lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de novembre, 2007

I a BOT...

L'encara alcalde de Bot, Andreu Martínez, ha decidit celebrar el ple del 16 de novembre on es discutirà la moció al Club Esportiu de Bot, un recinte amb capacitat per a centenars de persones. «Vull que tot el poble s'assabenti de les raons per les quals ens censuren», raonava.

Martínez assegura que ha rebut moltes mostres de suport dels veïns del poble i lamenta que cap dels regidors de l'oposició que signen el document s'hagi posat en contacte amb ell per explicar els motius de la seva decisió.

La crisi de l'Ajuntament de Bot s'estén de retruc al de la Fatarella

CiU va anunciar ahir que retirarà el seu suport a l'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pelejà. ERC es quedaria en minoria.

La republicana Carme Pelejà va iniciar al juny el seu mandat com a alcaldessa de la Fatarella al capdavant d'un govern d'unitat format pels quatre regidors d'Entesa per la Fatarella-Acord Municipal, els tres regidors d'Unió per la Terra Alta (Upta)-Progrés Municipal i els dos regidors de CiU.

El passat mes d'octubre, l'Upta trencava el govern d'unitat. Acusaven Pelejà de manca d'informació, de transparència i de voluntat política per a cercar el consens entorn del pas de la línia que ha d'evacuar l'energia elèctrica generada pels parcs eòlics.

CiU va respondre llavors que mantenia el seu suport a l'alcaldessa però ara, després de la presentació de la moció de censura d'ERC i PSC contra l'alcalde convergent de Bot, el suport ha desaparegut.

Així ho anunciava ahir a la tarda el president de CDC a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. «Ara s'hi val tot, ens presenten la moció de censura sense causa ni motiu. Per tant, pensem retirar el nostre suport a l'actual govern de l'Ajuntament de la Fatarella».

Si l'amenaça prospera, ERC governaria en minoria amb quatre dels nou regidors del consistori. Pelejà explicava ahir al Diari que «cada poble és cada poble, jo no em puc posar a casa d'un altre. I crec que la resta de formacions polítiques també ho creuen això», sentenciava.

La direcció d'ERC a la Terra Alta celebrà dimecres a la nit una reunió per analitzar la situació creada a Bot. Segons diverses fonts, els dos regidors d'ERC al municipi terraltí, Francesc Fidel i Maria Cinta Estupiñà, no van assistir a la trobada. Ahir a la tarda, ni Estupiña ni el cap de llista d'Alternativa per Bot-Progrés Municipal, Lluís Agut, van voler fer declaracions sobre la presentació de la moció de censura. La moció pot prospera, ja que els dos grups, avui a l'oposició, disposen de quatre regidors pels tres de Convergència i Unió.

Ramon Tremosa: "Catalunya és la regió d'Europa que més paga"

Tremosa 081107 RAC1 La Nit 081107 RAC1 El professor d'Economia de la UB, Ramon Tremosa, assegura que "no hi ha cap regió europea que faci aquest esforç i a sobre que dintre del seu Estat sigui titllada d'insolidària i sempre rondinant i demanant". En una entrevista al programa La Nit a RAC1, l'economista ha assegurat que "hi ha estimacions oficioses que parlen del 10% de PIB de dèficit fiscal català en aquests anys, uns 15.000 milions d'euros anuals".

D'altra banda, Tremosa creu que el dèficit d'infraestructures que viu Catalunya "penja del dèficit fiscal català, afecta la nostra vida i ens fa menys competitius i estem perdent oportunitats". per això reclama als partits i agents socials que "facin pinya" i defensin els interessos de Catalunya.

Javier Pérez Royo: "Si el Constitucional tomba l'Estatut tindrem crisi d'Estat"

El catedràtic de dret constitucional, Javier Pérez Royo (Sevilla, 1944) acaba de rebre el premi Blanquerna per la seva lectura oberta de la Constitució -¿I si el Tribunal Constitucional tomba un Estatut aprovat en referèdum?

-Sobre això he escrit un article a El País d’Andalusia, a les pàgines que només es llegeixen a Andalusia, titulat Catalans som tots. I la meva tesi és que si el recurs del PP prospera i la sentència del TC afecta substancialment l’Estatut tindrem una crisi d’Estat. No una crisi a Catalunya, perquè una sentència així ens afectaria a tots i ens hauríem de preparar per a una cosa molt diferent del que hem viscut des de l’entrada en vigor de la Constitució. S’obriria la capsa de Pandora amb conseqüències imprevisibles.

Entrevista sencera a l'Avui

La Plataforma Dret a Decidir convocarà una "gran manifestació" contra el caos ferroviari

PDD 091107 RAC1 La Nit 091107 RAC1 La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) convocarà una "gran manifestació" a Barcelona per protestar contra el "caos" ferroviari i exigir que les infraestructures disposin de més inversions i siguin gestionades des de Catalunya, un acte que en principi comptarà amb el suport de CiU i ERC.

La PDD, que agrupa unes 700 entitats socials, culturals i polítiques de Catalunya i que va convocar la manifestació que el 18 de febrer del 2006 va aplegar milers de persones en contra de la retallada de l'Estatut i amb el lema "Som una nació i tenim el dret a decidir", donarà a conèixer formalment demà la convocatòria d'una nova mobilització ciutadana, en aquesta ocasió pels problemes de les infraestructures.

Segons han indicat fonts d'algunes de les entitats adherides a la PDD, aquesta nova manifestació podria tenir lloc el dissabte 1 de desembre, i comptarà amb el suport no només de les organitzacions de la plataforma, sinó també de la primera i la tercera forces polítiques de Catalunya, és a dir, de CiU i d'ERC, així com d'altres partits encara per concretar.

La PDD considera que "davant el mal funcionament en les xarxes de comunicació i d'infraestructures que pateix Catalunya i davant de la deixadesa i menyspreu de l'Estat espanyol", veu com a única sortida "impulsar una manifestació amb el suport d'un ampli, plural i transversal ventall d'entitats cíviques i polítiques catalanes".