lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de novembre, 2011

Excés de sulfats i clorurs a l'aigua potable de Miravet

L'aigua potable de Miravet ha superat les últimes setmanes els nivells de sulfats i clorurs. Així, si el màxim permès per la llei és de 250 mil·ligrams per litre, les analítiques de l'octubre van registrar una concentració de 288 mil·ligrams. L'aigua no ha deixat de ser potable, segons fonts de l'Ajuntament, però Salut ha detectat l'anomalia i obliga a avisar a través de pregons sectors de risc (hipertensos, embarassades i malalts del cor). El problema és que els nivells d'aigua del pou que abasteix el municipi han baixat a causa de la sequera. “Aquí l'aigua porta molta calç i com que n'hi ha menys puja la concentració de sals”, explicava l'alcalde, Toni Borrell, confiat que les pluges d'aquests dies solucionen el problema, mentre no es fa un pou nou.

Otegi “intervindrà” en el primer gran míting d’Amaiur

El dirigent de l’esquerra abertzale Arnaldo Otegi, condemnat a deu anys de presó pel cas Bateragune, participarà en el primer gran míting electoral de la coalició Amaiur, segons informa el diari Gara. El rotatiu apunta que els detalls concrets de la fórmula amb què Otegi "intervindrà" a l’acte es coneixeran durant la mateixa celebració, que tindrà lloc aquest dissabte a la tarda.

Arnaldo Otegi va ser condemnat juntament amb Rafa Díez Usabiaga i tres persones més a mitjans de setembre. Otegi i Usabiaga van ser acusats d’“integració” a ETA “en grau de dirigents” per haver participat en el projecte Bateragune, que des de diversos sectors s’ha definit com l’embrió de l’actual escenari de pau al País Basc.

Malgrat que el primer esdeveniment important està previst per al dissabte, Amaiur ja va realitzar dijous alguns actes electorals, amb una convocatòria central a Portugalete. El cap de llista al Congrés, Iñaki Antigüedad, va iniciar la seva intervenció felicitant “la societat basca per tota la feina que ha fet contra les il·legalitzacions i en favor dels drets civils i polítics”.

Ana Mato: «Els diners que li corresponen a Catalunya arribaran a Catalunya»

La vicesecretària d'organització del PP assegura que no enganyaran a Catalunya!!! Doncs, aquesta ja és la primera mentida. La directora de campanya del PP i vicesecretària d'organització del PP, Ana Mato, ha assegurat aquest divendres des de Barcelona que "el diners que els hi corresponen a Catalunya arribaran a Catalunya". Així ha respost quan se li ha preguntat pel pacte fiscal que defensa i promou CiU. En aquest context, ha ressaltat que els populars no enganyarà mai a Catalunya com han fet el PSOE, ha criticat, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i els candidats socialistes Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón. Mato ha estat taxativa sense entrar en cap detall concret: "Farem un finançament que es complirà".