lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 d’abril, 2008

Barça 0 - Getafe 0

Puyal 060408 Koeman va fer fora el Barça de la Copa i Laudrup va fondre les últimes possibilitats que quedaven als blaugranes per reenganxar-se a la Lliga. Els dos cèlebres excomponents del dream team van ajudar l'equip prenent punts al Madrid, però el mal que van ocasionar a un Barça feble i minvant ha estat més gran. La incapacitat de marcar-li un gol a un Getafe que està més a prop del descens que d'Europa revela la impotència d'un equip que només pot agafar-se a la Champions, aquesta vegada sí, per poder-se salvar de la foguera. El Barça va fer l'impossible per no sucumbir al negre destí que l'espera. Ahir a la nit no va merèixer acomiadar-se de forma tan llastimosa del camp ni de la Lliga, envoltat d'una persistent mocadorada. No anava dirigida a l'àrbitre, que va estar malament i contemplatiu amb el Getafe, sinó a l'equip. I no va ser el dia que més ho mereixés. Els blaugranes van rematar fins a tres vegades al pal esquerre d'Abbondanzieri. Primer Etoo, després Giovani i per últim Xavi. Des que Schuster va desenterrar la destral de guerra l'any passat després de la cèlebre i inoblidable jugada de Messi, el Getafe ha deixat d'anar amb el lliri a la mà. Des d'aleshores, el Barça no ha guanyat els madrilenys, que sempre havien caigut al Camp Nou. L'onze madrileny no ha abandonat aquest esperit amb Laudrup, que pertany a la lliga antiviolència. Amb el peu fort, i sense contemplacions, va defensar el seu territori, amb les línies molt estretes a prop d'Abbondanzieri. Els portalliteres només van aparèixer per socórrer els madrilenys, i no va ser perquè el Barça repartís estopa, sinó perquè van pagar la seva debilitat muscular. Dijous van batallar a Munic, ahir al Camp Nou, tornaran a rebre el Bayern aquesta setmana i els espera la final de Copa d'aquí a 10 dies.

FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del partit

Laporta: "És absolutament absurd donar la temporada per perduda"

Laporta 060408 CATr El president del Barça, Joan Laporta, ha urgit avui els aficionats presents en la 31a edició de la trobada mundial de penyes del club a mantenir la "il·lusió i la mentalitat guanyadora" per aspirar als títols en joc i ha ressaltat que considera "absolutament absurd donar la temporada per perduda".

En el seu enèrgic discurs al miler de penyistes reunits a l'Hospitalet de Llobregat amb motiu de la trobada anual de penyes, Laporta ha demanat als aficionats un plus d'il·lusió. "Estem en un moment molt important i cal tenir mentalitat guanyadora i il·lusió. No podem transmetre desil·lusió ni donar la temporada per perduda, seria absolutament absurd anar per aquesta línia".

Parlant en català i en castellà ha recordat que l'equip encara s'hi juga "la Lliga i la Champions, gairebé res", pel que ha reclamat als aficionats que siguin capaços de "mantenir la mentalitat guanyadora" i que "no tirin la tovallola com de vegades tinc la sensació que alguns fan".

"Tot i que la distància encara és considerable, encara aspirem a la Lliga amb majors o menors encerts. I veurem què passa aquesta nit", ha proclamat en referència al compromís del Real Madrid a Mallorca.

Amb l'escalf dels penyistes i en el to que els polítics solen utilitzar en els seus mítings de campanya electoral, Laporta ha destacat que "tenir l'oportunitat de passar a semifinals" de la Lliga de Campions "és un motiu d'orgull per a tot el barcelonisme".

"Per això els demano que transmetin aquestes sensacions guanyadores. Dimecres tenim un partit molt difícil davant el Schalke 04 perquè tothom ens dóna per guanyadors, però si no ens ho creiem nosaltres, no s'ho creu ningú".

Laporta també ha lamentat el fet que "hi hagi gent que s'encarrega d'explicar les nostres misèries i decepcions", pel que ha demanat als barcelonistes "que siguem nosaltres qui generem aquest esperit guanyador" a fi de ressaltar les "grandeses del Barcelona en un gran moment de la seva història", amb la possibilitat de guanyar "una nova Champions i per què no, una altra Lliga".

A més, Laporta ha explicat als penyistes que al vestidor del Barça conviu "un grup que ho ha aconseguit tot i un altre que està emergint" i que precisament aquesta "coexistència" fa que l'equip "necessiti més que mai el suport de vostès".

La PDE recela de l'aposta de l'Estat de comprar els excedents d'aigua als regants del Delta

Els contraris al transvasament de l'Ebre creuen que el govern central i la Generalitat pretenen una «interconnexió permanent» La compra d'excedents d'aigua a regants del Delta que divendres va plantejar la vicepresidenta del govern central és un altre capítol en la creació d'un estat opinió favorable perquè l'aigua de l'Ebre arribi finalment a Barcelona. Així ho va afirmar ahir Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), després que María Teresa Fernández de la Vega descartés, una altra vegada, el transvasament del Segre per proveir Barcelona i apuntés l'alternativa de la compra d'aigua als regants. La plataforma antitransvasament afirma que el que pretenen el govern central i el de la Generalitat és plantejar la interconnexió de xarxes de manera permanent mentre no es discuteixen les causes reals de la sequera a què s'enfronta l'àrea de Barcelona. Tomàs va afirmar, també, que la posició dels dos governs confirma les tesis que al seu dia van mantenir CiU i el PP sobre el Plan Hidrológico Nacional de fa vuit anys, en què es plantejava transvasar 1.050 hm³ d'aigua de l'Ebre a Barcelona, el País Valencià, Múrcia i Almeria: «Els haurien de demanar perdó. Ara veiem que l'oposició de la gent va ser sincera i la dels partits, no. Per fer ara el mateix que llavors volien fer CiU i el PP no calien tantes mobilitzacions.» Amb el plantejament actual de fer arribar l'aigua dels regants a Barcelona i no discutir els regadius del Segarra-Garrigues, es torna a obrir la porta, a més, al transvasament a València, segons Tomàs a través del canal Xerta-Sénia, un altre projecte de reg que sempre ha fet sospitar la PDE.

Una altra portaveu de la PDE, Susanna Abella, va dir ahir que seria «un gran pas endavant» que les comunitats de regants de l'Ebre no oferissin aigua per vendre «tal com han fet històricament». Amb això, Abella es referia a l'oferta feta per la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre de vendre aigua a Barcelona, tot i que la portaveu va dir que espera que els regants de l'Esquerra no ho facin. La portaveu de la PDE va dir també que, al Delta, «d'aigua, no li'n sobra ni li'n sobrarà» ja que durant tot l'any «el riu ha baixat amb un cabal mínim i la qualitat de l'aigua ha estat molt baixa».

Abella va assistir ahir a un altre acte de la PDE al mercat de Tortosa on membres del col·lectiu repartien informació sobre l'assemblea general que faran el dia 19 d'aquest mes a Tortosa. La portaveu va dir ahir que en el procés actual on hi ha hagut «molta desinformació i informació esbiaixada cal estar al peu de canó i informar-ne la gent». En l'assemblea general es decidiran les properes mobilitzacions i actes de la PDE per mostrar el rebuig al transvasament del Segre i la interconnexió de xarxes. De moment, el moviment ciutadà ja ha començat a fer bullir l'olla i divendres a la nit va penjar pancartes amb la llegenda Lo Segre també és l'Ebre al pont del ferrocarril de Tortosa, a la passarel·la de Ferreries i a Roquetes. Amb això, la plataforma vol mostrar el seu rebuig al projecte i fer que la gent recordi que l'Ebre continua en perill.

VilaWeb/ElPunt: Aigües tèrboles

Cunillera, contrària al transvasament del Segre

Teresa Cunillera 060408 CATinfo La vicepresidenta primera del Congrés, la socialista Teresa Cunillera, s'ha mostrat contrària a transvasar aigua del Segre per garantir el proveïment de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En una entrevista a Catalunya Informació, Cunillera ha dit que "des de Lleida, creiem que (el transvasament del Segre) no és la millor solució". Cunillera ha recordat que "el Govern català ha remarcat sempre que el transvasament del Segre seria l'última solució, amb caràcter d'emergència i provisional" i ha afegit que "el debat de l'aigua s'ha de fer amb menys soroll". La vicepresidenta del Congrés ha negat que hi hagi un enfrontament entre els governs espanyol i català.

Cunillera s'ha mostrat convençuda que el president Zapatero "tindrà present la importància que ha tingut el PSC a contribuir a la victòria socialista en les últimes eleccions". Sobre la pròxima legislatura, Cunillera ha vaticinat que "no podrà ser pitjor que l'anterior, que va estar dominada per la crispació".

El GEPEC- Ecologistes de Catalunya demanen el cessament 'fulminant' dels membres del CSN

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp (GEPEC) - Ecologistes de Catalunya consideren que l'incident nuclear provocat per una fuita radioactiva a la Central Nuclear d'Ascó i l'ocultació d'informació als ciutadans obliga a un 'cessament fulminant' dels membres del Consell de Seguretat Nuclear (CSN). GEPEC-Ecologistes de Catalunya recorden que aquest incident s'ha donat a conèixer 'gràcies' a la denúncia del grup ecologista Greenpeace, un fet que demostra, segons aquesta organització, que tant el CSN com la política nuclear del Govern, amb els corresponents aparells de seguretat i informació, està 'caducada' i 'no s'avé a la realitat'.

Reagrupament.cat avisa que el vot per correu en les eleccions d'ERC "acabarà en tupinada"

"Això acabarà en tupinada. No té cap sentit que ens compliquem la vida amb un vot per correu que no preveuen els estatuts i que no es pot controlar, a no sé que algú vulgui manipular-lo". Aquest és l'advertiment llançat aquest diumenge per Rut Carandell en declaracions a l'AVUI.CAT.

La candidata a la secretaria general d'ERC per Reagrupament.cat, el corrent crític liderat per Joan Carretero, manté que el seu col·lectiu se centrarà ara en la recollida de firmes per aconseguir els 500 avals que necessiten per presentar la candidatura i en la campanya electoral, però no descarta que "al final del procés" acudeixin als tribunals. "El procés comença viciat i aquestes eleccions es faran contra els estatuts, contra l'opinió de la comissió de garanties i contra el 40% del consell nacional, que ahir es va pronunciar contra el vot per correu", argumenta Carandell.

En el sector dels que són contraris al vot per correu, la candidata hi destaca "una figura tan emblemàtica i amb tanta autoritat moral com la de Jordi Carbonell", expresident dels republicans. "Hi haurà urnes a totes les comarques, a la ciutat de Barcelona n'hi haurà 11. Per a què volem el vot per correu, si no tenim la possibilitat de controlar qui posa el vot al sobre?", pregunta.

Pel que fa a l'exigència dels avals, contra la qual han lluitat infructuosament R.Cat i Esquerra Independentista, el corrent crític d'Uriel Bertran, Carandell retreu a l'actual direcció del partit que els negui el cens dels militants. "Ells el tenen i nosaltres hem d'aconseguir les 500 signatures només amb els militants que espontàniament s'acostin a nosaltres, perquè no podem anar a buscar-los", es queixa. Si aconsegueixen les firmes, quan la candidatura es proclami se'ls lliurarà un cens, però sense les adreces ni els telèfons dels militants, ja que l'executiva al·lega que la llei de protecció de dades impedeix difondre aquestes dades.

Ecologistes en Acció i Greenpeace sospiten que la contaminació d'Ascó és 500 mil vegades més greu del que ha dit la central

Ascó 060408 CATr Ecologistes en Acció i Greenpeace sospiten que la contaminació radioactiva provocada per la nuclear Ascó I és 500 mil vegades més greu del que ha informat la central. L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) va assegurar aquest dissabte que la quantitat de partícules recollides equival a 0,00001 curis, mentre que les dues entitats ecologistes han apuntat aquest diumenge que les seves fonts internes dins de la nuclear eleven aquesta xifra als cinc curis. En aquest sentit, han reclamat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que investiguin a fons i donin a conèixer una xifra oficial. També han reclamat que es canviï el sistema de controls per evitar aquestes situacions. Avui: Els ecologistes denuncien que la contaminació d'Asco és 500 mil vegades més greu del que diu la central

Memòria recent: Compromís dels partits polítics per l'Ebre (10 d'octubre de 2003)

Punt 1) Divulgació i implantació dels principis de la Nova Cultura de l'Aigua.

Punt 2) Rebutjar i demanar la paralització dels següents projectes de Transvasament del riu Ebre contemplats a la llei 10/2001 del PHN: Transvasament cap al Sud de 860 h3m i cap el Nord de 190 h3m.

Punt 3): Demanar la retirada del Projecte de Connexió de les Xarxes CAT-ATLL (DOG 5/8/02) perquè representa l'inici del Transvasament de l'Ebre i perquè Catalunya no precisa de més concessions d'aigua d'altres conques.

Punt 4) Presentació dels recursos i accions juridiques adients en el moment de la publicació del projecte definitiu del transvasament de l'Ebre en quansevol dels seus ramals.

Punt 5) Dissoldre l'actual CPIDE i redactar un "Pla estratègic de Conservació del Delta de l'Ebre" desvinculat del transvasament.

Punt 6) Proposar la derogació de l'actual PHN i l'elaboració d'un altre d'acord amb els punts anteriors.

Punt 7) Compromís de no fer pacte de govern amb cap partit politic que doni soport al Transvasament de l'Ebre i al projecte de Connexió de Xarxes abans esmentat.

Signants:

PSC-CpC: Josep Montilla, Montserrat Tura, Jaume Antich, Joan Sabaté, Antoni Sabaté.

ERC: Josep-Lluís Carod-Rovira, Marta Cid, Lluís Martin, Francesc Gas.

IC-V EuA: Joan Saura, Jordi Miralles, Dolors Comas, Jana Muñoz, Francesca Valdeperez.

PDE: Angel Aznar, Ramon Roig, Hernan Casanova, Jaume Fuster, Josep Bertomeu, Roser Morata.