lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’octubre, 2008

Hagan juego, senyores !!!

Serà Ontinyena. Si a darrera hora no canvien les coses, aquest poble del Baix Cinca (Osca) i de només 610 habitants, acollirà el macrocomplex Gran Scala d’oci i joc que inicialment s’havia de construir al desert dels Monegres. Més de mig any de negociacions amb propietaris i ajuntaments de l’Almolda, Castejón de Monegros, Valfarta, Villanueva de Sijena o Peñalba no han fructificat per les altes exigències econòmiques dels amos de les terres. I el més llest de tots sembla que és Ángel Torres, l’alcalde d’Ontinyena, que, sense parlar-ne gaire, ha ofert al consorci International Leisure Development (ILD), promotor de Gran Scala, unes 2.900 hectàrees de secà i pastures adaptant-se als preus que ILD vol pagar. És més, Torres disposa per escrit dels compromisos dels propietaris afectats per vendre, un gest que ja coneixen els promotors i el govern aragonès i que pot desencallar el projecte. El Blog de KoKy: Gran Scala (y SpyLand)

Gran Scala Blog

Los Monegros: Gran Scala

ERC tomba una proposta dels crítics per canviar el govern si hi ha un mal acord de finançament

El debat intern que viuen tots els partits catalans sobre la possibilitat d’establir nous pactes després de les pròximes eleccions al Parlament de 2010 va tractar-se ahir al consell nacional d’Esquerra amb una proposta de Reagrupament Independentista per formar “un altre govern” si hi ha un mal acord de finançament i no hi ha unanimitat en la resposta dels socis. La proposta, que els seus promotors, Uriel Bertran i Elisenda Paluzié, van accedir a trossejar en tres parts per facilitar-ne l’aprovació, va ser àmpliament rebutjada en obtenir només 30, 27 i 23 vots, una cinquena part del consell. La tercera part, que va rebre crítiques d’alguns consellers, implicava impulsar “un altre govern” en la línia del que proposen els díscols, trencant el tripartit. El que sí que va aprovar el consell nacional van ser dues resolucions presentades pel seu president, Joan Puigcercós, relacionades amb la crisi econòmica i amb el finançament i que es van ratificar per un 82% i un 97% dels vots.

Malgrat aquest suport gairebé unànime, la resolució va obrir un ampli debat sobre les estratègies que ERC ha de seguir per a la negociació del model de finançament. Puigcercós, en la seva intervenció, va posar els republicans com la garantia que hi haurà un bon sistema de finançament; en canvi, amb la sociovergència, va apuntar, “ja s’hauria pactat a la baixa”.

eldebat.cat: ERC aprova dues resolucions de Puigcercós sobre la crisi i el finançament

BLOC DE PERE MUÑOZ: CONSELL NACIONAL D'ESQUERRA

Gràcies amb 70 anys de retard

Homenatge als brigadistes que van participar a la Guerra Civil Una vintena de brigadistes arribats des del Regne Unit, Àustria, Rússia i els Estats Units han participat aquest cap de setmana en els diferents homenatges que la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i Sitges i diferents entitats han organitzar per agrair-los la seva solidaritat quan van venir a lluitar contra el franquisme durant la Guerra Civil. Els actes han coincidit amb el 70è aniversari de la marxa de les Brigades Internacionals de Catalunya. El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha agraït “el seu llegat de solidaritat i altruisme per haver vingut a jugar-se la vida en defensa de la llibertat”. Saura ha assegurat que “ara que la investigació del jutge Garzón ha reobert el debat sobre la memòria històrica, cal tancar ferides des del reconeixement moral, polític i ètic de les víctimes”.

També ha recordat que “el feixisme i el nazisme han escrit les pàgines més negres del segle XX, però la gesta dels brigadistes representa la pàgina més gran de la solidaritat perquè quan les potencies europees es van desentendre d’Espanya, joves de tot el món van venir perquè sabien que es jugava una batalla entre democràcia i feixisme”.

Carlos Fabra denuncia Esquerra Unida per unes enganxines iròniques

La diputada autonòmica de Esquerra Unida del País Valencià, Marina Albiol, haurà de comparèixer el proper 13 de novembre al Jutjat d'Instrucció nº3 de Castelló per prestar declaració com a imputada per un delicte d'injúries contra Carlos Fabra. I és que el polèmic president de la Diputació de Castelló va presentar una denúncia contra Esquerra Unida per una campanya en la qual l'organització política denuncia la impunitat de Carlos Fabra, arran de diversos escàndols de corrupció i amenaces físiques. L'Audiència Provincial ha ordenat que la causa contra Fabra s'obri de nou. Albiol ha explicat que la difusió d'adhesius amb el lema “Fabra a la presó” repartides durant les festes de la Magdalena de 2007 "no tenia cap caràcter injuriós, perquè es va fer durant unes festes on tenia cabuda la sàtira i la ironia”. La diputada d’EUPV considera que aquesta és la forma en la qual normalment actuen Carlos Fabra i el PP, “intentant fer callar la veu d'aquells que estem demanant que es faci justícia, i que lluitem contra la corrupció”. Albiol considera que “seria molt trist” que és resolgués la demanda contra ella i Esquerra Unida “abans dels processos que imputaten Fabra, que ja porten cinc anys i nou jutges”.