lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de novembre, 2011

Una escultura per homenatjar Xirinacs

L'escultor Francesc Fajula, de Sant Joan de les Abadesses, ha projectat una escultura dedicada a Lluís Maria Xirinacs, l'exsenador i exsacerdot que va dedicar la seva vida a la causa independentista. Xirinacs es va deixar morir al pla de can Pegot, a Ogassa (el Ripollès), l'11 d'agost del 2007 just quan complia 75 anys.

L'escultura de Xirinacs –que ja té un monòlit de record al punt on va morir- encara no té emplaçament. Els seus promotors proposen ubicar-la a prop de la presó Model, on va fer una plantada de dos anys per demanar l'amnistia dels presos polítics i on ell mateix va estar empresonat el 2005, o a la plaça Sant Jaume, punt en el qual es va plantar durant cinc mesos per reclamar la independència dels Països Catalans. En un web, es recullen signatures de suport a l'homenatge i es demana votar per un dels dos emplaçaments o proposar-ne d'alternatius.

Els dos futbolistes iranians que van celebrar un gol tocant-se el cul podrien ser sancionats a 74 fuetades

Els dos futbolistes iranians que van ser expulsats per sempre més de la Lliga iraniana perquè un, Mohamed Nosrati, li va tocar el cul a l'altre, Sheis Rezaei, durant la celebració d'un gol podrien ser ara condemnats per la seva "conducta no apropiada" a una pena de fins a dos mesos de presó i 74 fuetades en públic.

La sanció, que ha estat difosa per l'agència de notícies iraniana Fars, té a veure amb les normes del conservador règim islàmic iranià que considera que la conducta dels dos futbolistes "pot ser considerada com una violació de la castedat pública".

El partit entre el Persèpolis i el Damash Gilanva, que va ser televisat en directe per a tot el país, va finalitzar amb un resultat de 3-2.