lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de novembre, 2007

1 de desembre: doble convocatòria !!!

Les plataformes tornen a estar més actives que mai. Les eleccions són a tocar i cal tenir clares les martingales dels partits. La doble convocàtòria per aquest dissabte, 1 de desembre, ens il·lustra bastant de com seran els propers quatre mesos. Pèro som mortals i no tenim el do de l'ubiqüitat, així que ens haurem de repartir !!! uns a Tortosa i els altres a Barna !!! (No posem tot el pes a n'un costat. No fos cas que tombéssem la barca).

Manifestació a La Fatarella (Terra Alta) per la creixent proliferació de centres de producció energètica

Una gran manifestació, com en els bons temps, ha recorregut els carrers i perxes de La Fatarella. L'han amenitzat les gralles i tabals, signes identitaris de les jornades més reivindicatives del poble.

A la plaça de l'Ajuntament, la lectura de dos manifestos (un recordant el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, i l'altre, contra la massificació de parcs eòlics a la Terra Alta) han caldejat l'ambient, plantant cara a les baixes temperatures que, com és costum en aquestes dates, són presents a La Fatarella.

Tot desafiant el fred, a l'acabar la manifestació, unes 300 persones, segons l'Associació en Defensa de la Terra i del Vent de Tots, han participat en una caminada en protesta per la concentració de producció d'energia a La Fatarella, passant pels llocs on estan projectades les centrals eòliques. Que Sant Fransisco no ho permeteixi !!!

Si tots els projectes tiressin endavant, La Fatarella tindria dues centrals elèctriques, sis parcs eòlics i una línia d'alta tensió de punta a punta del municipi. Els veïns critiquen "la concentració de producció d'energies en un territori tan petit, pel desequilibri que comporta".

L'Associació en Defensa de la Terra i del Vent de Tots, que ha organitzat l'acte de protesta, assegura que no està en contra de l'energia eòlica sinó de la concentració de centres productors d'energia en un mateix territori com és el cas de La Fatarella. Els organitzadors de la marxa s'han queixat de la "falta d'informació total" sobre la construcció d'una nova central d'energia a La Fatarella.

Els advocats del bufet Col·lectiu Ronda, per altra banda, han assegurat en un comunicat que els parcs eòlics que es volen construir a la Terra Alta no només no estan autoritzats, sinó que tampoc estan emparats per cap pla especial urbanístic.

Visca la terra !!! Mori el mal govern !!!

teleporqueria

teleporqueria 231107 COMr

La pressió dels antifeixistes fa que se suspengui la conferència del Ku Klux Klan a la llibreria Europa

Unes cinc-centes persones s'han manifestat pels carrers del barri barceloní de Gràcia en contra de la polèmica conferència a càrrec de l'exlíder del Ku Klux Klan David Duke, programada a la llibreria Europa. Al final, els organitzadors de la xerrada han decidit suspendre l'acte.

Els manifestants s'han concentrat a la plaça de Rius i Taulet a quarts de sis de la tarda, i des d'allà han avançat fins al carrer de Sèneca, on hi ha la llibreria, amb pancartes que duien escrits lemes diversos, com "Fora nazis" o "Vila de Gràcia, vila antifeixista", i reclamaven el tancament de la llibreria, especialitzada en llibres de temàtica feixista i nazi.

Desenes d'unitats dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a la zona i han barrat el pas dels manifestants al carrer de Sèneca. Davant del cordó policial que els impedia seguir amb la marxa, els manifestants han penjat en un semàfor un ninot que representava un membre del Ku Klux Klan i l'han cremat.

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre firmen un acord

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de les Terres de l'Ebre i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) han firmat un acord de col·laboració en el marc del programa 'Voluntariat per la llengua'.

L'entitat cultural riberenca és la primera del territori que subscriu un document d'aquestes característiques amb el CNL de les Terres de l'Ebre, després de la col·laboració encetada l'octubre passat entre ambdós organitzacions en el desenvolupament del programa de coneixement de l'entorn 'Avui, què fem?', adreçat al voluntariat lingüístic i als alumnes dels cursos de català per a adults del Servei Comarcal de Català la Ribera d'Ebre.

ReMix : Mas - Duran

Mas: "Si pel camí els catalans ens anem acostumant mentalment a exercir el dret a decidir, ja veurem fins a on arribem. Ja he dit que és un canvi de mentalitat, un codi de conducta. Jo no plantejo la independència perquè divideix més que uneix a Catalunya, però el dret a decidir ho inclou tot".

Al seu blog d'Internet, Duran i Lleida assegura que des de la conferència que Mas va pronunciar el passat dia 20 a Barcelona, en la qual va plantejar el dret a decidir de Catalunya com a base per a la refundació del catalanisme, són molts els que "intenten buscar i trobar diferències entre Mas i jo". "Ja ho hem dit més d'una vegada: haber-las, haylas", ha confessat Duran, que a continuació ha convidat "a qui vulgui perdre el temps en buscar-les que ho inverteixi també en buscar les coincidències, que li resultarà més fàcil. Per cada vuit diferències que pugui haver, trobaran cent coincidències".

-En què quedem ? Ni'l misteri de la Santíssima Trinitat té tanta complicació !!!

25 de novembre: Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Onze dones 251107 CATr Vint-i-dues dones han mort assassinades a l'estat l'any 2007, víctimes de la violència masclista. Onze a Catalunya, deu al País Valencià i una a les Illes Balears, segons dades oficials. Avui, 25 de novembre, es commemora a tot el món el Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, designat per l'ONU el 1999. La data recorda que el 25 de novembre de 1960 foren assassinades les germanes Mirabal: Patria, Minerva i Maria Teresa, tres activistes que lluitaren contra la dictadura del general Trujillo a la República Dominicana i que han esdevingut el símbol de la violència contra les dones.

John Lennon - Woman