lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de novembre, 2007

Manifestació a La Fatarella (Terra Alta) per la creixent proliferació de centres de producció energètica

Una gran manifestació, com en els bons temps, ha recorregut els carrers i perxes de La Fatarella. L'han amenitzat les gralles i tabals, signes identitaris de les jornades més reivindicatives del poble.

A la plaça de l'Ajuntament, la lectura de dos manifestos (un recordant el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, i l'altre, contra la massificació de parcs eòlics a la Terra Alta) han caldejat l'ambient, plantant cara a les baixes temperatures que, com és costum en aquestes dates, són presents a La Fatarella.

Tot desafiant el fred, a l'acabar la manifestació, unes 300 persones, segons l'Associació en Defensa de la Terra i del Vent de Tots, han participat en una caminada en protesta per la concentració de producció d'energia a La Fatarella, passant pels llocs on estan projectades les centrals eòliques. Que Sant Fransisco no ho permeteixi !!!

Si tots els projectes tiressin endavant, La Fatarella tindria dues centrals elèctriques, sis parcs eòlics i una línia d'alta tensió de punta a punta del municipi. Els veïns critiquen "la concentració de producció d'energies en un territori tan petit, pel desequilibri que comporta".

L'Associació en Defensa de la Terra i del Vent de Tots, que ha organitzat l'acte de protesta, assegura que no està en contra de l'energia eòlica sinó de la concentració de centres productors d'energia en un mateix territori com és el cas de La Fatarella. Els organitzadors de la marxa s'han queixat de la "falta d'informació total" sobre la construcció d'una nova central d'energia a La Fatarella.

Els advocats del bufet Col·lectiu Ronda, per altra banda, han assegurat en un comunicat que els parcs eòlics que es volen construir a la Terra Alta no només no estan autoritzats, sinó que tampoc estan emparats per cap pla especial urbanístic.

Visca la terra !!! Mori el mal govern !!!