lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de gener, 2010

Ridao insta Mas a aclarir si donarà suport o no a una consulta la pròxima legislatura

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha reclamat aquest dilluns a Artur Mas que 'es deixi d'evasives i digui exactament si està d'acord o no que a la pròxima legislatura hi pugui haver una consulta'. Per Ridao cal que Mas i CiU 'diguin si estan disposats o no a donar la veu al poble de Catalunya perquè decideixi el seu futur en pau i llibertat'. El dirigent independentista ha respost així al líder de CiU, que aquest cap de setmana no es creia la proposta d'Esquerra d'impulsar en la pròxima legislatura una consulta vinculant sobre el futur de Catalunya.

Baltasar: 'No hi va haver precipitació ni improvisació en determinar les causes del foc'

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha respost avui a la tarda les crítiques de l'oposició per haver determinat, després de l'incendi d'Horta de Sant Joan, que la causa del foc fou un llamp i no que fou intencionat, tal com apunta la investigació judicial. 'No hi va haver precipitació ni improvisació en determinar les causes del foc', ha dit Baltasar, que ha afegit que al juliol el llamp era l'única hipòtesi, basada en testimonis presencials recollits pel cos d'Agents rurals. Ara, ha admès que l'informe que van lliurar 'podria ser erroni'.

Avui: Baltasar admet que "hi ha una possibilitat real" que l'informe del llamp fos erroni però no dimitirà ni destituirà ningú

L'Amèrica llatina celebra els 200 anys alliberada d'Espanya

L'Amèrica llatina està de celebració, ja que aquest 2010 es celebra el 200 aniversari dels primers processos d'independència d'Espanya. El 1810, coincidint amb la invasió napoleònica a la península, van formar-se als diversos virregnats espanyols de l'Amèrica Llatina les primeres juntes sobiranes per tal d'alliberar-se de l'opressió espanyola. Aquestes juntes van desembocar en els moviments d'alliberament nacional que culminaren en les proclamacions d'independència. Veneçuela va declarar la independència d'Espanya el 19 de abril de 1810, i la seguiren Colòmbia (1810), Paraguai (1811), Argentina (1816) i Xile (1818) entre d'altres, després de superar la violenta resposta dels militars espanyols en el darrer intent a la desesperada per controlar les possessions colonials.

No Pants Day 2010

Unes 200 persones van desafiar ahir les baixes temperatures per participar a Barcelona en el Dia sense Pantalons, una peculiar jornada que es va celebrar de forma gairebé simultània a 43 ciutats del món. L’acció consistia a viatjar en metro amb tota la naturalitat, amb una única particularitat: fer-ho en roba interior. La gimcana, batejada com a No pants, subway ride, estava organitzada per Barnamob, un grup destinat a l’organització del que ells anomenen flashmobs. O, el que és el mateix, accions organitzades en què un gran grup de persones es reuneixen de sobte en un lloc públic, fan alguna cosa inusual i després es dispersen ràpidament. Com si res. Això va ser exactament el que es va viure ahir a la tarda al subsòl barceloní. Cap a dos quarts de sis de la tarda, van confluir a l’estació de plaça de Catalunya, on els participants van sortir amb tota la normalitat del metro (encara sense pantalons), es van vestir i van marxar cada un per on havia vingut, al més pur estil flashmob. FlashMob, traduït literalment de l'anglès com a "multitud instantània" (flash - ràfega, mob - multitud), una acció organitzada en la qual un gran grup de persones es reuneix de cop i volta en un lloc públic, fa una cosa inusual i després es dispersa ràpidament. Solen convocar-se a través dels mitjans telemàtics (mòbils i internet) i en la major part dels casos, no tenen cap fi més que l'entreteniment, però poden convocar-se també amb fins polítics o reinvidicatius. Rodrigo Prieto: Flash mobs-Sorpresas a la vuelta de la esquina