lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’agost, 2008

Un incendi a la sala de turbines de la central nuclear de Vandellòs II fa activar el Pla d'Emergència Nuclear a Tarragona

Vandellòs 240808 CATinfo Un incendi ha afectat aquest diumenge al matí la sala de turbines de la central nuclear Vandellòs II i ha fet activar el Pla d'Emergència Nuclear a Tarragona (PENTA). Segons informa el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), el titular de la central Vandellòs II ha comunicat a aquest organisme que, poc després de tres quarts de nou del matí, hi havia hagut un incendi en el generador elèctric i s'ha activat la prealerta d'emergència del Pla d'Emergència Interior (PEI). El CSN ha recomanat activar el PENTA en situació '0' fins que al voltant de dos quarts d'onze del matí el foc ha quedat totalment extingit per la brigada de bombers de la central.

L'Associació Nuclear Ascó - Vandellòs II (ANAV) ha informat que l'incendi s'ha produït en un alternador situat en una zona convencional, és a dir, en una zona no radioactiva de les instal·lacions. Les mateixes fonts han explicat que a hores d'ara 'treballen per determinar l'origen de l'incendi i avaluar els desperfectes ocasionats'. L'associació ha afirmat, COM SEMPRE, que l'incident no ha tingut 'impacte ni per a les persones ni per al medi ambient'. VilaWeb/ElPunt: La central de Vandellós II romandrà tancada unes quantes setmanes després de l'incendi d'avui

Avui: Vandellòs estarà tancada en les pròximes setmanes fins a l'anàlisi dels danys

elPeriódico: Un incendi obliga a paralitzar Vandellòs 2 durant setmanes

LaVanguardia: Vandellòs estará cerrada hasta analizar los daños

Ernest Maragall garanteix que el PSC no se sortirà del guió de la unitat en el tema del finançament

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha trencat l’ambigüitat que fins ara han mostrat els socialistes catalans respecte a les declaracions d’alguns barons del PSOE que asseguren que el PSC votarà els pressupostos de l’estat hi hagi o no un finançament ajustat a l’Estatut. Maragall ha assegurat des de la UCE que l’estratègia catalana està ben definida i apunta correctament al resultat “imprescindible” de compliment íntegre de les previsions que l’Estatut va formular. “L’objectiu final està clar i que “no ens mourem d’aquí”, ha sentenciat.

Tan convençut està de l’èxit de la unitat catalana i del pes polític del PSC que ha donat garanties que els pressupostos del 2009 s’ajustaran a les demandes catalanes: “Garanteixo que tindrem el finançament que correspon a l’Estatut. N’estic convençut perquè ho diu la llei, per l’evidència que el PSC és el primer partit de Catalunya, té la màxima representació institucional en aquesta matèria a través de la presidència de la Generalitat i com a partit estem convençuts que la posició comuna dels partits catalans s’ha de veure reflectida en els pressupostos”.

Segons el conseller i membre de l’executiva del PSC, la tasca de Catalunya ara és fer complir la llei i que aquesta es verifiqui en la llei de pressupostos del 2009, “que és el lloc natural on es prenen les primeres decisions d’aplicació d’aquest model han d’estar explicitades”.

L'assemblea de compromissaris avala la continuïtat de Laporta

L'assemblea de compromisaris celebrada avui al FC Barcelona ha votat a favor de la continuïtat de Joan Laporta com a president. 576 socis hi han votat a favor, 376 en contra, i 40 en blanc. Laporta ha dit que la seva continuïtat garantiria l’estabilitat al club, i també que tenia la consciència tranquil·la. A més, ha elogiat la bona tasca feta per les diferents seccions del club, amb excepció de la del futbol.

Preguntat per un soci, Laporta ha confirmat que Eto'o continuaria al club perquè, segons ha assegurat, el jugador havia canviat d'actitud, i tenia el vist-i-plau del tècnic, Josep Guardiola.

A l'Assemblea d'avui els socis han aprovat els resultats de l'exercici econòmic de la temporada passada, amb uns beneficis de 10,1 milions d'euros, i han votat a favor del pressupost de la que comença, de 380 milions d'euros, el més elevat de la història del club.