lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de març, 2009

Milers de persones contra la crisi

Milers de persones s'han manifestat pel centre de Barcelona en contra de la crisi i per la defensa de l'ocupació.

Dirigents dels partits catalans han recolzat la manifestació convocada per CCOO i UGT amb el lema Plantem cara a la crisi i que s'ha dut a terme en defensa de l'ocupació i dels actuals nivells de protecció social. També hi han assistit dirigents de les principals formacions polítiques de Catalunya, com José Zaragoza i Josep Maria Sala (PSC), Montserrat Candini (CDC), Joan Ridao, Anna Simó i Joan Tardà (ERC), Raül Romeva i Joan Herrera (ICV) i Jordi Miralles (EUiA). La marxa ha estat encapçalada pels secretaris generals d'UGT i CCOO a Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, respectivament, però finalment els líders sindicals no han pres la paraula i dos representants de les joventuts de les dues centrals sindicals han llegit el manifest conjunt. VilaWeb: Milers de manifestants planten cara a la crisi a Barcelona

Dimiteix el líder del BNG, Anxo Quintana amb tota l’executiva del partit

El portaveu nacional del BNG, Anxo Quintana, ha dimitit avui com a líder del BNG i ha anunciat que no es presentarà una altra vegada al càrrec de portaveu. Quintana ha pres aquesta decisió juntament amb la seva executiva que ha dimitit en bloc després dels resultats electorals del passat 1 de març en què el BNG no va poder sumar amb el PSdeG per repetir el bipartit. Quintana ha dit que ara s'obre un període de reflexió ‘constructiu'.

En la seva intervenció, Quintana s'ha disculpat per tots els errors que ha pogut cometre i ha fet una crida a l'autocrítica però també a 'evitar flagelacions' i ha assegurat que el BNG ha de treballar per evitar una segona victòria del PP.

Clients del Santander protesten a Barcelona per la congelació dels seus estalvis

Una cinquantena d'afectats pel cas Santander s'han concentrat aquest migdia davant la seu que el banc té al passeig de Gràcia de Barcelona. Són alguns dels 42.300 clients del banc que han vist congelats els seus estalvis durant dos anys per part del Grup Santander. Segons l'organització de la protesta, la gran majoria d'afectats són jubilats i ancians que van contractar un fons d'inversió a baix risc.

Han denunciat que altres bancs com el BBVA i el Banc Sabadell "estan protegint els seus clients i els permeten treure els diners dels fons sense perdre patrimoni". És el tercer dissabte que alguns dels 7.000 afectats a Catalunya pel cas es concentren davant la seu del banc. Els manifestants se senten "estafats" i han assegurat que "s'estan organitzant per emprendre accions legals contra el Grup Santander, a més de trencar tota relació amb aquest banc, retirant comptes, pensions, nòmines i dipòsits".

Un 80% dels inversors del fons Banif Inmobiliario F II del Santander, amb 42.300 clients, van demanar el reemborsament anticipat dels seus diners per un volum de 2.617 milions d'euros. Davant la impossibilitat d'afrontar la situació, el banc presidit per Emilio Botín va pactar amb la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV) que retornaria la inversió en dos anys. Ven al Santander i... tu veràs!!!

70.000 signatures perquè s'acabi 'la fiesta'

La plataforma Prou! ha lliurat ja més de 70.000 firmes a favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per instar el Parlament a què tiri endavant una reforma legal per prohibir les curses de braus a Catalunya. El nombre de firmes necessàries perquè una ILP sigui admesa a tràmit al Parlament és de 50.000, per la qual cosa des de l'associació i des de la cambra catalana es dóna per segur que la proposta haurà de ser debatuda en sessió plenària.

La llei catalana vigent de protecció d'animals prohibeix l'ús d'animals en baralles i espectacles en els quals es pugui ocasionar sofriment, burles o tractaments antinaturals als animals, o bé es pugui ferir la sensibilitat de les persones que la contemplen, excepte en dues excepcions, les curses de braus i els correbous. La Plataforma Prou! vol modificar la llei per suprimir "les curses de braus i els espectacles de toros que incloguin la mort de l'animal". Els promotors de la ILP han sondejat els partits polítics catalans amb representació parlamentària i indiquen que tant ERC com ICV comparteixen els valors de la seva proposta, mentre que el PP es posicionaria en contra i C's donaria llibertat de vot als seus tres diputats. CiU i PSC, els partits amb més escons a la cambra catalana amb 48 i 37 diputats respectivament, encara no s'han pronunciat.

Torna la repressió al Tibet

L'exèrcit xinès es desplega al Tibet coincidint amb el primer aniversari de la pitjor revolta en dècades Milers de soldats xinesos recorren els carrers de Lhasa, la capital del Tibet, coincidint amb el primer aniversari dels pitjors episodis de violència des del 1989. Aquest 2009 també es compleixen cinquanta anys de la revolta dels tibetans contra l'ocupació xinesa el 10 de març del 1959. La consigna és mantenir l’ordre i impedir l'entrada als estrangers i als mitjans de comunicació. Continuen les detencions injustificades, segons els pro-tibetans. Els activistes exiliats han anunciat que preparen una manifestació a Nova York per commemorar el primer aniversari d'aquests disturbis i els cinquanta anys de la revolta tibetana contra l'ocupació xinesa. Encara no se sap quantes persones van morir el 14 de març de l’any passat en un dels episodis més cruents des del 1989. Segons les xifres oficials serien una vintena, però les organitzacions pro-tibetanes a l'exili les eleven a més de dues-centes. L'esclat de violència va arribar durant la preparació dels Jocs Olímpics de Pequín i després de dies de protestes pacífiques dels monjos budistes. Avui: Pressió al Dalai-lama

Obama: Primera Llufa!!!

Obama mantindrà retinguts sense càrrecs els presos de Guantánamo L'administració Obama ja no anomenarà els presos de Guantánamo "enemics combatents". Així ho ha anunciat el fiscal general dels Estats Units en una carta remesa als representants legals d'una quarantena de presos. Tot i aquest canvi de nom, a la pràctica les condicions de detenció dels presoners no varien respecte a les que hi havia en l'època Bush. La Casa Blanca ha declinat millorar les condicions legals de detenció d'aquests presos. Human Rights Watch denuncia que, tot i el compromís de tancar Guantánamo, l'administració Obama podria retenir indefinidament als Estats Units presoners sense càrrecs amb el mateix argument de la lluita global contra el terrorisme. Les organitzacions humanitàries també es queixen que no han pogut visitar la presó de Guantánamo i que també se'ls ha prohibit parlar amb els detinguts.

Dia mundial del número pi

El nombre pi (3,14159) celebra avui el seu dia. El 14 de març, 3-14 segons el calendari anglo-saxó, universitats i institucions científiques de tot el planeta celebren la diada del nombre real que més tinta ha fet córrer en la història de les matemàtiques. El nombre pi ha estat una obsessió, des de la primera aproximació, apareguda fa 4.000 anys en una tauleta babilònica, per a científics de tots els continents i cultures amb consciència matemàtica.

Gràcies al perfeccionament dels algoritmes de càlcul i al desenvolupament de la supercomputació electrònica, la cua de decimals de pi s'ha allargat de manera exponencial, fins a superar els 1.000.000.000.000 decimals. Malgrat que hi ha alguns partidaris de traslladar la festa al 22 de juliol (22/07), per commemorar la fracció de pi, el cert és que els partidaris del 14 de març tenen un argument suplementari de molt de pes: un 14 de març de 1879 naixia Albert Einstein. Viquipèdia: Albert Einstein