lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de juliol, 2008

Fiorentina 1 - Barça 3

Era el primer test seriós i l'equip l'ha aprovat amb nota. El Barça de Guardiola segueix afinant la partitura i aquest dimecres al Comunale Artemio Franchi s'ha imposat sense gaires dificultats al Fiorentina. 1-3 amb gols de Puyol, Jeffren i Bojan per sumar la tercera victòria consecutiva en aquesta pretemporada. És cert que l'equip viola, també en pretemporada, no ha estat a l'altura i que els resultats, ara per ara, són el que menys importa. Però és destacable que Guardiola, per primer cop amb la plantilla al complet, ha començat a ensenyar les seves cartes i ha posat en joc bona part del que es presumeix com l'equip base. En un duel que ben bé es podria repetir a la Champions d'enguany, la Fiore ha posat a prova la maduresa del nou Barça. Res a veure amb la benevolència dels rivals escocesos. Ha ensenyat el que els blaugranes, de groc, estrenant el nou equipament suplent, es trobaran al llarg de la temporada. El conjunt italià ha rascat de valent, ha parat el joc tant com va poder a base de faltes tàctiques (o directament innecessàries) i ha tirat de repertori made in Italy de joc subterrani. El rival no ha tingut res a veure amb els dos anteriors, però tampoc el Barça ha estat calcat al de l'stage. L'entrada d'Abidal al carril dret i el debut de la parella Touré-Keita fent d'escuders de Xavi ha plantat un Barça sobre la gespa que, a excepció de la tripleta ofensiva -Messi com a fals davanter centre, desbordant com és habitual en ell, i Pedro i Iniesta enganxats a les bandes-, variarà poc. S'acaben els experiments. El plantejament inicial ha rutllat. L'equip ha guanyat circulació de pilota amb l'entrada d'un Xavi alliberat i molt actiu, que fins i tot ha estat l'autor de les tres primeres ocasions visitants, una de les quals ha acabat amb un bon xut al travesser. A més, ha tornat a fer gala de verticalitat, una de les consignes del nou tècnic, davant una Fiore clarament superada i en què només el porter Frei ha semblat entonat per frenar el clar domini. La tranquil·litat en el joc ha anat acompanyada de l'avantatge en el marcador a partir de la mitja hora de joc, gràcies al gol de Puyol a porteria buida després d'una bona acció personal de Piqué i de la diana del jove Jeffren només començar la represa. El 0-2, la superioritat blaugrana i el recital de canvis han refredat el partit i han fet públics alguns dels aspectes a millorar. L'equip pega poc, sovint rifa alguna pilota innecessària i no es pot permetre errors com el de Guddy, només entrar al camp, que ha suposart el gol dels italians. Pas a pas, però, l'equip guanya crèdit. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit.

Ajornat fins al 18 d'agost l'informe que determinarà la gravetat de la fuita d'Ascó

Ascó 300708 CATr El Consell de Seguretat Nuclear ha ajornat fins al 18 d'agost l'aprovació de l'informe definitiu que determinarà la gravetat de la fuita de partícules radioactives a la central nuclear d'Ascó I, a la Ribera d'Ebre, a finals del 2007 però que no es va detectar fins a l'abril passat. L'informe s'havia d'aprovar aquest dimarts però dos membres del consell han demanat l'ajornament per la "complexitat" de la matèria", segons han dit. Si el 18 d'agost finalment s'aprova, el document s'entregarà al Ministeri d'Indústria, que és qui obrirà l'expedient sancionador que toqui.

Apareixen restes de soldats de la batalla de l'Ebre a Corbera d'Ebre

A la zona, s'hi ha de construir un parc eòlic Teresa Rebull-Paisatge de l'Ebre Les màquines excavadores que han de construir un parc eòlic a Corbera d'Ebre (la Terra Alta) han deixat a la vista centenars de cadàvers dels combats que hi va haver durant la batalla de l'Ebre, entre la Fatarella i Villalba dels Arcs. Un blocaire se n'ha fet ressò i narra el que va sentir quan va topar-se amb les restes, que durant setanta anys han estat allí enterrades i que aquests dies, tot removent la terra, han aparegut a la superfície. El blocaire explica que és força comú trobar restes humanes a les viles d'aquella zona ('sempre que algú refà un marge o aplana un tros en surten', diu), però que li sorprèn la gran quantitat que n'hi ha en aquest bosc de la Terra Alta. 'L’espectacle és dantesc, anem caminant a poc a poc, amb molt de compte, i per tot arreu emergeixen les restes dels combatents', diu el blocaire, que es queixa que els cadàvers són escampats com si fossin escombraries. Una preocupació que creix pel fet que les excavadores remouran tota la terra per fer lloc als aerogeneradors, i és que en aquesta zona hi ha previst instal·lar-hi un parc eòlic. 'No em puc creure que ara, 70 anys després, les restes siguin esmicolades sota l’oruga d’un buldòzer o la pala d’una excavadora per instal·lar-hi un molí de vent', lamenta el blocaire, que se suma així a les protestes per la construcció del parc eòlic enmig de l'espai on hi va haver la batalla de l'Ebre. Elies115: VERGONYA! (Salvem les restes dels soldats de la Batalla de l'Ebre de la depredació eòlica!)

De tant fer el ploricó ...

La Junta d'Extremadura se sent "insultada" per una falsa campanya d'apadrinament de nens El Govern extremeny prendrà mesures legals contra el regidor d'ICV-EUiA de Torredembarra, Lluís Suñé, que en el seu bloc personal ha adjuntat la imatge d'una suposada campanya d'apadrinament internacional sota el lema "Apadrina un nen extremeny per 1.000 euros al mes".

La vicepresidenta primera de la Junta, Dolores Pallero, ha fet aquest anunci en una roda de premsa com a resposta a la publicació digital de Lluís Suñé, en la qual apareix una fotografia de dos nens seminus i bruts amb el títol "Extremadura needs you". La Junta d'Extremadura sol·licitarà a més a la Generalitat de Catalunya que es pronunciï sobre això i que condemni aquest tipus d'actuacions.

Pallero assegura que en el muntatge del cartell apareix el nom d'Extremadura i la seva bandera oficial, de manera que els serveis jurídics del govern regional traslladaran la imatge a la fiscalia per si aquests fets poguessin ser constitutius de delicte. Així mateix, ha qualificat al regidor català d'"analfabet", que desconeix Extremadura, i ha apuntat que aquest tipus de fets són fruit de la ignorància i els "enormes tòpics" que acompanyen històricament Extremadura i la seva gent.

La vicepresidenta primera de la Junta d'Extremadura ha considerat la campanya de Suñé com un "insult" als extremenys i a la dignitat de la seva terra, pel que ha condemnat "enèrgicament" les manifestacions ideològiques que aboca el regidor, "al marge de les idees que defensi cadascun, que són molt respectables".

-L'humor i la ironia són la millor de les teràpies contra tota mena de mals i desgràcies. Si, a sobre, no podem ni enfotre'ns de la que ens cau per tots costats, ja podem plegar. El nostre suport al Lluís Suñé. Si no tenen sentit de l'humor, que s'ho facin mirar. Articles-i-reflexions: Disculpas al pueblo de extremadura

Coc Ràpid: Suñé, ho sento.

DE TOT UNA MICA: AMIC LLUÍS

Pequín: informació restringida

Quan només falten nou dies perquè siguin inaugurats els Jocs de Pequín les campanyes perquè el govern xinès no coaccioni la llibertat d’expresió han pujat d’intensitat. Les queixes dels representants informatius que ja s’han desplaçat a cobrir l’esdeveniment han posat en alerta al mateix Comitè Olímpic Internacional (COI), que ahir va anunciar l’obertura d’una investigació per estudiar les denúncies de la premsa sobre els serveis d’Internet suposadament censurats que estan oferint els organitzadors.

El Comitè Organitzador de Pequín 2008 (BOCOG) havia anunciat la possibilitat de flexibilitzar durant la competició la censura que s’aplica a Internet, assegurant que els mitjans tindrien la mateixa llibertat que en Jocs anteriors, però en la realitat no ha estat així. Tot i que la Xina compta amb 210 milions d’internautes, una xifra que amenaça el liderat dels Estats Units, llocs com Blogspot, WordPress, Wikipedia, el de la BBC i ara també el d’Amnistía Internacional es troben bloquejats per les autoritats tal i com els periodistes estrangers han pogut comprovar en el principal centre de premsa olímpic.

I per si no hi hagués prou, els casos d’informadors acosats per la policia xinesa continuen repetint-se. El més recent va tenir lloc divendres passat, durant l’última tongada de venda de localitats per a ciutadans xinesos. Les llargues cues i la forta calor van crear alguns moments de tensió i la policia va detenir un periodista d’ Hong Kong, obligant-lo a esborrar les imatges que havia enregistrat, alhora que va trencar la càmara i el trípode d’un col·lega danès.

“Tots aquests afers són un motiu d’inquietud i els investigarem perquè la nostra preocupació és que els mitjans puguin informar sobre els Jocs tal i com ho van fer en Jocs anteriors”, va declarar Kevan Gosper, cap de premsa del COI, abans d’afegir que la Xina “és un país que imposa la censura als seus mitjans, però se’ns ha garantit accés lliure i llibertat informativa durant els Jocs, i aquest moment ja ha arribat”.

Amnistia Internacional, mentrestant, va demanar ahir al govern espanyol i al COE que garanteixin la llibertat d’expressió dels atletes estatals que participin a Pequín 2008, alguns dels quals s’han vist obligats a renunciar a col·laboracions periodístiques. VilaWeb/ElPunt: La Xina confirma que censurarà l'accés a internet als periodistes que cobriran els Jocs Olímpics

Un informe de l'Institut d'Estudis Autonòmics alerta l'executiu català sobre els mecanismes del govern central per vulnerar l'Estatut

El govern català té detectada l'estratègia de l'executiu central per vulnerar contínuament l'autogovern. Disposa d'un informe elaborat per l'Institut d'Estudis Autonòmics que detalla almenys set mecanismes que fa servir el gabinet de Zapatero per esquivar l'Estatut. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, aprofitarà el contingut del text per denunciar avui a la Comissió Bilateral Estat-Generalitat la invasió competencial i posar damunt la taula alguns exemples. Així ho va avançar ahir a la resta de consellers d'ERC durant l'habitual reunió de dimarts abans del consell executiu, que es va destinar a preparar la cimera bilateral fent un repàs exhaustiu dels temes que tenen pendents de traspàs els seus respectius departaments. Les lleis de bases invasives és el primer camí de vulneració de l'Estatut que es critica, amb normes que afecten des del turisme, a l'acció social, o a les universitats, tant pel que fa a les proves d'accés a estudis universitaris com a les beques, entre altres.

La segona via són les subvencions en matèries que no són competència del govern central, que la Generalitat impugna. El Tribunal Contenciós Administratiu, però, triga anys a resoldre i quan sentencia ja estan repartides. La transposició de directives europees i l'aplicació de competències supracomunitàries se sumen al llistat, juntament amb l'apel·lació a competències exclusives que la Constitució fixa a l'article 149.1. La "deslleialtat institucional" apareix com a sisè punt i ho exemplifica amb la llei de la dependència. "L'Estat elabora una llei que implica una despesa, de la qual s'acaba fent càrrec el govern català", adverteix.

L'arquitectura constitucional és el setè mecanisme. La composició del mateix Tribunal Constitucional i d'altres organismes de l'Estat s'apunten com alguns exemples.

El traspàs de Rodalies, ajornat com a mínim fins a l'1 de gener de 2009

1 de gener de 2009. Aquesta és la nova data que govern català i Estat han acordat per fer efectiu el traspàs de Rodalies Renfe, en la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que s'ha celebrat aquest dimecres a Barcelona.

Aquest traspàs s'havia de fer efectiu l'1 de gener d'aquest any però la Generalitat continua sense acceptar la proposta del govern espanyol. Segons Joan Saura, conseller de Relacions Institucionals, es tracta "d'una proposta insuficient", i ha assegurat que encara no han entrat a parlar dels recursos materials ni humans de què disposarà el govern un cop fet efectiva la transferència. "De moment encara no hi ha cap indici d'acord polític de fons", ha argumentat. Tot i el desacord actual, Saura i Elena Salgado, ministra d'Administracions Públiques, han manifestat la voluntat de les dues parts en seguir negociant després de l'estiu perquè l'acord arribi a principi de l'any que ve.

El traspassos que sí que s'han acordat són els que fan referència als inspectors de treball, que entrarà en vigor l'1 de juny del 2009, i el de matèria d'immigració, que permetrà el govern català gestionar els permisos de de treball dels immigrants que arribin a Catalunya.

El Consorci de Residus de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat podria encarregar-se en un futur de la gestió de les depuradores municipals

La junta de govern del Consorci per a la Gestió dels Residus municipals de les comarques de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat ha aprovat en la seva darrera reunió una modificació dels seus estatuts que consisteix en la inclusió d'un nou objectiu del Consorci, que estableix la possibilitat d'actuació en qüestions de sanejament d'aigües residuals i altres temes mediambientals que puguin afectar les tres comarques, a més de les actuacions de tractament de residus que ja es duen a terme. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja ha mostrat el seu interès al respecte i ha apuntat la possibilitat que el Consorci pugui gestionar en un futur les depuradores municipals de les tres comarques.