lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de setembre, 2008

Otegi reitera que el diàleg és l'única via per solucionar el conflicte al País Basc

L'esquerra independentista li organitza un multitudinari acte de rebuda El portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, que la setmana passada va ser excarcerat després d'haver passat quinze mesos a la presó, ha dit que era convençut que hi hauria un nou procés de negociació que culminarà amb l'alliberament dels presos d'ETA. En el seu primer acte públic, un homenatge organitzat per l'esquerra independentista de Elgoibar (Guipúscoa), ha dit que Europa sabia que la solució passa pel diàleg, però que l'estat espanyol encara no ho ha assumit. Centenars de persones l'han homenatjat a la seva ciutat natal. Un militant independentista ha llegit una carta enviada pel cap del Sinn Féin, Gerry Adams, en què el considerava un 'home de pau', el felicitava per l'excarceració i pel treball que feia a favor de la justícia. GARA: Arnaldo Otegi reitera su compromiso para trabajar por la solución del conflicto

DEIA: Otegi asegura que habrá "un nuevo proceso" que culminará con la libertad de los presos

Caldrà traure lo Sant Cristo Gros !!!

"Hi ha el perill que ens converteixin en una cosa residual. Fa segles que ho busquen" L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, analitza en una entrevista concedida al diari Avui els reptes de Catalunya davant la negociació del finançament. Considera que actualment existeixen unes bones condicions per pressionar en la negociació però, de l’altra, adverteix de l’oposició contra Catalunya que es produeix a la resta de l’Estat i del perill que, en aquest procés, la identitat catalana quedi minvada. Per evitar-ho reclama unitat, fermesa, reforç del patriotisme per demostrar “que als catalans no se’ls pot fer qualsevol cosa”. Pujol valora molt positivament el moment polític actual perquè Catalunya pugui pressionar en la negociació del finançament i ho compara amb la seva etapa al capdavant del Govern català quan era titllat de “victimista” per les mateixes reclamacions. L’expresident de la Generalitat considera que l’existència de l’Estatut, “on s’accepten uns compromisos que abans no existien”, i el fet que “tothom vulgui el finançament” són avantatges encara que “poden fracassar a Madrid si no hi ha voluntat” de respectar els compromisos. “Nosaltres necessitem que Espanya no tingui la sensació que als catalans se’ls pot fer qualsevol cosa: enganyar-los, ridiculitzar-los, discriminar-los, etcètera (...) si tenim pocs diners i som seriosos, anirem més endavant que si tenim més diners i no som seriosos”, conclou Pujol. Avui: "El país ha de dir prou a l'engany i al perjudici sistemàtic" (Jordi Pujol)

Pasqual Maragall diu que votaria contra els pressupostos espanyols

El Casal Jaume I d'Elx fou visitat ahir per l'ex-president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall. Després de ser rebut per les autoritats, es dirigí als mitjans de comunicació, als quals assegurà que ell votaria en contra dels pressupostos espanyols perquè Madrid no havia respectat l'estatut de Catalunya. També assegurà que els entrebancs existents per emetre TV3 al País Valencià eren tant o més importants que no pas el finançament. Sobre aquest tema, Maragall demanà als governs implicats que s'esforcessin per solucionar la situació actual. Durant la visita a les instal·lacions del Casal, Pasqual Maragall fou acompanyat en tot moment pel president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent i l'alcalde d'Elx, Alejandro Soler, a més d'altres càrrecs municipals.

Isabel-Clara Simó: Goita com escalen

Catalunya no ha sabut mai negociar amb Madrid, si exceptuem la posició d'estar agenollada; Espanya no ha sabut mai encaixar Catalunya en el seu projecte, i, com a conseqüència, mai no ha atès Catalunya. Catalunya era, és, i em temo que serà, un problema per a Espanya, en la mateixa mesura que Espanya ha estat, és, i em temo que serà, un problema per a Catalunya. L'actitud del govern socialista és fer promeses falses; la del PP és clavar cops de puny sobre la taula, i, en el pitjor dels casos, recordar-nos que tenen sempre una metralleta rere la porta quan es tracta de Catalunya, com va dir l'immarcescible Manuel Fraga Iribarne. La població en pes, a Catalunya, els uns dissimulant i els altres mortificant-se (i uns tercers insultant, que és una altra manera de dissimular), inclòs el PP local, saben que ens estan enredant, i Solbes sap que ens està enredant. Quina és la solució? Doncs la de sempre: que si Catalunya perd, guanya Espanya. És a dir, serem cornuts i pagarem el beure, si em permeteu la grolleria de la frase feta. Si de cas, ens permetrem unes engrunes d'honor, i no sols fent manifestacions, que n'hi ha que són utilíssimes per allò dels recomptes que tant els agrada als uns i als altres, sinó qualsevol mena d'acte simbòlic, com les oficines de recaptació d'impostos que no serveixen de res i el lloguer de les quals paguem nosaltres. De tot plegat, però, el més curiós és que en una crisi econòmica espaterrant, i donat que els polítics amb poder prioritzen sense vacil·lar els vots eventuals abans que el nostre benestar, la solució mediàtica de Zapatero sigui fer muntanyisme. Coi, Zapatero: ¿que no ho sap, que això ho va inventar Pujol? No s'hi val a copiar els deures del nen més aplicat de la classe!

Rubalcaba es compromet a evitar nous retards en la comunicació d'incidents nuclears

El ministre de l'Interior Alfredo Pérez Rubalcaba es va comprometre aquest dijous a revisar el protocol d'actuació en cas d'incidents a les nuclears perquè no es tornin a produir retards a l'hora d'informar els ajuntaments propers, segons informa un comunicat del PSC.

El ministre va respondre així a la intervenció del senador i portaveu de l'Entesa Catalana de Progrés a la comissió d'interior del Senat, Joan Sabaté, que va traslladar-li la preocupació pel retard amb què s'havia informat els alcaldes sobre l'incendi que s'havia produït a la central nuclear Vandellòs II.