lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de març, 2008

No és això, companys, no és això !!!

ETA torna a matar un polític després de sis anys sense fer-ho L'exregidor socialista mort aquest divendres, últim dia de la campanya electoral, ha sigut tirotejat a la porta de casa seva. Estava amb la seva exdona i una de les seves filles. L'assaltant anava a cara descoberta i li ha disparat per l'esquena diversos trets, que l'han ferit de mort al cap i al coll.

Carrasco va ser regidor pel Partit Socialista d'Euskadi (PSE) des del 2003 fins al maig 2007, en què es va tornar a presentar a les eleccions amb el número 6 de les llistes del PSE però no va entrar al consistori perquè el seu partit només va obtenir quatre regidors. Acció Nacionalista Basca (ANB) va guanyar els comicis i governa Arrasate amb Ezker Batua.

Carod-Rovira titlla ETA de "covards i miserables"

El President d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha "condemnat l’atemptat d’ETA que ha acabat amb la vida de l’exregidor del PSE, Isaías Carrasco" i ha qualificat l’acció terrorista de "covarda i miserable". "Tots teníem por que ETA intervingués en la campanya i ho ha fet en un acte menyspreable",ha manifestat Carod que no ha dubtat a afegir que ‘aquests gestos són el principal enemic de la democràcia". Carod-Rovira, "en nom d’Esquerra Republicana, expressa a la família de la víctima i al conjunt del partit socialista el més sentit condol per aquest atemptat". El President d’ERC assegura que "el partit renova una vegada més, el convenciment que les idees polítiques només es poden expressar per la via democràtica a través de la veu de les urnes, i mai a través de l’ús de la violència".

La Junta Electoral de Barcelona denega el permís per recollir signatures pel "dret a decidir" el 9-M, però l'acció es manté

La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) i Sobirania i Progrés (SiP) han denunciat aquest divendres davant dels mitjans de comunicació la interpretació "partidista i polititzada" que, al seu parer, ha fet la Junta Electoral Provincial de Barcelona en relació a l'acció que han previst per al pròxim diumenge 9-M per recollir signatures a favor del dret a decidir. La Junta ha denegat l'activitat en considerar que es tracta d'una acció electoral. Les plataformes denuncien que aquest acord és contrari al que ha emès la Junta de Girona i asseguren que no tenen intenció de paralitzar la iniciativa popular i fan una crida a la participació ciutadana.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha emès un acord en què denega l'acció de recollir signatures coincidint amb el dia de les eleccions generals. La Junta, que ha emès la conclusió a aquells ajuntaments, menys d'una desena, que van sol·licitar la seva postura davant la petició de les plataformes per instal·lar meses informatives a la via pública, argumenta que és una activitat projectada a "reivindicar el dret de l'autodeterminació de Catalunya" que considera com a acte de campanya electoral, cosa que està prohibida el dia d'unes eleccions.

La decisió de la Junta de Barcelona però es contradiu amb la que en el mateix sentit ha emès la Junta Electoral Provincial de Girona, que sí dona el vist-i-plau a la instal·lació de meses informatives el diumenge sempre i quan "no impliquin un acte a favor o en contra d'una formació política i se situïn a més de cent metres de distància dels col·legis electorals". Una distància, que les plataformes ja tenien prevista.

Davant d'aquesta posició "incoherent" entre les resolucions de totes dues juntes, que les plataformes han conegut aquest mateix divendres, tant la PDD com SiP consideren que la Junta Electoral de Barcelona ha interpretat "subjectivament", de forma "parcial, partidista i polititzada" les intencions de l'acció informativa incomplint així "els drets democràtics" de la ciutadania. Asseguren que l'acció no és cap propaganda electoral sinó que únicament "volem posar al carrer el dret de decidir", "el dret que la Generalitat tingui la competència plena en la convocatòria de referèndums per poder decidir quines infraestructures o serveis socials volem com l'Aeroport, el TGV, la immigració o l'educació", explica l'Elisenda Romeu portaveu del PDD i coordinadora de Girona. Per tot, les dues plataformes han explicat que ja tenen confirmades 400 taules i la participació de més de 3.000 voluntaris que s'instal·laran amb meses informatives en 142 municipis de Catalunya, on la majoria dels Ajuntaments els han permès poder utilitzar aquest diumenge la via pública. Asseguren que un dia abans del 9-M "no estan en disposició de poder aturar l'acció" i que per tant la tiraran endavant igualment.

En el cas que algun cos de seguretat a petició d'un ajuntament els demani tancar la barraca, ho faran, han explicat, tot i que consideren i defensen que "no estant proposant cap delicte electoral sinó sortir al carrer el dret de decidir com en tantes altres ocasions han fet". En aquest sentit, les dues plataformes han fet una crida a la participació ciutadana perquè el proper diumenge "sortin al carrer per decidir" i recollir el màxim de firmes possibles a favor de la convocatòria de referèndums a Catalunya.

Sondejos d'El Periòdic d'Andorra

Les espases segueixen alçades, però quan només falten dos dies de la votació José Luis Rodríguez Zapatero s’ha tornat a situar quatre punts per sobre de Mariano Rajoy, la distància mitjana que els ha separat durant la setmana passada, només un punt per sota de la que el líder socialista va treure al seu oponent en les eleccions del 2004. Després de la sèrie d'enquestes efectuades ahir, l'estimació de vot per al PSOE se situa en el 42,6% i la del PP en el 38,6%, segons el sondeig que EL PERIÒDIC D’ANDORRA ofereix diàriament des de dimecres, després del segon cara a cara a la televisió.

Lluís Aragonès: 'Per defensar Catalunya, més enllà d'ERC no hi ha res'

El cap de llista d'Esquerra al Congrés per la circumscripció de Tarragona, Lluís Aragonès, s'ha mostrat taxatiu en la darrera jornada per demanar el vot als ciutadans i s'ha dirigit principalment a aquells que prioritzen les necessitats del país. 'Per defensar Catalunya, més enllà d'ERC no hi ha res', ha afirmat. Aragonès ha explicat que a Madrid el seu partit defensarà els interessos dels catalans i del país 'per davant de qualsevol altra qüestió'. Ha afegit que ERC és un 'tres en un' perquè entre els seus objectius també hi ha 'aturar el PP', 'condicionar el PSOE' i 'arrossegar' CiU a posicions més 'sobiranistes'.

Reus cedirà els seus excedents d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona

Reus cedirà els seus excedents d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona, una vegada la Generalitat faci la petició oficial en els pròxims dies. De moment, el Govern ja s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament 'de manera preparatòria i oficiosa', tal i com ha explicat l'alcalde, Lluís Miquel Pérez. El batlle ha dit que és una mesura basada en un criteri 'de solidaritat' i en un cas 'exclusivament d'emergència'. Pérez també ha aclarit que Reus té garantits 'el 50% de més de les necessitats actuals', i ha puntualitzat que 'l'aigua que donarem és la dels nostres pous i que no tenim perquè gastar ni un metre cúbic més d'aigua de l'Ebre'. La xarxa d'aigües de Reus es nodreix de l'Ebre, a partir del Consorci d'Aigües de Tarragona, del pantà de Riudecanyes – Siurana i dels pous i minats propis.

-I quan publicaran les balances aqüíferes entre Reus i Barcelona?

Humor electoral