lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de març, 2008

Ridao reclama respecte pel català a les institucions de l’Estat i la presència de Catalunya a la UNESCO

El candidat d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha reclamat ‘respecte pel català a les institucions de l’Estat ja que si realment Espanya és un estat plurinacional, hauria de respectar la diversitat lingüística i cultural i no veure-la com un destorb’. En aquest sentir, Ridao ha recordat que ‘han hagut de passar 25 anys perquè arribés al Congrés un grup parlamentari com Esquerra i algú posés Espanya davant el mirall i per provar el seu respecte per la pluralitat tot parlant en català al Congrés en un gest per reclamar respecte per a la nostra llengua, invisible en les institucions de l’Estat que tots paguem’. Joan Ridao: "Espanya té més por de les urnes que de les armes"

La Fatarella posa música per alertar dels lladres

El fet que no hi hagi cap cos de policia i que la presència de la Guàrdia Civil patrullant pel poble és gairebé esporàdica ha obligat l'Ajuntament de la Fatarella a idear un sistema per alertar els veïns de la presència de lladres. Si es vol, és un mètode rudimentari però efectiu: s'activen uns megàfons instal·lats al carrer que emeten música, concretament una ranxera, i tot el poble sap que aquest senyal és indicatiu de la presència de persones sospitoses al municipi. Fa unes dues setmanes, però, uns lladres van aconseguir el seu propòsit i en una nit van entrar a dues cases, d'una de les quals es van endur dos vehicles nous, i també ho van intentar al bar del Casal. Coneixent-los bé, segur que posen "caballo prieto azabache".

VilaWeb/El Punt: L'Ajuntament de la Fatarella fa sonar una ranxera per alertar el poble dels lladres

ERC exigeix el reconeixement de les seleccions nacionals catalanes i carrega contra la 'hipocresia' del PSC

El cap de llista d'Esquerra Republicana per Catalunya (ERC) per Girona, Francesc Canet, ha reivindicat el reconeixement de les seleccions nacionals catalanes, coincidint amb el partit de la selecció catalana de futbol sala contra Bèlgica, al pavelló d'Esports de Quart (Gironès). Segons Canet, la llarga tradició esportiva de Catalunya ha donat un nivell competitiu molt alt i prestigi internacional a l'esport català. Canet, a més, ha titllat Chacón (PSC) de 'cínica' quan diu que no s'ha de barrejar política i esport. El cap de llista d'ERC per Girona considera 'evident' que 'el present i el futur de l'esport català passen també pel seu desenvolupament i aplicació internacional', i que 'qualsevol competència i regulació de l'esport queda buida de contingut si no té la potencialitat de projectar-se internacionalment'.

El Parc Natural del Delta de l'Ebre creu que es necessita multiplicar per cent els recursos destinats al manteniment de l'entorn

Més d'una cinquantena de voluntaris han participat aquest diumenge en la neteja de residus en espais protegits del delta de l'Ebre. En només dues hores, han recollit entre 1,2 i 1,5 tones de deixalles. Xavier Abril, responsable de l'Àrea d'Ús Públic del Parc Natural del Delta de l'Ebre, ha explicat que la jornada també ha servit per mirar de conscienciar la ciutadania davant les actituds incíviques que malmeten l'entorn. Abril, a més, ha reclamat a l'administració que s'impliqui més en el manteniment d'aquests espais naturals pràcticament verges. Ha assegurat que els recursos que s'hi destinen actualment s'haurien de multiplicar per cent si es vol conservar el delta 'com Déu mana'.

L'IDECE presenta el nou tram navegable de l'Ebre entre Móra i Ascó

L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) ha presentat aquest dilluns al matí el nou tram navegable del riu Ebre, entre els municipis de Móra d'Ebre i Móra la Nova fins a Ascó. El recorregut s'ha iniciat a Garcia i ha finalitzat a l'embarcador de Vinebre a causa de la reducció de cabal del riu, tot i que en un principi s'havia previst acabar el passeig al municipi d'Ascó. En aquest darrer tram navegable, encara manca dur-hi a terme unes petites actuacions, de manera que per Setmana Santa ja es podrà arribar en vaixell fins a l'embarcador d'Ascó i es podran recórrer els disset quilòmetres que separen la població de la capital comarcal. Astem salvats !!!

A PPetició PPoPPular: la niña de Rajoy