lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de març, 2010

Demà, vaga de mestres !!!

Rosa Cañadell USTEC 150310 RAC1

Els docents i els alumnes de les llars d'infants, escoles i instituts públics estan convocats demà a la vaga unitària dels cinc sindicats més representatius: USTEC-STEs, CCOO, ASPEPEC-SPS, FETE-UGT i CGT. La llista de greuges que els sindicats dels docents despleguen per explicar els motius de la vaga convocada per demà, la primera del curs, és llarga. Tot i que a grans trets es manifestaran en contra de l'aplicació dels punts més importants de la llei d'educació de Catalunya (LEC), centren l'atenció en la jornada continuada que hauran de fer al mes de juny (en lloc d'intensiva), en la retallada del paper del claustre que suposa el decret d'autonomia de centres, en l'avaluació a què se sotmetran els centres i de la qual en dependrà l'assignació de recursos, i en el nou sistema de nomenaments i de contractació per terços de jornada. El Punt: Mestres i estudiants estan cridats a la vaga contra el desplegament de la LEC

eMaragall considera que la vaga de mestres de demà "no està justificada"

Ja t'ho explicarem !!! El conseller d'Educació, eMaragall, considera que la vaga de mestres d'aquest dimecres 17 de març "no està justificada" perquè no té ni base laboral ni sindical. Per aquest motiu ha demanat als sindicats convocants que la desconvoquin. De la mateixa manera, ha instat les famílies que portin els seus fills a l'escola perquè "en la majoria dels casos hi haurà normalitat" i, si no, hi haurà un serveis mínims que permetran oferir el servei públic que es mereixen.

La convocatòria de vaga d'aquest dimecres, promoguda pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT i ASPEPC.SPS , és la quarta que fan els sindicats de mestres i professors d'institut en dos anys i mig. En aquesta ocasió la protesta se centra, sobretot, en el nou calendari escolar previst en la nova llei d'educacio (LEC).

En una entrevista a TV3, eMaragall considera que en l'actual època de crisi econòmica "no estem en condicions d'interrompre el servei" educatiu. Per això ha demanat als sindicats que tinguin en compte "l'interès general" i actuïn amb responsabilitat. També els ha demanat que desconvoquin l'aturada i reprenguin el diàleg amb la conselleria. "Demano seguir parlant com hem fet fins ara", ha remarcat eMaragall.

Els antinuclears recullen al·legacions contra el cementiri nuclear d'Ascó

La Coordinadora Anti Cementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha iniciat una campanya per recollir al·legacions amb l'objectiu de frenar la candidatura d'Ascó a acollir el cementiri de residus radioactius i el seu centre tecnològic associat.

En una nota de premsa emesa aquest dimarts, la CANC ha mostrat el seu malestar amb el ministeri d'Indústria espanyol perquè únicament els ha concedit un termini de vint dies per tractar d'aturar la construcció "d'una instal·lació que ha d'acollir uns residus que duraran milers d'anys".

El principal argument de la coordinadora és demostrar que la candidatura d'Ascó no disposa del consens social, institucional i territorial que el Congrés dels Diputats va considerar imprescindible per albergar un cementiri nuclear. La CANC considera que el rebuig mostrat per més d'un centenar d'ajuntaments, deu consells comarcals, la Diputació de Lleida i el Parlament de Catalunya són suficients per desacreditar el projecte. A més, la CANC exposa que "la instal·lació del cementiri és una solució amb fons públics que aporten els ciutadans d'un problema generat per una activitat privada", i culpa l'Estat espanyol del fet que els residus –generats principalment per les empreses elèctriques– recaiguin sobre la ciutadania.

Les al·legacions es poden imprimir des del blog de la coordinadora i es poden enviar per correu ordinari o signant en línia des de la mateixa pàgina.

Puigcercós defensa nacionalitzar el sector elèctric si no garanteix estàndards de qualitat del servei

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha defensat aquest dimecres la nacionalització del sector elèctric, concretament d'Endesa -a qui veu un monopoli de facto-, si no és capaç de garantir uns mínims de qualitat. Creu que així s'ha demostrat amb les apagades provocades pel temporal de la setmana passada. En roda de premsa, ha anunciat que ERC treballa en una iniciativa al Congrés encaminada a analitzar les 'games intermèdies' entre la privatització actual i la nacionalització. També veu necessari analitzar si cal modificar la llei per 'obligar' les elèctriques a garantir un servei de qualitat. A més, ha insistit en què cal descentralitzar decisions en favor del territori en situacions d'emergència.

La PDE sol·licita parlar del cabal ecològic a la comissió per a la Sostenibilitat

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va anunciar ahir que ha sol·licitat formalment que la comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre –que ha de reunir-se aquest divendres a Amposta– incloga en l'ordre del dia l'estat del nou pla hidrològic i la inclusió de la proposta de cabals ambientals en el document. En aquest sentit, la PDE, que és membre de la comissió, no entén que no s'haja inclòs aquest punt, ja que només està previst parlar de la descontaminació del pantà de Flix i dels plans de restitució que s'han de signar. El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va recordar que el govern de l'Estat està incomplint els terminis per redactar el nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre, així com l'aplicació de la directiva marc d'aigües. L'esborrany no inclou cap cabal ecològic per al tram final del riu, com ha advertit recentment el defensor del poble.

El president de l'Audiència Nacional creu que el TC ha d'emetre la sentència de l'Estatut com més aviat millor

Amb la que està caient, ni ens en recordàvem!!! El president de l'Audiència Nacional, Ángel Juanes, creu que el Tribunal Constitucional (TC) hauria d'emetre la sentència sobre l'Estatut de Catalunya com més aviat millor i al marge de qualsevol calendari electoral.

"Millor demà que demà passat", ha dit en resposta a una pregunta en un esmorzar informatiu a Madrid sobre la possible coincidència de la sentència amb la campanya electoral a Catalunya.

Malgrat tot, Juanes també ha reflexionat sobre les dificultats amb què es troba la presidenta del TC, Maria Emília Casas, per emetre la sentència.

Segons Juanes, que va ser membre del TC ara fa quatre anys, la sentència hauria de sortir "tan aviat com sigui possible, el millor possible, i com més fonamentada millor".

La consulta sobre la independència a l'IES Abat Oliba de Ripoll es tanca amb una participació d'un 84% dels alumnes

La consulta sobre la independència organitzada per alumnes de l'IES Abat Oliba de Ripoll s'ha tancat aquest dimarts amb una participació d'un 84%. En total, segons les dades dels organitzadors, han participat en els dos dies de votació 214 dels 254 alumnes que tenien dret a vot. El 81% dels alumnes ha votat sí i un 7% ha optat pel no. Els vots en blanc han arribat al 12%. La comissió que ha promogut la consulta estan 'molt contents' amb la participació registrada. La iniciativa va néixer perquè en el referèndum del 13 de desembre es va dir que els joves 'no s'hi havien implicat gaire'. Els organitzadors consideren que amb la participació es demostra que els joves 'tenen interès per aquests temes'.