lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de setembre, 2007

Primeres protestes contra la visita del Rei a Girona

La visita aquest dijous del Rei d'Espanya a la ciutat de Girona ha provocat les primeres protestes, com mostra la imatge, arran de la campanya del Partit Republicà Català i d'altres contra la visita. Joan Carles I presidirà el sopar de la VII Nit de l’Empresari de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOREG). Al sopar hi assistirà el president de la Generalitat, José Montilla; el ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos; el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; la consellera de Treball, Mar Serna, i el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, entre d’altres personalitats.

El català seguirà estant vetat al Congrés

Fracassa la reforma del reglament del Congrés que preveia poder parlar-hi en català.

La reforma del reglament del Congrés ha fracassat després de trobar-se bloquejada pel PP, que considera que la normativa ha de ser aprovada pels nous diputats i no ara que s'acaba la legislatura.

PP i PSOE estaven d'acord amb el 90% de l'articulat a l'inici de la legislatura, però la introducció d'un nou règim lingüístic que permetés fer servir les llengües cooficials de l'estat va fer encallar la negociació.

-Els espanyols no ens volen. Anem-nos-en.

Castells assenyala que el desacord sobre l'impacte de la immigració perjudica més Catalunya

Castells 110907 CATr El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha denunciat que la falta d'acord entre comunitats sobre l'impacte real de la immigració en el sistema de finançament autonòmic perjudica "especialment" Catalunya perquè és la que més població immigrant rep.

El conseller ha assenyalat que Catalunya va rebre el 22,6% de tots els immigrants que van arribar a Espanya durant el període 1999-2006".

La Federació dels Estats Units de Futbol no és que s'abaixe els pantalons, és que directament se'ls treu !!!

La selecció nord-americana només jugarà amb permís de la RFEF. La Federació dels Estats Units de Futbol acaba de fer públic un comunicat en el què assegura que no jugarà contra Catalunya si no té permís de la federació espanyola. En concret, el president de la Federació de Futbol dels Estats Units, Sunil Gulati, ha donat a conèixer un comunicat oficial en el qual exposa amb claredat la postura de la seva organització respecte a la polèmica sorgida entorn al partit amistós que la selecció nacional del seu país havia de disputar contra Catalunya.

-Com més ens putegin millor, cada dia més independentites. Si els nostres carcellers segueixen així, no caldrà esperar al 2014, els fets es precipitaran i serem un país normal, és a dir amb un Estat propi. Ja n'hi ha prou de que ens robin i ens trepitjin. Visca Catalunya lliure!!!

Josu Jon Imaz plega !!!

Imaz no es presentarà a a la reelecció de la presidència del PNB i deixa la política activa. El president del PNB, Josu Jon Imaz, ha anunciat que no es presentarà a la presidència de l'EBB, màxim òrgan executiu del partit, al mateix temps que ha comunicat la seva decisió de la política activa.

En una carta remesa a diversos mitjans de comunicació, Imaz assegura que no renuncia a aspirar a una nova presidència dins el procés electoral intern, i afirma que està preparat per tornar a la seva activitat professional després de 13 anys de compromís amb el PNB.

La renúncia d'Imaz arriba després que l'executiva del PNB aprovés el passat dilluns la ponència que definirà la estratègia del partit pels propers quatre anys, en la qual es contempla la possibilitat de realitzar directament un referèndum sobre el futur polític del País Basc. La decisió dels fins ara president del PNB dóna avantatge al sector sobiranista representat per Joseba Egibar.

-És una bona notícia per a l'independentisme. Aquest senyor semblava més aviat un infiltrat de Ferraz que el president de l'EBB.

-Voleu dir que aquest senyor no acabarà apuntant-se a "Basta Ya", o "Ciutadanos"?

-Adéu Josu Jon. Entenem la teva dimissió. Ho has fet amb elegància i discreció, sense dramatitzar. Ets tot un senyor. Però també has d'entendre que el president d'un partit no ha de posar fre a les propostes del lehendakari. Ell és el President de tot Euskadi. Bona sort. Agur.

-Si tan el PSOE com el PP lamenten la seva dimissió, és perque el Josu Jon Imaz representa el sector espanyolista del PNB. És el Duran i Lleida del país basc.

APOSTAR POR EL FUTURO - carta del Josu Jon Imaz adreçada al diari GARA