lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de setembre, 2007

Poca broma !!!

Espanya 'roba' a Catalunya 19.000 milions l'any.

El Cercle d'Estudis Sobiranistes ha emès un comunicat on manifesta que "Catalunya viu un moment crític. La situació de dependència d’un Estat que ens és contrari, la manca d’un Estat propi, està conduint la nació a la decadència econòmica i social, a la impossibilitat de desenvolupar polítiques competitives i de benestar, i a l’afebliment dels trets d’identitat cultural i lingüística imprescindibles per cohesionar la societat. Les condicions són pèssimes per assumir les oportunitats de la globalització i la competència en els mercats europeu i mundial, el progrés científic i tecnològic, la preservació de la singularitat cultural, la societat del coneixement, la nova immigració o la sostenibilitat mediambiental. D’altra banda, els intents per reformar l’estatut polític que evitin aquesta davallada han estat infructuosos i la reforma estatutària del 2006 s’ha encallat en el ja crònic incompliment per part de les institucions de l’Estat espanyol i a l’espera dels pronunciaments d’un Tribunal Constitucional sense garanties d’imparcialitat i al servei de la nació espanyola, que anorrearan l’Estatut".

http://www.e-noticies.com

"llibertat d'expressió"

El vocal del Consell General del Poder Judicial i promotor del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, ha considerat que la crema dels retrats dels Reis d'Espanya és una mostra de "llibertat d'expressió", tot i puntualitzar que "això no vol dir que hi estigui d'acord". En aquest sentit, López Tena, que s'ha reunit amb el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha expressat que "a mi els països que m'agraden són aquells en els quals cremar la bandera és un dret constitucional, com els Estats Units, i no aquells que ho criminalitzen com l'Estat espanyol".

"Tothom té dret a expressar-se cremant la bandera i això dóna la grandesa d'un país", ha opinat López Tena, tot i entendre també que "la fiscalia ha d'aplicar la llei vigent". "Però aquesta legislació contradiu el que dicta la Constitució sobre la llibertat d'expressió", ha apuntat López Tena.

"¡HIJOS DE PUTA, TODOS MUERTOS!"

Un manifestante amenazó de muerte al PP delante de la Policía durante la Diada

Unas imágenes grabadas durante la ofrenda al monumento de Rafael Casanova en la Diada identifican claramente a un individuo haciendo el gesto de rebanar el cuello a dirigentes del PP mientras gritaba "fills de puta, tots morts" (hijos de puta, todos muertos). Todo esto sucede en presencia de un agente de los Mossos y de un guardia urbano que no intervienen a pesar de estar a un metro de distancia. Mientras, ya ha sido identificado uno de los radicales que quemaron el jueves la imagen de los Reyes boca abajo. Según Sirera, los Mossos tenían orden de no intervenir en ninguno de los incidentes.

http://www.libertaddigital.com/

-Potser "el agente de los Mossos y el guardia urbano" eren reciclats de "la vieja escuela" i com que no tenien la traducció, com molt amablement publica el diari digital madrileñu, es pensaven que els deien de "guapo pa arriba". Tot això, pressumptament, és clar.

-El PP ho tenia molt ben calculat. La gent dels crits segur que cobran del PP. Aquest cereza donará joc.

-És una estratègia perfectament planificada. Victimisme ad nauseam. Ahir ja estava penjat a la web dels populars. Això són vots fora de Catalunya. De fet, és l'únic motiu pel qual es van acostar al monument a Casanova.

25 anys de la mort de Grace Kelly

El món recorda avui l’elegància eterna de la divina Grace Kelly, morta en un inexplicable accident fa exactament 25 anys en la mateixa carretera on un dia havia fet pícnic amb Cary Grant a "Atrapar un lladre".

La seva relació amb Alfred Hitchcock, que estava completament encisat d' ella, va ser especialment complicada. Hitchcock va intentar substituir-la en moltes películes sense èxit. Deia de Grace Kelly que era l'única dona en el món que feia pensar en sexe sense fer res. La vida privada de Grace Kelly va ser molt controvertida. Va tenir molts amants, molts d'ells entre els seus companys de repartiment. Freda i calculadora, tal volta sols en apariència. Clark Gable va dir d'ella: "Grace Kelly era freda fins que es baixava les calces". El 1956 es casà amb el príncep Rainier de Mònaco i abandonà definitivament el cinema. Casar-se amb el príncep Rainier va ser un error que Grace va reconèixer (no públicament és clar) immediatament. En casar-s'hi gairebé no el coneixia però era el primer candidat que la seva família acceptava així que no s'hi va pensar més. Per alguna raó Grace no podia enfrontar-se a l'autoritat dels seus pares en quant a les formes i va passar-se la vida buscant l'aprovació dels pares, el pare principalment.

Atrapar un lladre - Alfred Hitchcock (1955)

Tot peta !!! Crítics amb Anglada trenquen Plataforma per Catalunya

Dos dirigents de PxC acusen Josep Anglada de "personalisme" i creen un nou partit, Partit per Catalunya Dos dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC), l'exvicepresident i responsable provincial de Lleida, Mateu Figuerola, i el secretari d'Organització, Joan Terré, s'han escindit del partit per formar-ne un de nou a causa del "personalisme" del president de PxC, Josep Anglada. Segons ha explicat Figuerola a Europa Press, aquest nou partit, anomenat Partit per Catalunya (PxCat), ja està donat d'alta i té el suport d'unes 70 persones, 40 de les quals provenen de PxC.

-Què passarà amb Ciudadanos? I amb el nou partit de la Rosa Díez?

Pressumptes injúries a la corona

Els Mossos investiguen els actes de protesta contra el Rei i remetran l'informe a l'Audiència Nacional. Els Mossos d'Esquadra estan investigant les filmacions i dades obtingudes ahir a la nit en la manifestació de protesta en contra de la visita del Rei a Girona per identificar els dos autors de la crema de diverses fotografies del monarca i la Reina.

Fonts policials han confirmat avui que un cop finalitzin el seu informe, amb imatges de com es va calar foc i a què i la identitat dels autors materials de la crema, el remetran a l'Audiència Nacional. De moment el cas no està judicialitzat, es tracta d'unes diligències d'investigació obertes per la Fiscalia de l'Audiència Nacional perquè el conseller d'Interior l'informi amb la màxima urgència possible, "en la seva condició de màxim responsable de la seguretat pública en aquest territori autonòmic, de les actuacions practicades pels Mossos d'Esquadra sobre aquests fets".

El Manneken Pis orina amb problemes en la jornada europea de la pròstata

El Manneken Pis, la petita estàtua de bronze símbol de Brussel·les, orina avui amb problemes amb motiu de la jornada europea de la pròstata.

L'habitual quantitat d'aigua que expulsa la popular estàtua es veu avui reduïda a un lleu degoteig amb l'objectiu de cridar l'atenció sobre els problemes de pròstata que pateixen molts homes europeus.

L'Associació Belga d'Uròlegs, responsable de la iniciativa, ha col·locat al costat del Manneken Pis un anunci per conscienciar de la importància d'una ràpida detecció dels problemes de pròstata.

Segons els uròlegs, aquesta mena de dificultats són un dels símptomes més habituals de les afeccions de pròstata.

La Comissió Europea (CE) ha alertat de la importància d'augmentar el nombre de controls preventius sobre aquest òrgan i ha expressat que només el 13% dels europeus s'han sotmès a proves d'antígens, que permeten la detecció del càncer, segons un sondeig eurobaròmetre divulgat avui.

El comissari europeu de Sanitat, Markos Kyprianou, ha afirmat avui en un comunicat que les dades sobre aquest tipus de controls "són alarmants", motiu pel qual considera necessari desenvolupar campanyes per conscienciar els ciutadans sobre la seva importància.

Unes 400 persones es manifesten a Girona contra la presència del rei i cremen imatges seves a la plaça del Vi

La monarquia és un "símbol de l'ofec nacional dels catalans"

La manifestació unitària convocada contra la presència del rei d'Espanya a Girona ha concentrat aquest vespre unes 400 persones. Els manifestants han cremat fotografies del monarca i de la reina a la plaça del Vi i, corejant consignes contra la seva presència, han intentat accedir fins el pavelló de Fontajau on el monarca assisteix a la nit de l'empresari organitzada per la FOEG. Un nombrós cordó policial els ha frenat tant a l'entrada del pont de Fontajau com a l'aparcament de la Copa.