lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de desembre, 2009

Laporta tancarà la campanya a favor de les consultes independentistes del 13-D

El president del Barça, Joan Laporta, portarà a terme divendres que ve, dia 11, a Vic (Osona) el tancament de la campanya en favor de les consultes d'autodeterminació, convocades en 170 municipis catalans per al pròxim 13 de desembre.

La plataforma Osona Decideix ha informat avui que Joan Laporta protagonitzarà divendres que ve l'acte final de tancament de campanya en favor d'aquestes consultes, una campanya que també reunirà, dijous que ve, dirigents de CiU, ERC i les CUP en un "acte unitari".

En aquest sentit, a aquest acte en favor del sí a l'autodeterminació, que se celebrarà a Vic, hi assistiran Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Julià de Jódar (CUP, Candidatures d'Unitat Popular).

La plataforma Osona Decideix també espera poder comptar, durant la jornada de votació del 13-D, amb dirigents com el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, el president d'ERC, Joan Puigcercós, Francesc Homs (CiU) i, entre altres, el republicà Oriol Junqueras.

Èxit rotund del vot anticipat: entre l'1% i el 2% del cens ja ha votat

La campanya per promoure el vot anticipat a les consultes sobre la independència entre tots aquells catalans que no seran a les seves poblacions el 13 de desembre està tenint un èxit espectacular. Al municipi de Vilafranca del Penedès, per exemple, ja ha votat anticipadament l'1% del cens, quan al referèndum per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya del 18 de juny de 2006 només va votar anticipadament el 0,007% dels ciutadans. Segons les dades de la Plataforma Vilafranca Decideix, fins ara han votat 300 vilafranquins dels 29.000 que podran exercir el dret a vot diumenge vinent. En d'altres municipis, com Arenys de Mar o Artesa de Segre, ha utilitzat el vot anticipat el 2% del cens.

El Moviment Mundial en Favor de la Infància tria Catalunya com a seu mundial

El compromís de la Generalitat amb els drets de la infància i l’èxit de Catalunya per atraure entitats i institucions internacionals han fet possible que la seu del Moviment Mundial en favor de la Infància s'hagi ubicat a Barcelona. Així s'ha establert en el conveni signat aquest dilluns entre el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el president d'aquesta organització, Dean R. Hirsch. Es tracta d'un grup mundial d'ONG que treballen per la defensa dels drets dels menors d'arreu del món. Va ser impulsada pel premi Nobel Nelson Mandela i hi figuren organitzacions com UNICEF, Save The Children o World Vision, entre d'altres. El Govern destina 425.000 euros a la creació d'aquesta seu, que de moment encara no té una ubicació definitiva.

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila ha explicat que a partir d'ara Catalunya acollirà conferències internacionals. Ha anunciat que l'any 2010 se celebrarà a Barcelona la primera conferència sobre infància i immigració, on s'esperen experts dels cinc continents. D'altra banda, amb aquest conveni també s'acorda que Catalunya tingui un representant en el Moviment Mundial.

La Generalitat explica les polítiques de memòria històrica a Colòmbia

El secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, participarà aquest dijous en una audiència pública al Congrés de la República de Colòmbia, a Bogotà, amb l'objectiu de presentar la política de recuperació de la memòria històrica de la Generalitat. En concret, Boada explicarà la Llei de fosses i les funcions del Memorial Democràtic. 'Volen saber la nostra experiència, com ho hem fet, tant des del punt de vista polític com tècnic', ha indicat Boada en declaracions a l'ACN. El secretari general d'Interior ha celebrat que països de tot el món reconeguin la política de memòria històrica de la Generalitat i que es pugui 'exportar' l'experiència catalana.

El primer ministre danès reclama un acord "ambiciós" en la cimera de Copenhaguen

"Necessitem un acord que satisfaci totes les parts i que sigui, a més, fort i ambiciós". És la crida del primer ministre danès, Lars Loekke Rasmussen, llançada en la inauguració de la cimera de l'ONU sobre el canvi climàtic, que ha començat aquest dilluns, amb una hora de retard, a Copenhaguen.

Serà la reunió més gran de la història sobre escalfament global. Unes 15.000 persones passaran per la cimera, entre delegats de 192 països, activistes ecologistes i representants d'ONGs. L'objectiu és superar les diferències entre països rics i països en desenvolupament i pobres a l'hora d'encarar els efectes de les emissions de CO2 en les pròximes dècades. Lars Loekke Rasmussen: 'Copenhaguen és una oportunitat que el món no es pot deixar perdre' (VilaWeb)

El Punt: El futur del planeta comença a debatre's en la cimera de Copenhaguen

Esquerra proposa eliminar els bitllets de 500 euros

Són la 'divisa del mercat negre'. La secció de blanqueig de capitals de la Policia Judicial els considera 'perillosos' Esquerra ha presentat una proposició no de llei al Congrés on se sol·licita reiterar la necessitat d’aplicar les mesures previstes sobre el cens de bitllets i l’obligació de les entitats bancàries de declarar les operacions superiors a 3.000 euros, en referència a empresaris i professionals, una proposta que també vol que s’estengui a empresaris i professionals. La proposta vol promoure que en la futura presidència europea es debati i analitzi una possible supressió dels bitllets de 500 euros, que ja van rebre crítiques quan va néixer l'euro perquè podien convertir-se en la 'divisa del mercat negre', com finalment ha passat.