lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de setembre, 2007

I este Barçaaaaaaaaa !!!

Puyal 150907 L'onze blaugrana suma un altre empat sense gols després de repetir una actuació vulgar a Pamplona.

Amb un altre miserable empat a zero, amb una altra mostra de nul.litat, el Barça ja s'ha allunyat quatre punts del Madrid, està darrere del Sevilla (amb un partit menys) i s'està condemnant a aquest pas a passar-se la Lliga perseguint els altres. Encara és aviat, però l'onze blaugrana no emet bones vibracions, a diferència dels seus principals rivals, com si no hagués tancat la funesta campanya anterior.

-Això no va, nois !!!

A Tivissa han foragitat el fantasma de l'especulació/corrupció.

Humor contra la corrupció.

El PP boicoteja la renovació del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Constitucional

El PP ha tornat a mostrar la seva façana més agressiva. Amb unes declaracions més que polèmiques, Eduardo Zaplana –portaveu dels neocon– ha afirmat sense embuts que “el PSOE i les minories pretenen imposar al PP una composició de l’òrgan de govern dels jutges” i s’ha negat en rodó, juntament amb Ignacio Astarloa –secretari de Llibertats Públiques i de Justícia–, a negociar el que considera un “tràgala”, amb relació a la renovació de l'organigrama del CGPJ i del TC. Ambdós congressistes han insinuat que “els nacionalistes” no han de tenir representació en els esmentats òrgans. I creuen que existeix un “pacte” entre els socialistes i les “minories” per a “imposar” al PP una composició judicial que no agrada als ultraconservadors. “No he vist en la vida una renovació amb tant d’engany” ha assegurat, amb virulència, el popular basc. La renovació de dotze dels vint membres del Consell General del Poder Judicial passa per una majoria qualificada que surt de les deliberacions dels grups amb representació al Congrés dels Diputats i al Senat, que són els encarregats d’escollir aquests jutges cada cinc anys. Però el PP ha sorprès amb un argument nou: “el CGPJ no pot ser una corretja de transmissió del Parlament”, ha revelat Zaplana. Els vuit altres membres de l’organisme són escollits per un grup de juristes.

A través d’aquesta actitud, el PP ha decidit bloquejar la reunió que havia de tenir lloc la setmana vinent entre tots els representants polítics. Així mateix, els representants de la formació nacionalista espanyola han insistit que bloquejaran la substitució dels quatre magistrats del Tribunal Constitucional, “ja que és absolutament imprescindible que aquesta decisió es resolgui connectant-la amb la resolució de l’Estatut català”.

En altres paraules, el PP no vol que es renovi el TC fins que no es resolgui el seu recurs contra la reforma estatutària del Parlament de Catalunya, refrendada pel vot popular, entenent que l’òrgan judicial li és actualment favorable.

El Ple municipal tomba el POUM de Tivissa !!!

Ahir, 14 de setembre, l'Ajuntament de Tivissa en ple es va reunir en sessió extrordinària per votar la moció presentada pel grup d'Iniciativa-Entesa pel Progrés Municipal demanant la retirada i anul·lació del POUM.

La moció va ser aprovada per majoria absoluta amb els vots d'I-EPM, d'ERC i d'AISA, quedant anul·lat així el pla que incloïa un camp de golf amb 18 forats i una urbanització de luxe de 570 habitatges, amb un total de 200 hectàrees. Segons Inciativa-EPM "la unitat de tots els grup d'esquerres ha fet possible aturar l'especulació a Tivissa i poder iniciar així un projecte conjunt, amb el consens de totes les forces polítiques. Es posa de manifest així, la feblesa de l'actual equip de gorvern de CIU que governa en minoria".

carta dirigida a la Lurdes Pena que li van deixar per sota la porta L'oposició aïlla CiU i aconsegueix retirar el nou pla d'urbanisme de Tivissa

El Punt. GUSTAU MORENO. Tivissa

Els vots dels regidors d'ICV, ERC i els independents de la Serra d'Almos van aconseguir aturar ahir al vespre la tramitació del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Tivissa. Així, els cinc regidors de l'oposició van donar suport a la moció del grup d'ICV, que va forçar la celebració d'un ple extraordinari per reclamar la retirada i l'anul·lació de l'avantprojecte de pla. La moció criticava la falta de participació ciutadana i un model de creixement insostenible, basat en la construcció d'uns 900 habitatges, amb 570 habitatges que formarien part d'una urbanització de luxe vinculada a un camp de golf.

El vot que va fer decantar la balança, i que va acabar aïllant el govern en minoria de Jordi Jardí (CiU), va ser el de la regidora independent de la Serra d'Almos, Lurdes Pena. «Per coherència, és el que ens tocava fer, ja que abans de les eleccions ja havíem votat contra aquest POUM», va dir. En el ple, Pena va denunciar que algú li havia llançat una carta amenaçadora per sota la porta, dijous a la nit, en què li recordava que el portaveu d'ICV i exalcalde, Fermí Pallisé, va oposar-se a la segregació de la Serra d'Almos. Per la seua banda, tant Fermí Pallisé com el portaveu d'ERC, Jaume Pallisé, van manifestar la seua satisfacció per haver forçat la retirada del pla, i van oferir la seua col·laboració en la redacció d'un nou POUM. Finalment, l'alcalde va preferir no fer declaracions a El Punt.

Duran suggereix que Mas i ell s'han d'entendre o dimitir

Conflicte en el sí de CiU

Josep Antoni Duran Lleida ha trobat en la renúncia del president del PNB, Josu Jon Imaz, un torrent d'inspiració per a la pugna que manté amb Artur Mas en el si de CiU. Enarborant l'exemple d'Imaz, el líder d'Unió va tibar ahir una mica més la corda al suggerir que si ell i el dirigent de Convergència no són capaços de posar fi a les hostilitats i inaugurar una entesa sòlida i estable en el si de la federació nacionalista, el millor seria que dimitissin tots dos i deixessin pas a un nou lideratge.

El pols cada vegada menys soterrat entre Mas i Duran amenaça d'interferir en la campanya electoral de CiU. El dirigent d'Unió està cada vegada més molest perquè CDC no li concedeix el protagonisme ni la llibertat de moviments que ell voldria com a cap de llista.

Duran Lleida va llançar el repte en l'últim paràgraf de la carta que setmanalment fa arribar als militants d'Unió, unes frases espesses i a la vegada d'una ambigüitat calculadíssima: "I passant del país als partits, a Catalunya necessitem lideratges forts, sòlids, no qüestionats permanentment i que en el moment que són qüestionats, sobretot si és per motius o capritxos personals, és cert que d'entrada s'ha de tenir paciència, molta paciència... Tanta com calgui. Però si arriba un moment en què ja no es pot més, cal deixar-ho per buscar un altre lideratge amb el desig que el deixin treballar en pau".

http://www.elperiodico.com