lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de novembre, 2009

Barça 5 - Cultural Leonesa 0

Puyal 101109

El Barça no ha tingut cap problema per liquidar la seva primera aparició a la Copa del Rei d'aquesta temporada en què defensa el títol. Al 0-2 del partit d'anada al camp de la Cultural Leonesa, hi ha afegit aquesta nit una golejada inapel·lable (5-0) davant el modest equip de Segona B en un partit lúdic que ha animat l'ambient fred d'un Camp Nou semibuit. La Cultural ha aguantat mig partit amb el marcador equilibrat, però el Barça l'ha acabat doblegant del tot i a més ha complert tots els objectius possibles en aquest segon partit. Ha guanyat sense problemes, ha fet disfrutar l'afició, ha dosificat la majoria dels jugadors importants, i ha donat minuts i confiança a d'altres que els necessiten, com ara Márquez, Iniesta o Bojan El davanter de Linyola ha despertat després d'una lesió que havia frenat en sec el seu explosiu inici de temporada i ha marcat els dos primers gols del seu equip (52' i 56'), obrint la golejada i erigint-se com la temporada passada en l'home gol de l'equip a la Copa. Però no ha estat l'únic. Pedro, autor dels dos gols del partit d'anada i únic golejador del Barça en totes les competicions (5) que ha disputat fins ara, ha tornat a veure porteria culminant una magnífica arribada per la banda d'Iniesta (63') amb passada de la mort inclosa. En aquesta fase, el Barça ja s'ho estava passant d'allò més bé en el partit i no ha trigat ni un sol minut a tornar a batre la porteria lleonesa. Aquest cop ha estat Messi, que ha jugat l'última mitja hora de partit, que ha fet la jugada i ha engaltat un xut imparable que ha entrat per l'escaire de la porteria visitant. La maneta l'ha arrodonida Xavi, que també ha sortit a la segona part, amb un gol de cap arribant des del darrera. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

El parlament enllestirà finalment una llei electoral

Montilla s'ho repensa i vol la llei electoral ja El Parlament de Catalunya treballarà en ponència l'elaboració de la llei electoral a partir del 20 de novembre. Catalunya és l'únic territori de l'estat espanyol que encara no té llei electoral pròpia. Qüestions com ara l'equilibri territorial, les llistes obertes, la dimensió de les circumscripcions i la limitació de mandats han estat els principals esculls entre els partits amb representació parlamentària cada cop que s'han assegut a parlar-ne.

El 20 de novembre ha estat la data escollida per posar en marxa la ponència, que serà formada per Lluís Corominas i Josep Maria Pelegrí per CiU, Miquel Iceta i David Pérez pel PSC, Anna Simó i Patrícia Gomà per ERC, Santi Rodríguez i Josep Llobet pel PPC, Jaume Bosch i Lluís Postigo per ICV-EUiA, i Albert Rivera i Carmen de Rivera pel grup mixt.

Un grup d'experts amb l'encàrrec del Departament de Governació i Administracions Públiques va elaborar un document que ha de servir de base de treball per a la ponència. També hi ha sobre la taula del Parlament una Iniciativa Legislativa Popular sobre la llei electoral impulsada per Ciutadans pel Canvi.

directe.cat: CpC no retirarà la ILP de la Llei electoral tot i la voluntat del Parlament de redactar-la

Participació, representació, transparència-Informe per a la Llei electoral de Catalunya

Girona pel dret a decidir

El ple de l'Ajuntament de Girona votarà avui al vespre la moció presentada per la comissió cívica Girona Decideix! per donar suport a la celebració d'una consulta sobre la independència de Catalunya a la ciutat. Es preveu que el ple l'aprovi amb els vots de tretze vots de CiU (6), ERC (4) i ICV (3), que presumiblement aconseguirà superar el bloc contrari a la moció format pels dotze regidors que sumen PSC (10) i PP (2). Si prospera, Girona es convertirà en la primera capital de demarcació on el consistori dóna suport a la consulta després que els plens de Lleida i Tarragona hagin tombat la moció.

VilaWeb: Girona aprova avui la moció per a fer una consulta sobre la independència

Avui: Girona aprovarà avui fer la consulta sobiranista

La Coordinadora per la Consulta s'encomana al president de l'Eurocambra

Demanen per carta que adverteixi l'Estat espanyol que prohibir l'ús de locals municipals vulnera els drets democràtics dels catalans La Coordinadora per la Consulta sobre la Independència ha entrat al registre del Parlament Europeu una carta adreçada al seu president, Jerzy Buzek, per informar-lo de la Consulta sobre la Independència que es prepara a Catalunya i demanar que adverteixi l’Estat espanyol sobre la 'conculcació dels drets democràtics dels catalans', com per exemple la prohibició d’utilitzar sales municipals per portar a terme la consulta, fet que l'Estat ja ha advertit que recorrerà davant la justícia. Aquest matí, el partit flamenc N-VA/EVA i l'European Bureau Lesser Used Languages s'han afegit al compromís dels diputats corsos i sards a enviar observadors internacionals a la consulta del 13-D.

La roda de contactes seguirà aquesta tarda amb la reunió amb l’eurodiputada Jill Evans del Plaid Cymru gal·lès, i amb Eva-Britt Svenson eurodiputada del Swedish Left Party.

Avui: El partit flamenc N-VA/EVA també farà d'observador en les consultes del 13-D

Òmnium Osona organtiza la primera jornada de formació sobre el protocol de les consultes

El 13 de desembre cada dia és més a prop, i setmana a setmana s'incrementen els preparatius de cara a la celebració de la primera onada de consultes sobre la independència de Catalunya. Per tal de formar aquelles entitats impulsores de referèndums que encara tinguin dubtes sobre el protocol a seguir durant la jornada electoral, des d'Òmnium Osona es durà a terme aquest cap de setmana la primera jornada de formació específica sobre el protocol de funcionament de les Consultes. L'acte comptarà amb la presència de Jeroni Vinyet, Antoni Reig i Alfons López Tena, impulsors d'Osona Decideix, i és obert a totes aquelles persones que treballin per celebrar un referèndum el 13-D i tinguin dubtes organitzatius.

La voluntat dels formadors és ajudar les entitats novelles a partir de l'experiència de voluntaris en la consulta d'Arenys de Munt. Tot i que més endavant faran d'altres formacions específiques, en aquesta ocasió es vol ajudar les entitats impulsores que a hores d'ara encara no hagin encarat la preparació de la seva consulta local i necessitin assessorament.

La jornada de formació, impulsada per Òmnium Cultural Osona, serà aquest dissabte 14 de novembre al matí a l'Ateneu La Central de Vic.

ERC-Illes estudia crear una plataforma sobiranista d'àmbit illenc, similar a Decidim.cat

ERC-Illes té la intenció de posar-se en contacte amb la resta de formacions polítiques illenques per tal de proposar la creació d'una plataforma de càrrecs electes locals a favor del dret a l'autodeterminació, similar a Decidim.cat, per promoure la celebració de consultes sobre la independència a les Illes. El seu president, Joan Lladó, ha confirmat que la formació presentarà mocions a Manacor, Sineu i Felanitx i segurament també a la resta de municipis on tenen representació, tot i que no està al 100% decidit. Aquest cap de setmana els sis regidors d'ERC-Illes han fet pública una carta d'adhesió a Decidim.cat en què es comprometen a 'generar un clima d'opinió favorable al dret a decidir' a les Illes i a donar suport a les iniciatives de la societat per promoure consultes.

Les quatre columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc

L'Ajuntament de Barcelona presenta finalment aquest dimarts el projecte de restitució de les quatre columnes de Puig i Cadafalch amb l'objectiu que tornin a lluir damunt de la Font Màgica. El projecte preveu que les columnes siguin de pedra artificial però mantenint el color de la pedra de què estaven fetes les originals i es col·locaran a la plaça del Marquès de Foronda, damunt de la Font Màgica i sota el Palau Nacional. D'aquesta manera, tot i que amb un retard considerable, les quatre columnes tornaran a presideir l'avinguda Maria Cristina. Es preveu que les obres no durin més de set mesos. La concreció del projecte va ser una de les condicions que el grup municipal d'ERC va posar damunt la taula per a donar el seu vot a l'aprovació dels pressupostos.

Les columnes, d’estil jònic, es reconstruiran finalment sense les victòries alades que va ser l’últim motiu de conflicte entre l’Ajuntament i la Xarxa d’Entitats. Aquesta associació s’oposava a l’afegitó perquè, tot i que Puig i Cadafalch va preveure un coronament alat en el projecte original, això no es va arribar a fer mai perquè després l’arquitecte sembla que va canviar de parer perquè no li acabaven de fer el pes.

Avui: Per fi, les columnes

Madrid amenaça de portar la LEC al TC si la Generalitat se salta la tercera hora de castellà

El govern espanyol ha enviat un informe a la Generalitat en què adverteix que si la llei d'educació de Catalunya (LEC), aprovada pel Parlament català l'1 de juliol passat, no respecta la tercera hora de castellà, interposaran un recurs davant el Tribunal Constitucional.

De fet, l'informe, elaborat pel ministeri de Política Territorial de Manuel Chaves, denuncia que la LEC no permet al ministeri d'Educació fixar les hores mínimes de castellà, cosa que contradiu la postura defensada fins ara pel tripartit.

L'informe també remarca que la LEC és inconstitucional pel que fa a la creació de cossos docents de la Generalitat de Catalunya i recorda que la Generalitat no té competències "per integrar funcionaris dels cossos d'àmbit estatal en els cossos docents" del govern català.