lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de gener, 2009

Un gran concert obre els actes inaugurals de la investidura del nou president dels Estats Units

Les festes inaugurals de la presidència de Barack Obama van començar ahir amb un gran concert al Mall de Washington. En aquest concert, hi van prendre part artistes com ara Bruce Springteen, que va cantar acompanyat d'un cor gospel, o Tom Hanks, que va llegir fragments de discursos del president Lincoln. Tant el vice-president electe com Barack Obama van parlar davant desenes de milers de persones que omplien la part oriental del Mall de Washington. El concert va aplegar músics de generacions diferents, de Stevie Wonder o Pete Seeger a U2, Usher o Shakira, i actors o famosos com el jugador de golf Tiger Woods. Fins i tot va haver-hi moments de riure, quan Jamie Foxx va imitar Obama mateix, que reia a uns pocs metres de distància. El concert a l'aire lliure ha estat el primer dels actes de celebració de la presidència de Barack Obama, que jurarà el càrrec demà. YouTube: Barack Obama Inauguration Opening

VilaWeb/ElPunt: Washington, preparat per a Obama

Benach insta Carod i Puigcercós a pactar perquè creu que a ERC no li convenen primàries

Ernest Benach 190109 CATr El president del Parlament, Ernest Benach, ha advertit aquest dilluns que ERC 'no està preparada' per un procés de primàries per escollir el candidat a la presidència de la Generalitat per a les properes eleccions al Parlament. Benach ha dit que 'fer primàries no és cap drama', però la dinàmica catalana 'no és la dels EUA' i, de fet, creu que cap partit català està preparat per un procés d'aquest tipus. Per això, ha advocat per treballar per un 'acord' entre les diferents sensibilitats del partit, que eviti un enfrontament entre Puigcercós i Carod en unes primàries.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Benach ha carregat contra els membres del seu partit que filtren als mitjans de comunicació el debat intern del partit: 'les persones que expliquen determinades reunions són unes irresponsables i no són dignes de militar en un partit polític'. En aquest sentit, ha dit que les 'filtracions' són un 'desastre', ja que 'acaba fotent per l'aire hores de sacrifici' dels militants.

Puigcercós es mostra 'disposat' a anar a unes primàries a ERC

Joan Puigcercós 190109 RAC1 El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat a l'emissora RAC 1 que sí que està "disposat" a anar a les primàries d'ERC, a "assumir-les i a fer un debat obert".

Puigcercós ha dit que "ens hem d'acostumar en aquest país que és bo que la gent pugui decidir quin candidat vol i en quines condicions" si n'hi ha més d'un que opta a aquest lloc. "Si hi ha més d'un candidat, s'han de fer primàries", segons estableixen els estatuts del partit, ha recordat Puigcercós, el qual ha negat que en aquests moments existeixin converses sobre aquest tema entre ell i el vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira.

El president, però, ha recordat que les prioritats d'ERC no passen en aquests moments per decidir els candidats per a les properes eleccions autonòmiques del 2010, sinó que són "el finançament autonòmic, la llei d'educació de Catalunya (LEC) i la crisi".

Ridao coincideix amb Benach i aposta per acordar un candidat únic

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, considera que el millor per al seu partit és que hi hagi un sol aspirant a candidat a les eleccions catalanes i evitar així la celebració d'unes primàries entre el president de la formació, Joan Puigcercós, i el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira.

En una roda de premsa després de la reunió de la permanent d'ERC, Ridao ha assegurat que el candidat a les eleccions no és ara una qüestió que preocupi ni "motivi" a la direcció. A més, ha assegurat que una prova d'aquest fet és que aquest dilluns no s'ha parlat del tema "ni un segon".

Després de reconèixer que "no seria desitjable" que se celebressin primàries, també ha indicat que un procés electoral intern "no ha d'espantar ningú". "Quan s'obri el procés formalment, si és que hi ha més d'un candidat, els estatuts ho diuen molt clar: caldrà fer un procés de primàries", ha remarcat.

Amb tot, Ridao considera que "el millor" que li pot passar a Esquerra és que hi hagi només un candidat que susciti "un ampli consens i guanyi adhesions" en totes les sensibilitats del partit.

Les quatre columnes, a la tardor

Jordi Portabella 270608 Les quatre columnes que simbolitzen Catalunya tornaran a presidir Montjuïc aquesta mateixa tardor. L'Ajuntament de Barcelona convocarà aquest febrer el concurs per iniciar les obres de restitució de les quatre columnes jòniques de l'arquitecte i president de la Mancomunitat, Josep Puig i Cadafalch, enderrocades pel general Primo de Rivera. Després de dècades de peticions per part de diverses entitats catalanistes, i de compromisos incomplerts per part del mateix Ajuntament, l'obra de restitució es durà a terme aquest any. Abans d'acabar el 2009 estaran enllestides, segons les previsions municipals.

George Moustaki cancel·la definitivament la seva gira

Georges Moustaki-Il y avait un jardin Georges Moustaki ha cancel·lat tots els seus concerts d'aquest any per prescripció mèdica. Així, el concert que el cantant tenia previst fer a Barcelona el proper 25 de febrer, al Festival del Mil·lenni, s'ha cancel·lat definitivament després d'haver estat ajornat respecte a la data inicial.

Georges Moustaki-Ma solitude

Una afecció bronquial va impedir que Moustaki cantés més de tres cançons el 8 de gener al Palau de la Música Catalana, situació que es va tornar a repetir a València l'endemà.

Georges Moustaki-Nous sommes deux

El diagnòstic que li han fet a Moustaki estableix una "duració indeterminada", fet que ha provocat que el mànager de l'artista hagi hagut d'anul·lar tots els seus concerts programats per al 2009, que també l'haguessin portat a França, Suïssa i al Marroc.

Per a una bona amiga