lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de desembre, 2007

Què volen aquesta gent? fa 40 anys !!!

La cançó d'en Lluís Serrahima i la Maria del Mar Bonet, esdevinguda tot un símbol de la repressió estudiantil franquista, fa gairebé 40 anys. Conserva tota l'actualitat. Només cal recordar els recents casos de l'Èric Bertran, el Jaume Roura o l'Enric Stern. Què volen aquesta gent? 071202 CATr La M. del Mar Bonet, en Lluís Serrahima i en Jordi Garcia Soler comenten en aquest àudio les diferents versions que se n'han fet. Si teniu temps i no teniu pressa sentireu versions de: M. del Mar Bonet, Quilapayún, Manel Camp i la Polifònica de Puig-reig, Mesclat, Serrat, Meritxell Naranjo, Sabor de Gràcia, Orfeó Català i Coral Cantiga.

Quilapayún i Maria del Mar Bonet - Què volen aquesta gent?

El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha estat l'escenari de disset rodatges i 22 sessions fotogràfiques aquest 2007

La riquesa natural i paisatgística del Parc Natural del Delta de l'Ebre ha atret un bon grapat de productores i agències de publicitat, que enguany hi han portat a terme disset rodatges i 22 sessions fotogràfiques. La publicitat, sobretot la relacionada amb els cotxes, ha estat el sector que més sol·licituds ha fet arribar als responsables del parc. Les seves platges, dunes, horitzons profunds i carreteres sense pràcticament circulació han estat els elements més buscats. Així, els emplaçaments més utilitzats han estat la Punta del Fangar, les platges de la Marquesa i Eucaliptus, així com el Trabucador i les zones d'arrossars.

La mítica banda de rock Led Zeppelin donarà dilluns el primer concert en 30 anys

L'era de Led Zeppelin està per començar un altre cop ?. Quan els creadors de diversos temes clàssics del rock, com "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" i "Your Time is Gonna Come" es reuneixin per al primer concert de llarga durada en tres dècades, la pregunta que molts es faran segurament serà: "Quantes vegades més actuaran?".

El retrobament de dilluns a Londres s'ha convertit en un dels concerts més esperats de tots els temps. La possibilitat de fer després una gira més llarga dependrà de com actuïn davant d'un públic ansiós els membres de Zepelin: el vocalista Robert Plant, el guitarrista Jimmy Page, el baixista i teclats John Paul Jones i Jason, fill del bateria mort John Bonham.

Led Zeppelin es va formar el 1968, però es va desintegrar a finals dels 80, quan Bonham es va ofegar amb el seu propi vòmit després d'una nit de festa. En els 12 anys de treball, el grup va evolucionar d'una banda de "rhythm and blues" coneguda com a "The New Yardbirds" per convertir-se en el referent del rock "dur" basat en guitarres i precursor del "heavy metal".

-Qualsevol, qualsevol cosa que sona avui en dia i que es considera música, deu alguna cosa a Led Zeppelin. Els riffs de guitarra d'en Page, les notes agudes de Plant, els redobles i la contundència d'en Bonham i la sòlida base d'en Jones han estat una influència inqüestionable. Quan els beatles estaven, entre floretes, tocant el Let it be, Led Zeppelin ja havia creat un estil nou amb temes com Whole lotta love o Communication breakdown. Els millors? no ho sé; dels millors, segur.

Led Zeppelin - Stairway To Heaven

Viquipèdia: Led Zeppelin

Escàndol a Anglaterra per l’ús fraudulent de les ONG per la banca

Una dotzena de bancs britànics han obtingut milers de milions de lliures esterlines mitjançant complexes acords financers que utilitzen com pantalla fundacions suposadament benèfiques, però que no dediquen ni un cèntim a aquestes causes. Funcionaris de la Comissió sobre Organitzacions Benèfiques estan estudiant ja el cas del Northern Rock després que es fes públic que aquest banc es val d’una petita fundació per nens amb la síndrome de Down per obtenir fons.

Segons apunten alguns mitjans de comunicació, més del 70% de les hipoteques del Northern Rock, valorades en uns 73.000 milions d’euros, estan a nom d’un trust amb seu al paradís fiscal de l’illa de Jersey muntat per ajudar a aquesta organització benèfica.

La revelació d’aquestes pràctiques ha causat sorpresa i indignació entre els legisladors britànics fins al punt de què un d’ells, el diputat laborista John McFall, president del comité del Tresor dels Comuns, ha acusat als bancs d’apropiació indeguda per utilitzar a aquestes organitzacions benèfiques per als seus propis beneficis.

Bon dia !!!

Els Pets commemoren el desè aniversari de «Bon dia», el disc del qual han venut més exemplars. Considerat com una crònica de la quotidianitat, Bon dia airejava històries com les de dos enamorats que s'estimaven perquè es feien riure l'un a l'altre, una noia embolicada amb el pare de la seva amiga, una mestressa de casa alcohòlica, un pagès que havia de buscar feina perquè el camp ja no donava per viure i unes veïnes amb ganes de criticar tothom. Tot plegat, amb uns versos que marcarien la història del grup («Bon dia, ningú ho ha demanat però fa bon dia, damunt els caps un sol ben insolent, il·lumina descarat tot l'espectacle de la gent») i una atmosfera que concordava molt amb el brit pop que infectava Europa el 1997. «En Lluís i jo -diu Joan Reig- vam anar a Londres i vam comprar roba per a la gira. Es vivia el brit pop, la música de grups com ara Oasis i Blur, amb molta intensitat, i a nosaltres, fans de Small Faces i Kinks, ens va agradar que en el rock britànic hi entrés una mica d'oxigen».

Festa de l'oli 2007 - La Fatarella

L'oli no és sant, però fa miracles. A La Fatarella, entre moltes altres coses interessants, tenen dos productes que s'avenen molt bé: de la terra, amb el treball de cada dia dels seus pagesos en treuen l'oli, un oli de primera qualitat i del rebost, la Clotxa. Aquesta és l'ànima de la Festa de l'Oli de la Fatarella: l'Oli i la Clotxa. El secretari general de la Vicepresidència, Rafel Niubó, ha estat l'encarregat d'inaugurar la 9a Festa de l'Oli i la 8a Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals de la Fatarella. L'acte, que s'ha portat a terme aquest dissabte al matí, també ha comptat amb la presència del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, i l'alcaldessa de la població, Carme Pelejà. En el marc de la fira, el recinte firal de la Fatarella acull tota una sèrie d'activitats durant tota la jornada. Hi ha demostracions d'elaboració d'allioli, jocs tradicionals per a infants, demostració de la tècnica tradicional de plegar olives, així com una visita guiada per la Ruta dels Perxes (nucli antic de la Fatarella). A més, des de dijous passat i fins el pròxim diumenge, els restaurants locals celebren unes jornades gastronòmiques al preu de 24 euros el menú, amb la degustació dels plats típics de la zona.