lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de desembre, 2007

Escàndol a Anglaterra per l’ús fraudulent de les ONG per la banca

Una dotzena de bancs britànics han obtingut milers de milions de lliures esterlines mitjançant complexes acords financers que utilitzen com pantalla fundacions suposadament benèfiques, però que no dediquen ni un cèntim a aquestes causes. Funcionaris de la Comissió sobre Organitzacions Benèfiques estan estudiant ja el cas del Northern Rock després que es fes públic que aquest banc es val d’una petita fundació per nens amb la síndrome de Down per obtenir fons.

Segons apunten alguns mitjans de comunicació, més del 70% de les hipoteques del Northern Rock, valorades en uns 73.000 milions d’euros, estan a nom d’un trust amb seu al paradís fiscal de l’illa de Jersey muntat per ajudar a aquesta organització benèfica.

La revelació d’aquestes pràctiques ha causat sorpresa i indignació entre els legisladors britànics fins al punt de què un d’ells, el diputat laborista John McFall, president del comité del Tresor dels Comuns, ha acusat als bancs d’apropiació indeguda per utilitzar a aquestes organitzacions benèfiques per als seus propis beneficis.