lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de desembre, 2007

La mítica banda de rock Led Zeppelin donarà dilluns el primer concert en 30 anys

L'era de Led Zeppelin està per començar un altre cop ?. Quan els creadors de diversos temes clàssics del rock, com "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" i "Your Time is Gonna Come" es reuneixin per al primer concert de llarga durada en tres dècades, la pregunta que molts es faran segurament serà: "Quantes vegades més actuaran?".

El retrobament de dilluns a Londres s'ha convertit en un dels concerts més esperats de tots els temps. La possibilitat de fer després una gira més llarga dependrà de com actuïn davant d'un públic ansiós els membres de Zepelin: el vocalista Robert Plant, el guitarrista Jimmy Page, el baixista i teclats John Paul Jones i Jason, fill del bateria mort John Bonham.

Led Zeppelin es va formar el 1968, però es va desintegrar a finals dels 80, quan Bonham es va ofegar amb el seu propi vòmit després d'una nit de festa. En els 12 anys de treball, el grup va evolucionar d'una banda de "rhythm and blues" coneguda com a "The New Yardbirds" per convertir-se en el referent del rock "dur" basat en guitarres i precursor del "heavy metal".

-Qualsevol, qualsevol cosa que sona avui en dia i que es considera música, deu alguna cosa a Led Zeppelin. Els riffs de guitarra d'en Page, les notes agudes de Plant, els redobles i la contundència d'en Bonham i la sòlida base d'en Jones han estat una influència inqüestionable. Quan els beatles estaven, entre floretes, tocant el Let it be, Led Zeppelin ja havia creat un estil nou amb temes com Whole lotta love o Communication breakdown. Els millors? no ho sé; dels millors, segur.

Led Zeppelin - Stairway To Heaven

Viquipèdia: Led Zeppelin