lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de novembre, 2011

Junqueras: «Alfred Bosch és el candidat de Jordi Pujol i de Pasqual Maragall»

El president republicà, Oriol Junqueras; el de Reagrupament, Joan Carretero, i el comandant en cap de la llista electoral, Alfred Bosch, han participat per primer cop junts a Tarragona, després de set dies de campanya. Sense contemplacions, Junqueras ha assegurat que "a CiU són molts nacionalistes, s'omplen la boca de Catalunya però massa cops voten en contra els interessos de Catalunya per afavorir interessos de lobbys, i ara, per poder ser ministre o vicepresident, Duran renunciaria a la seva proposta estrella que és el pacte fiscal". Amb aquesta premissa s'ha dirigit al votant sobiranista de CiU i amb to entre solemne, taxatiu i desafiant ha setenciat: "Després que l'expresident Jordi Pujol hagi afirmat que el peix al cove s'ha acabat i que l'expresident Pasqual Maragall hagi abandonat tota esperança vol dir que Alfred Bosch és el seu candidat".

La independència torna a guanyar !!*!!

Cada cop hi ha més catalans que volem un estat propi. Ho corroboren tots els darrers estudis. Un de nou: el 43,7% de la població votariem "sí" a la independència si ara mateix se celebrés un referèndum, segons el sondeig anual de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS ), corresponent a 2011, i que s'acaba de fer públic. El "no" no passaria del 25,1 per cent de la població, una xifra semblant a la de l'abstenció, que se situa en el 22,3%.

«Que tinguis sort, Alfred!»

La plataforma ciutadana CatalunyaSí que fa confiança Alfred Bosch s'ha presentat en societat. Ho ha fet aquest matí a l'emblemàtica plaça del Rei de Barcelona.

Aquest divendres Bosch s'ha envoltat d'una representació de la societat civil que ha volgut mostrar el seu compromís amb la causa sobiranista. Noms com Lluís Llach, l'actor Quim Masferrer, el director de cinema Ventura Pons, el productor Conrad Son, el crític de cinema Àlex Gorina o el cantant Gerard Quintana han escortat Bosch per presentar la seva declaració d'intencions. La consigna ha estat directe: "La independència política és l'única via i condició de possibilitat per resoldre els problemes quotidians de la ciutadania i el país". Ara: Lluís Llach: "És el moment que tots els independentistes votem opcions independentistes"

Esbronquen un alcalde de la Franja per parlar en català

L'alcalde socialista de La Freixeda, a la comarca del Matarranya, escridassat El nou alcalde de La Freixeda, Javier Adell, del PSOE, va ser escridassat aquest dijous per enraonar en català després de prometre el càrrec. Adell, que va ser investit alcalde gràcies a una moció de censura presentada pel PSOE i el PAR al fins ahir alcalde del PP, Antoni Algueró, va utilitzar el català en les primeres paraules com a batlle per considerar-ho "adient".

Segons informa el diari Bajoaragondigital, la tria idiomàtica de l'alcalde va esverar el públic, que el va escridassar i esbroncar. Molts assistents al plenari van abandonar la sala mentre Adell i una veïna es van embolicar en una discussió acalorada, quan aquesta li va retreure que enraonar en català era de "mala educació" ja que la seva llengua és "chapurriau" i la llengua escolar el castellà.