lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de gener, 2010

Vandellòs II, en obres. Protegeixen el seu sistema de refrigeració de la corrosió del mar

Estem salvats !!! Vandellòs II 080110 CATr

Vandellòs II és conscient que per a evitar un altre incident per corrosió en un sistema de refrigeració (classificat com nivell 2 sobre 7 en l'escala internacional de successos notificables, INES) com el de l'estiu de 2004, ha de combatre el salitre de l'aigua de mar que utilitza com a refrigerant de diversos sistemes de seguretat durant el seu funcionament. Aquest circuit està doblat per a disposar com a mínim d'un dels dos en cas de necessitat.

El director de Vandellòs II, Manuel Campoy, explica que «després de l'incident, hem renovat i comprovat tota la xarxa de canonades,i per a augmentar la impermeabilitat i combatre el salitre hem recobert amb fibra de carboni uns trams de canonada. Actualment, n'hi ha uns 80 metres i ens indiquen que és una bona solució. A la parada de 2011 comprovarem la seva resistència i impermeabilitat i ampliarem més trams». Després de l'incident de 2004, el CSN va imposar una sèrie de millores que s'han acabat a la parada de 2009. Possiblement la més important de totes les obligacions és la creació d'un tercer circuit d'aigua refrigerant per a augmentar la seguretat. Aquest tercer circuit s'alimenta d'aigua dolça (d'una bassa artificial amb capacitat per a 30.000 metres cúbics), «però només entrarà en funcionament en cas d'emergència. Vandellòs II utilitzarà els sistemes essencials amb aigua de mar per al seu normal funcionament», remarca Campoy.

La central atòmica va tenir una parada per recàrrega de combustible que va durar 138 dies (del 14 de març fins al 28 de juliol de 2009) i que es va aprofitar tant per a engegar el tercer circuit de refrigeració (aigua dolça) com per recobrir les canonades amb fibra de carboni. La pròxima parada està prevista per a dintre d'un any, al gener de 2011, i, a més d'ampliar la cobertura amb fibra de carboni, també està previst de canviar la tapa del reactor, que en aquests moments s'està construint a Santander. Això permetrà augmentar la seguretat a la zona de soldadures i multiplicar així les garanties per a evitar una fugida de radioactivitat del reactor.

Diari de Tarragona: Vandellòs II protege su sistema de refrigeración de la corrosión del mar

The Economist: Dels toros i els vots

En l'edició d'aquesta setmana, The Economist repassa la situació política a Catalunya, 'El futur de Catalunya', resa el diari. En un article titulat 'Dels toros i els vots', el rotatiu analitza la ILP que s'està tramitant sobre la prohibició de les corrides, i arriba a la conclusió que la prohibició es deu a motius d'identitat nacional i no a la defensa dels drets dels animals. Ho argumenta dient que no es prohibeixen pràctiques similars com els correbous.

Així mateix, considera que el fervor nacionalista pot ser enganyós, basant-se en l'escassa participació que hi va haver en les consultes independentistes del 13 de desembre i, en aquesta línia, preveu un 'no' a la independència en un refréndum legal pel pes de Barcelona i les àrees metropolitanes.

Pel que fa a la sentència del TC, parla del punt mort al que ha portat el bloqueig entre el sector progressista i el conservador, encara que es fa ressò dels rumors d'una sentència imminent que espera interpretativa.

Finalment vaticina un triomf sense majoria absoluta de CiU. Un govern minoritari a l'estil del de ZP i un pacte de suport recíproc amb el PSOE que inclouria mesures liberizadoras de l'economia. D’aquesta manera, assenyala que el triomf de CiU és desitjat per molts fora de Catalunya per allunyar a l'extrema esquerra i al nacionalisme extrem del govern.

Avui: 'The Economist' culpa els pares de la Constitució de no haver definit bé "nació"

ERC presenta la precampanya 'Puigcercós 2010, Catalunya decideix'

Esquerra presenta aquest vespre la precampanya per les eleccions al Parlament de Catalunya de la propera tardor. El lema de la precampanya, 'Puigcercós 2010, Catalunya decideix', recull la voluntat expressada pel líder d'ERC a Núria de condicionar qualsevol acord postelectoral a l'exercici del dret a decidir la propera legislatura. Joan Puigcercós demanarà la implicació als 700 quadres territorials del partit, que han d'aconseguir propostes de 7.000 militants, que a la vegada estendran les propostes a un total de 140.000 persones amb l'objectiu que, a través d'una macroconsulta, participin en la confecció de les propostes que determinaran les condicions indispensables a l'hora de negociar futurs acords.

En la seva proclamació oficial com a candidat d'Esquerra a Núria, el president d'ERC va marcar com a objectiu que Catalunya pugui exercir el dret a decidir 'en la propera legislatura'. 'No tenim dret a defallir', va exhortar llavors el flamant candidat recollint el llegat de Companys i Macià, recordant que tenen l''obligació política i moral de fer un pas endavant'.

VilaWeb: Puigcercós obre la pre-campanya d'Esquerra

Avui: ERC preguntarà als votants si ha de condicionar pactes de govern a la convocatòria d'un referèndum per la independència

Sabanza qüestiona una Ribera dins de la vegueria de l’Ebre

Embolica que fa fort !!!

L’alcalde de Móra la Nova, Joan Sabanza (CiU), planteja la convocatòria d’un referèndum a la Ribera d’Ebre perquè la ciutadania decideixi amb quina vegueria «vol compartir territorialment el seu futur». El polític convergent considera aquesta proposta l’opció «més prudent i convenient» per cercar «el màxim consens i no imposar per la via dels fets consumats una adscripció territorial que ha de ser voluntària».

La iniciativa de Sabanza no ha estat ben acollida pels alcaldes dels dos municipis amb més població de la comarca: Móra d’Ebre i Flix. L’alcalde de Móra d’Ebre, Josep Solé Biosca (PSC), considera que la Ribera d’Ebre «és Terres de l’Ebre. Nosaltres formen part de les Terres de l’Ebre i si comencen a discutir això segur que no anirem enlloc» .

L’alcalde de Flix, el socialista Òscar Bosch, opina que Sabanza hauria de fer aquesta proposta de referèndum al Consell d’Alcaldes de la Ribera d’Ebre o al Consell Comarcal. «Plantejant-ho des de la premsa el que vol és posar més llenya al foc, i si el que proposa és entrar en l’orgue de gats que avui és el Camp de Tarragona ja estem bé com estem». Tanmateix, Bosch matisa que «és cert que l’encaix de la Ribera d’Ebre dins les Terres de l’Ebre no és tot l’idoni. Per les comunicacions tenim una tendència natural per accedir a Reus, això no treu que tenim un riu que ens dirigeix cap a Tortosa, i el que cal és aprofitar aquesta doble riquesa».

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí (CiU), és contundent en el moment de demanar-li la seva opinió respecte al referèndum. «Tivissa tant històricament, com sanitariament, com comercialment, no ha tingut mai cap vinculació amb les Terres de l’Ebre, i per tant qualsevol sortida que fem és al Camp de Tarragona».

Alego: PRAT DE COMTE CAPITAL

El redactor de l'editorial conjunta reconeix que l'Estatut no té futur 40 dies després de defensar-lo

El notari Juan-José López Burniol, vinculat a Ciutadans pel Canvi (CpC), reconeixia aquest dijous, un mes després de redactar l'editorial dels 12 diaris catalans, que ja s'ha sobrepassat el 'punt de no retorn' i l'Estatut no té futur, ja que ni una sentència favorable aturarà el 'problema català'. López-Burniol defensa que el problema entre Catalunya i Espanya 'subsistirà incolumne' sigui quina sigui la sentència del Tribunal Constitucional espanyol, i assegura que ha arribat el moment de plantejar-se la qüestió 'amb tota la seva radicalitat'. Per López Burniol les solucions només poden ser dues, 'federalisme o autodeterminació'.

Salvem el Cabanyal convocarà una 'abraçada de cases' cas que comencin els enderrocs al barri

La plataforma cívica Salvem el Cabanyal ha anunciat a través d'un comunicat que, cas que l'ajuntament de València continuï amb els enderrocs d'edificis, convocarà una 'resistència ciutadana per impedir la destrucció'. La mobilització consistirà en una 'abraçada de cases' per tal d'actuar com una mena d'escut humà entre les grues i els edificis. Salvem el Cabanyal ha anunciat que, a més, 's'acudirà immediatament als jutjats demanant la paralització ' i que es 'denunciarà davant la Delegació del Govern la situació de perill del patrimoni'. En un segon comunicat la plataforma considera que el decret-llei del govern valencià 'no deixa sense efecte la declaració de Bé d'Interès Cultural' del barri.

Avui: Camps desafia ZP i tirarà a terra el barri del Cabanyal

VilaWeb: El govern espanyol i Rita Barberà tensen la guerra legal pel Cabanyal

Elvis: 75 anys. Felicitats !!!

Que ben portats ! Elvis Presley hauria complert avui 75 anys. El rei del rock'n'roll va marcar un estil i una època que ha perdurat al llarg dels anys i que es va concretar en els 150 discos que va arribar a gravar abans de morir el 1977. Per això arreu del món es preparen homenatges al "rei del rock". El centre neuràlgic, però, serà a " Graceland, la mansió que es va fer construir quan ja era una estrella i on va morir l'agost del 1977, amb 42 anys. Allà, la seva filla Lisa Marie i la seva viuda, Priscilla, hi han organitzat una trobada de tres dies entre milers de fans fins al 10 de gener. Elvis va néixer el 8 de gener de 1935 a Tupelo, Mississipí, i va morir el 16 d'agost de 1977 a Memphis, Tennessee. Aquell dia començava el mite. 32 anys després de la seva desaparició, encara s'especula sobre les causes de la seva mort, i fins i tot existeix la teoria que continua viu. El que és segur és que Elvis segueix sent una estrella, tal com demostren les seves vendes. Elvis és el que més ven de la llista d'artistes que ens han deixat. El rei del rock ha venut més de 1.000 milions de còpies des dels anys vuitanta. A més, la seva casa, la mansió Graceland a Memphis, és la propietat privada més visitada dels Estats Units després de la Casa Blanca. David Castillo: Elvis, 75 anys (Avui)

La neu allarga les vacances de Nadal

Una quinzena de carreteres continuen tallades al trànsit a causa del temporal de neu que afecta a Catalunya, en especial a les comarques de Tarragona i Girona, mentre que la Generalitat manté activat el nivell de màxima alerta del pla d'emergència davant la persistència del risc de nevades. Les nevades han estat importants en les últimes hores a les comarques del sud i l'interior de la demarcació de Tarragona i en les de Girona.

Les complicacions a la xarxa viària i les previsions de noves nevades durant el dia d'avui ha obligat a suspendre les classes dels escolars, que havien de reprendre avui la normalitat després de les vacances de Nadal, en algunes comarques de Girona, Alt Empordà i Gironès, i de Tarragona, a la Terra Alta, Ribera d'Ebre i Priorat. Protecció Civil manté activat el pla d'emergència per a nevades, Neucat, en el màxim nivell d'alerta davant les previsions que es mantinguin les nevades en les pròximes hores.

Les previsions meteorològiques apunten a que el temporal de neu pugui empitjorar les pròximes hores atès que s'espera un descens de temperatures que podria fer baixar el nivell de la cota de neu fins als cent o dos-cents metres. VilaWeb: Les nevades continuen complicant la circulació

El Punt: El temporal assetja l'interior

directe.cat: Més de 16.000 alumnes es queden sense classe a causa del temporal de neu