lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de gener, 2010

Sabanza qüestiona una Ribera dins de la vegueria de l’Ebre

Embolica que fa fort !!!

L’alcalde de Móra la Nova, Joan Sabanza (CiU), planteja la convocatòria d’un referèndum a la Ribera d’Ebre perquè la ciutadania decideixi amb quina vegueria «vol compartir territorialment el seu futur». El polític convergent considera aquesta proposta l’opció «més prudent i convenient» per cercar «el màxim consens i no imposar per la via dels fets consumats una adscripció territorial que ha de ser voluntària».

La iniciativa de Sabanza no ha estat ben acollida pels alcaldes dels dos municipis amb més població de la comarca: Móra d’Ebre i Flix. L’alcalde de Móra d’Ebre, Josep Solé Biosca (PSC), considera que la Ribera d’Ebre «és Terres de l’Ebre. Nosaltres formen part de les Terres de l’Ebre i si comencen a discutir això segur que no anirem enlloc» .

L’alcalde de Flix, el socialista Òscar Bosch, opina que Sabanza hauria de fer aquesta proposta de referèndum al Consell d’Alcaldes de la Ribera d’Ebre o al Consell Comarcal. «Plantejant-ho des de la premsa el que vol és posar més llenya al foc, i si el que proposa és entrar en l’orgue de gats que avui és el Camp de Tarragona ja estem bé com estem». Tanmateix, Bosch matisa que «és cert que l’encaix de la Ribera d’Ebre dins les Terres de l’Ebre no és tot l’idoni. Per les comunicacions tenim una tendència natural per accedir a Reus, això no treu que tenim un riu que ens dirigeix cap a Tortosa, i el que cal és aprofitar aquesta doble riquesa».

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí (CiU), és contundent en el moment de demanar-li la seva opinió respecte al referèndum. «Tivissa tant històricament, com sanitariament, com comercialment, no ha tingut mai cap vinculació amb les Terres de l’Ebre, i per tant qualsevol sortida que fem és al Camp de Tarragona».

Alego: PRAT DE COMTE CAPITAL