lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de gener, 2010

Vandellòs II, en obres. Protegeixen el seu sistema de refrigeració de la corrosió del mar

Estem salvats !!! Vandellòs II 080110 CATr

Vandellòs II és conscient que per a evitar un altre incident per corrosió en un sistema de refrigeració (classificat com nivell 2 sobre 7 en l'escala internacional de successos notificables, INES) com el de l'estiu de 2004, ha de combatre el salitre de l'aigua de mar que utilitza com a refrigerant de diversos sistemes de seguretat durant el seu funcionament. Aquest circuit està doblat per a disposar com a mínim d'un dels dos en cas de necessitat.

El director de Vandellòs II, Manuel Campoy, explica que «després de l'incident, hem renovat i comprovat tota la xarxa de canonades,i per a augmentar la impermeabilitat i combatre el salitre hem recobert amb fibra de carboni uns trams de canonada. Actualment, n'hi ha uns 80 metres i ens indiquen que és una bona solució. A la parada de 2011 comprovarem la seva resistència i impermeabilitat i ampliarem més trams». Després de l'incident de 2004, el CSN va imposar una sèrie de millores que s'han acabat a la parada de 2009. Possiblement la més important de totes les obligacions és la creació d'un tercer circuit d'aigua refrigerant per a augmentar la seguretat. Aquest tercer circuit s'alimenta d'aigua dolça (d'una bassa artificial amb capacitat per a 30.000 metres cúbics), «però només entrarà en funcionament en cas d'emergència. Vandellòs II utilitzarà els sistemes essencials amb aigua de mar per al seu normal funcionament», remarca Campoy.

La central atòmica va tenir una parada per recàrrega de combustible que va durar 138 dies (del 14 de març fins al 28 de juliol de 2009) i que es va aprofitar tant per a engegar el tercer circuit de refrigeració (aigua dolça) com per recobrir les canonades amb fibra de carboni. La pròxima parada està prevista per a dintre d'un any, al gener de 2011, i, a més d'ampliar la cobertura amb fibra de carboni, també està previst de canviar la tapa del reactor, que en aquests moments s'està construint a Santander. Això permetrà augmentar la seguretat a la zona de soldadures i multiplicar així les garanties per a evitar una fugida de radioactivitat del reactor.

Diari de Tarragona: Vandellòs II protege su sistema de refrigeración de la corrosión del mar

1 comentari:

xavi ha dit...

Molt bona la primera foto... l'humor que no falti