lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 d’abril, 2009

Junqueras: 'Si Catalunya fos un estat independent, molt probablement l'Estat espanyol no estaria al G-20'

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha assegurat avui que, per una qüestió de PIB, 'si Catalunya fos un estat independent, molt probablement l'Estat espanyol no estaria al G-20'. Junqueras s'ha mostrat convençut d'aconseguir presència a Europa després que el BNG s'hagi incorporat a la coalició amb Aralar, EA i CHA, que podria comptar amb d'altres incorporacions com la del PSM o el Partit Andalusista. Tot i això ha admès que serà difícil aconseguir un segon diputat i, en aquest context, es tornaria a repetir l'experiència de compartir l'escó amb les diferents forces de la coalició. En aquest sentit, ha destacat que Esquerra se sent molt còmoda amb aquests socis ja que comparteixen 'valors ideològics i sensibilitat nacional'.

Per què no li han fet cas?

Fa 270 anys Thomas Jefferson ja va pronosticar les causes de la crisi que patim avui: "Penso que les institucions bancàries són més perilloses per a les nostres llibertats que exèrcits sencers preparats per al combat. Si el poble americà permet un dia que els bancs privats controlin la seva moneda, els bancs i totes les institucions que floriran al voltant dels bancs privaran la gent de tota possessió, primer per mitjà de la inflació, de seguida per la recessió, fins el dia en què els seus fills es despertaran sense casa i sense sostre, sobre la terra que els seus pares van conquerir". (Carta de Thomas Jefferson al secretari del Tresor, Albert Gallatin, 1802.)

Cayo Lara diu que un partit minoritari no hauria de gestionar Interior

Cayo Lara 010409 COMr

El coordinador general d'IU, Cayo Lara, ha insistit avui que un partit minoritari en un govern no hauria de gestionar les competències d'Interior, perquè aquesta política hauria de ser part de la política global i majoritària de l'executiu. En una entrevista a Com Ràdio, Lara ha dit que aquesta és una "opinió personal", tot i que una afirmació semblant ja va causar incomoditat i polèmica en els seus socis a Catalunya, ICV, i el seu líder, Joan Saura, conseller d'Interior de la Generalitat. Cayo Lara 010409 La Nit COMr

Cayo Lara, va assegurar fa uns dies que 'respecta' que ICV optés per gestionar el departament d'Interior, però creu que la decisió no va ser 'la més adequada', perquè en les coalicions de govern plurals aquest tipus de carteres han de recaure 'a qui té la majoria del Govern", en al·lusió al PSC.

El CSN exigeix a les nuclears que no retallin la seguretat

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va analitzar ahir les manifestacions de diversos directius de les centrals nuclears (MDDCN), que van anunciar retallades substantives en els plans d'inversió (PI). El CSN va recordar l'acord sobre la necessitat de reforçar la seguretat a través dels plans de millora (PM), i de mantenir la plantilla de les centrals (PC) en els anys vinents. En les inspeccions que l'òrgan regulador va fer l'any passat va catalogar un incompliment «d'importància substancial» (IIS) a Ascó I a causa de la controvertida fuita de partícules (FP). En el conjunt de l'Estat l'any 2008 el CSN va fer 178 inspeccions que van servir per detectar un total de 152 incompliments, dels quals 145 van ser catalogats d'«importància molt baixa» (IMB) per a la seguretat, i sis d'«importància baixa o moderada» (IB/M), a més a més de l'esmentat d'Ascó I.

Franco deixarà de ser alcalde honorífic de Figueres, a pesar del PP

El ple de Figueres aprovarà aquest dijous al vespre la retirada del títol d'alcalde honorífic al dictador Francisco Franco. Tots els regidors del consistori excepte el del Partit Popular que hi votarà a favor. El PP, no s'abstindrà, sinó que obertament ha anunciat que votarà en contra perquè, segons afirma el regidor, Diego Borrego, 'cal respectar les decisions preses en plenari per part dels regidors d'anteriors mandats si es vol que els següents respectin les nostres'. El regidor creu que 'no es poden retirar medalles i títols a cada moment' i ha preguntat si també es retiraria la medalla d'or que la ciutat va concedir al rei d'Espanya.

Isabel-Clara Simó: Quin mal govern!

Abans el president espanyol Zapatero tenia la flor al cul, si em perdonen la vulgaritat: tot el que tocava se li transformava en or. Ara se li ha girat la sort i cosa que toca, cosa que espatlla. Li han caigut dues crisis a sobre, i no en sap gestionar cap, perquè està entestat a dir que tot va bé, que Espanya és la pera i que la solidesa dels bancs és l'admiració del món. En política internacional, com que no parla llengües, està sol i callat. Quan parla, fa un discurs tipus postal de Nadal, en què diu que la unitat (!) és fantàstica, la bondat una eina estupenda i l'amor la clau que obre totes les portes. A sobre, quan pren un determini a Kosovo, la vessa, i a més posa en circulació la idea d'unes nacions preindependents a l'Estat espanyol. I això passa mentre ha fet trampes per aconseguir foragitar del poder a Euskadi els nacionalistes bascos, i no para de dir: "Ya está ETA fuera del poder" (marededeusenyor!), tot afegint, que el López "gobernará para todos los vascos", amb gran estupor dels moltíssims abertzales i nacionalistes bascos, almenys la meitat de la població, que han desaparegut de l'imaginari del futur lehendakari, que per cert tampoc no parla llengües, ni la del seu país. Quan tot això ho té tan magre, no sap aprofitar la batalla a mort entre peperos, perquè s'acaba d'adonar que com més comunitats autònomes té, més enemics al seu Parlament. I encara més, es despenja i la caixa dels socialistes, la Castilla - La Mancha, li fa fallida per haver invertit alegrement en totxo i els dóna 9.000 milions d'euros meus mentre en proposa 1.500 per al finançament estatutari de Catalunya. I aquí van multiplicant-se els independentistes. Mira que ho feu malament, i ni tan sols us n'adoneu!

Mor Rudy Ventura als 82 anys

El músic barceloní Rudy Ventura ha mort a Barcelona als 82 anys, després d'arrossegar un delicat estat de salut des de feia un quant temps. A finals de març, Ventura va ser operat a la Clínica Delfos per extirpar-li part del pulmó, que tenia afectat per un tumor.

Tot i que Ventura havia creat la seva pròpia orquestra a finals dels anys 50, es va convertir en un personatge popular per les seves interpretacions amb la trompeta enmig del públic al Camp Nou. De fet, va presenciar les grans ocasions del club blaugrana, com la final de la Recopa del 79 i la Final de la Copa d'Europa de la temporada 91-92, en què les notes de la seva trompeta encoratjaven l'equip i tota una afició. La capella ardent s'obrirà aquesta tarda al tanatori de les Corts, de Barcelona, i el funeral s'oficiarà demà, divendres, a les 13 hores.

El músic, que es deia Jaume Ventura Serra, va néixer a Canet de Mar el 10 de setembre de 1926. Viquipèdia: Rudy Ventura