lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de novembre, 2009

Tena: 'Contra el referèndum hi ha l'estat, la Generalitat i la direcció del PSC'

El coordinador general d'Osona Decideix, Alfons López Tena, ha fet una valoració avui en conferència de premsa de la situació actual de l'organització de les consultes sobre la independència, que es faran d'aquí a un mes, el 13 desembre. López Tena ha dit que tot és previst per a les consultes i que el 91% de la població osonenca podrà votar, tot i trobar-se amb moltes dificultats: 'contra el referèndum hi ha l'estat, la Generalitat i la direcció del PSC', ha dit.

Tena ha recordat que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, va visitar Osona la setmana passada i va reunir-se amb els regidors socialistes de la comarca per a tractar de quina manera s'han d'encarar les consultes des de l'òptica socialista.

La visita de Rangel a la comarca on es faran més referèndums coincideix amb un factor que comença a ser rellevant: regidors socialistes de diverses poblacions de tot el Principat desobeeixen les ordres del PSC i voten a favor de les consultes. Divendres a la nit va passar a Sallent on els regidors socialistes havien anunciat que s'abstindrien i tanmateix van votar a favor del referèndum; en un acte públic dissabte a Canet els regidors socialistes també van deixar clara de forma palesa el seu suport a les consultes.

El 91% de la població d'Osona podrà votar el 13 de desembre en una consulta que mobilitzarà 1725 voluntaris

Osona Decideix ha superat àmpliament l'objectiu d'aconseguir organitzar una consulta on pugui votar el 50% de l'electorat. El 13 de desembre, 33 dels 51 municipis de la comarca consultaran a la població si volen la independència de Catalunya. En total podran votar 111.768 dels 135.937 osonencs, xifra que suposa el 91% de la població. Amb la col·laboració de 1.725 voluntaris s'organitzaran 51 col·legis amb 117 meses. El coordinador d'Osona Decideix, l'exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Alfons López Tena, destaca la capacitat de mobilització obtinguda en un 'mes i una setmana' i adverteix que superaran les dificultats.

Les entitats subvencionades ja no podran donar diners als partits polítics ni les seves fundacions

Han inventat la sopa d'all !!! A partir d'ara, les entitats subvencionades no podran donar diners a partits polítics, associacions vinculades i altres fundacions. Aquesta és una de les 16 mesures adoptades pel govern per evitar que casos com el de Fèlix Millet al Palau de la Música tornin a succeir.

A més, el govern limitarà l'acumulació de càrrecs en les fundacions subvencionades. Així, els departaments d'Economia i Finances, Cultura i Justícia han presentat un paquet de 16 noves normes per augmentar el control a les fundacions catalanes i evitar fraus com el detectat al Palau de la Música.

"Amb aquestes 16 mesures no acabarem amb els delictes, però hem de treure lliçons i posar tanques. Ara bé, els delinqüents es caracteritzen per saltar-se sistemàticament la llei", ha explicat el conseller d'Economia, Antoni Castells.

Amb les noves mesures el govern vol restablir la confiança i ampliar el marc de garanties de les subvencions.

Geli es vacuna contra la grip A per donar exemple al personal sanitari

La Geli fa comèdia 161109 RAC1

La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, s'ha vacunat avui contra la grip A al Centre d'Atenció Primària (CAP) Sant Rafael de Barcelona en un gest per donar exemple al personal sanitari de Catalunya, i com a part d'aquest col·lectiu. Com que el CAP és petit i no hi cabien les càmeres de tots els mitjans, ho ha fet tres cops. Quina comèdia!!! La consellera ha explicat que cada any es vacuna de la grip estacional, des del 1975 com a ciutadana i del 1981 com metge. "Ho faig cada any per un sentit de responsabilitat, perquè no vull propagar virus", ha argumentat.

Los papers que han de fer los polítics!!! RTVE. Fraga a Palomares-1966 (VÍDEO)

Avui: El 2% dels catalans ja han passat la grip A amb símptomes

Avui: Vacunes poc convincents

Catalunya, quarta al torneig de futvolei de Coma-Ruga després de la retirada d'Espanya

Les seleccions catalanes masculina i femenina de futvolei han aconseguit una respectable quarta posició al torneig internacional de futvolei que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Coma-Ruga (El Vendrell), en una competició on la victòria ha estat pels combinats del Brasil. Tot i el resultat final, la gran noticia del torneig Autoequip de futvolei ha estat la retirada dels combinats espanyols, a qui les autoritats de Madrid han obligat a retirar-se per tal de no competir amb la selecció catalana.