16 de setembre, 2008
Barça 3 - Sporting de Lisboa 1
USTEC convoca una vaga en el sector de l'educació pública
Entre altres motius, els sindicats al·leguen que la llei portarà a la privatització d'alguns sectors educatius i asseguren que s'empitjoraran les condicions de treball dels docents. Segons diuen, amb la llei, 'la xarxa de centres privats passa a ser l'eix vertebrador del sistema educatiu'. També critiquen que la LEC preveu un règim específic per a la direcció dels centres, que podrà seleccionar, avaluar i nomenar el professorat i es queixen que s'afavoreix l'autofinançament dels centres públics, cosa 'que conduirà a incrementar les diferències segons el seu entorn social'.
Els sindicats convocants de la vaga demanen que s'aposti per la xarxa pública i s'augmenti la inversió per tal d'abordar les necessitats dels centres i de l'alumnat. El mateix dia 13 de novembre s'ha previst una manifestació que sortirà de la plaça Urquinaona de Barcelona a migdia.
Pasqual Maragall protagonitzarà un documental sobre l'Alzheimer
El Suprem espanyol il·legalitza Acció Nacionalista Basca
El president del Tribunal Suprem, Francisco José Hernando, ha dit que la decisió, presa per unanimitat, comporta la liquidació i posada a disposició de l'estat de tots els béns d'ANB.
Gorka Knörr 170908 RAC1
El PNB ha dit que era una decisió molt greu que el Suprem hauria de justificar molt bé, perquè no té precedents en l'àmbit europeu.
El portaveu de la Presidència d'Ezker Batua-Berdeak (EB-B), Mikel Arana, ha criticat que el govern espanyol permeti la il·legalització de partits segons li convingui i ha destacat el contrasentit que suposa que el govern espanyol deixés concórrer ANB a les eleccions municipals i que instés l'advocat de l'estat a demanar-ne la il·legalització.
El 35% dels catalans, a favor de la independència segons un estudi del Cercle d'Estudis Sobiranistes
Segons l'estudi, les persones nascudes al Principat són favorables a la independència amb un 42,7%, mentre que les nascudes a Espanya s'hi mostren contràries amb un 68%. A més a més, aquells que fan servir la llengua catalana de forma habitual a casa són favorables a la independència amb un 43% i els que tenen l'espanyol com a llengua habitual en són contraris amb un 65,3%. El suport a la independència també varia segons el nivell d'estudis. Com més alt és, més a favor de la independència s'està, viceversa. Les persones amb estudis superiors hi són favorables amb un 40% i les que no en tenen, hi són un 57% en contra.
Pel que fa als partits amb què més simpatitzen els favorables a la independència, l'estudi conclou que CiU n'és el principal, tot i que no es tracta d'una formació obertament independentista.
L'estudi també assegura que 'com més freqüentment es llegeix la premsa escrita, més favorable s'és a la independència amb un percentatge de 39%.
L'únic grup de nouvinguts de fora de l'estat que és favorable a la independència és el col·lectiu de l'Europa de l'Est, amb un 32%. Els més contraris són els provinents de l'Amèrica Llatina, l'Europa Occidental i el Magrib, amb percentatges que oscil·len entre el 41% i el 45%. Els de la resta de l'Àfrica i els de l'Àsia mostren un alt percentatge d'indecisió.