lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de febrer, 2008

Puigcercós diu que Pizarro és "un pocavergonya"

El conseller de Governació Joan Puigcercós, ha criticat Manuel Pizarro, candidat per Madrid del PP, per unes declaracions en les quals ha carregat contra la Generalitat. Segons Pizarro, si els polítics catalans deixessin de pensar en temes lingüístics i pensessin més en "el problema del agua en Barcelona" no hi hauria sequera. Puigcercós ha replicat les paraules de Pizarro i ha dit que el candidat popular "és un pocavergonya, no n'hem de tenir dubtes. És un provocador i per tant està fent aquest paper d'speaker d'anar provocant i escalfant l'ambient". "Saben que a Catalunya tenen els vots que tenen i per tant els han de guanyar fora i l'anticatalanisme ven. La prova la tenim no només amb el senyor Pizarro o el senyor Rajoy, miri com es va arronsar el senyor Zapatero durant l'entrevista que va donar a Cuatro", ha afegit el conseller.

Puigcercós també ha dit que declaracions com les de Pizarro són fruit "de la típica actitud madrilenya anticatalana, sempre em va sobtar molt quan estava a Madrid, quan anava a negociar pressupostos o el que fos, la resposta del PP i el PSOE sempre era la mateixa: "Tanquin TV3 i tindran diners pel que vulguin". "Ara li ha tocat a la immersió lingüística. Per Madrid les coses son molt fàcils, aquí hi ha d'haver una sola llengua i una sola cultura, i la resta sobra".

PSOE oferta del dia: Magdalena Álvarez anuncia que el TGV entrarà en servei el dia 20 en el tram Tarragona-Barcelona

La data és el 20 de febrer. El TGV entrarà en servei dimecres de la setmana que ve en el tram Tarragona-Barcelona, amb dos mesos de retard sobre el calendari previst pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Ho ha anunciat aquest dimarts a la tarda la ministra de Foment en una compareixença pública posterior a la seva reunió amb el president de la Generalitat, José Montilla.

En una roda de premsa en què no s'han admès preguntes, Álvarez s'ha limitat a anunciar la data esperada i a disculpar-se amb els ciutadans pel "retard i les molèsties" causades per les obres, que han provocat contínues avaries a la xarxa de Rodalies i un esvoranc al Gornal que va obligar a tallar fins i tot el trànsit dels Ferrocarrils de la Generalitat.

PP oferta del dia: Esperanza Aguirre anuncia la creació d'un col·legi públic català a Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat avui la creació d'un col·legi públic català a Madrid, amb l'objectiu d'oferir als pares que ho desitgin la possibilitat d'escolaritzar els seus fills en català, a partir del curs que ve.

La presidenta ha subratllat que si les inscripcions són suficients, la Comunitat de Madrid crearà un col·legi públic en què l'ensenyament serà en català. El centre, que duria el nom de 'Presidente Tarradellas', impartirà les suficients hores de castellà "per a assegurar el bilingüisme" que, segons Aguirre, "desitgen tots els pares per als seus fills".

Aguirre ha fet aquest anunci en una visita a Lleida, acompanyada de Daniel Sirera.

Les JERC fan una crida a "fer fora" el Rei i l'Exèrcit

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) han presentat el cartell electoral per a les properes eleccions generals del 9 de març. El cartell mostra una fotografia del Rei Joan Carles passant revista a les tropes de l'Exèrcit espanyol, juntament amb els missatge "Fem-los fora" i "Cap a la Independència". Les JERC ja es van adherir el passat 19 d'octubre a la campanya "Jo també cremo la Corona espanyola! 300 anys de Borbons, 300 anys combatent l'ocupació espanyola!", basada en un manifest que tillava el Rei d'"assassí i usurpador".

"Cremem la corona espanyola, perquè està tacada de sang, de la sang del nostre poble. El Rei Juan Carlos va ser nomenat successor del dictador Francisco Franco l'any 1969, i va ser còmplice i, per tant responsable, de les últimes execucions de la Dictadura. També va ser responsable, amb l'Exèrcit al seu costat, de l'anomenada transició espanyola. És aquest Rei, assassí i usurpador, el cap d'Estat espanyol que se'ns imposa i contra el qual ens volem rebel·lar. Nosaltres, les classes populars catalanes, sabem resistir i sabrem, també, vèncer!", expressava el text del manifest.

El consell del Baix Ebre serà la seu de la futura vegueria de les Terres de l'Ebre

Els consells comarcals tenen els dies comptats. Si no hi ha un daltabaix polític, els ens comarcals quedaran integrats a les futures vegueries, i les diputacions actuals seguiran el mateix camí. El govern ja té més avançat l'esborrany de la nova llei de governs locals, que podria aprovar-se abans de final d'any. En el cas de la vegueria de les Terres de l'Ebre, que és «inqüestionable» i l'única que el tripartit té absolutament definida, la seu principal de la vegueria serà l'actual edifici del Consell Comarcal del Baix Ebre, a Tortosa, mentre que els consells comarcals del Montsià, de la Terra Alta i de la Ribera d'Ebre seran les seus descentralitzades de la vegueria. A més, la fusió amb la diputació farà reduir el nombre de càrrecs polítics, però sense incrementar el de funcionaris.

Els blocs bascos protesten pel procés d'il·legalització del PCTB i ANB

Proposen que s'utilitzi el lema 'notimeforlove' a tots els apunts La blocosfera basca respon als processos d'il·legalització del PCTB i ANB amb l'inici d'una campanya per donar a conèixer que, a Euskal Herria, no hi ha temps per a l'amor. Un seguit de blocaires demanen que els internautes utilitzin el tag 'notimeforlove' en totes les comunicacions que realitzin a internet, ja sigui en blocs, al MySpace, al Messenger, al YouTube... El lema s'inspira en una cançó del grup Hertzainak i, segons Technorati, ja ha començat a fer forat.

La campanya també ofereix als internautes la possibilitat de queixar-se al poder judicial espanyol per com està actuant contra els dos partits independentistes. ANB, precisament, ha publicat el vídeo 'Per damunt de totes les il·legalitzacions, el poble unit mai serà vençut' que també reprodueixen força blocs de l'esquerra independentista basca i d'arreu d'Europa amb el mateix esperit de denúncia.