elPeriódico: ERC interpreta que el discurs del Rei avisa PP i PSOE del malestar dels catalans
26 de desembre, 2009
Puigcercós: 'El Rei ha entès que l'Estatut era l'última oportunitat'
El missatge de Joan Carles I, el més vist a Euskadi
Segons les dades aportades per la televisió basca, ETB va aconseguir gairebé deu punts més de quota de pantalla que TVE-1 a Euskadi, el segon canal més vist del dia.
Les mateixes fonts han posat de manifest que els espectadors bascos van "escollir" ETB-2 per seguir el missatge del monarca, que també va ser emès per la resta de cadenes. LaVanguardia: El mensaje navideño del Rey Juan Carlos, el espacio más visto en la televisión pública vasca
ICV replica al Rei que la legitimitat del TC està 'cada cop més qüestionada'
Josep-Lluís Carod-Rovira: «Tenim tota la pròxima legislatura per preparar el referèndum del 2014»
"Estem en un carreró sense sortida pel tema de la generalització autonòmica. El cafè per a tothom és l'obstacle fonamental perquè Catalunya pugui prosperar. Catalunya no pot fer cap pas sense el ròssec de setze comunitats autònomes i dues ciutats africanes autònomes."
Carod-Rovira valora el resultat de l'experiència de les consultes sobiranistes del 13-D com una experiència positiva, que és un error menystenir i ridiculitzar. I, en relació al possible referèndum organitzat pel govern de Catalunya, diu: "Ja vaig plantejar que una data adequada podria ser el 2014, quan farà 300 anys que Catalunya va perdre les seves estructures d'Estat; també s'haurà acabat l'aplicació de l'addicional tercera de l'Estatut, s'hauran acabat els fons europeus... Tenim el temps més que suficient. Tenim tota la pròxima legislatura per preparar l'escenari del 2014. Ja no seria un assaig, seria un veritable referèndum convocat per les institucions i amb caràcter moralment vinculant per al govern que l'hagi d'organitzar."
Herrera avisa que ICV s'oposarà 'fermament' a que el cementiri nuclear se situï a Tarragona
El caganer de Millet es va esgotar en un cap de setmana
Descartades la fugida i la detenció per part dels Mossos un es podia preguntar qui havia donat i qui havia acatat l’ordre de recerca i captura si tampoc l’havia dictat (almenys, a títol institucional) cap jutge. «Va ser gent de tota mena; dones grans, joves que buscaven un regal per als seus avis, algun freak, diversos col·leccionistes...», recorda Xavier Perelló, que regenta les dues parades de la fira de Santa Llúcia en què es venia l’exitós caganer a 17 euros la unitat.
Diem que es venia perquè ja no es ven. Perquè després d’aquell cap de setmana de vendes frenètiques només quedava una opció: apuntar-se a la llista d’espera. Fer el que va fer un parent molt pròxim de l’expresident del Palau, que «va encarregar dos caganers» del seu familiar amb gest somrient i algun comentari jocós. Per no dir cínic.
La tradició del vers de Nadal reivindica els seus valors culturals
Els seus valedors argumenten que, juntament amb la revalorització de la paraula i l’educació de l’esforç, es rehabilita el gust per la literatura. Passen coses com que «una família mitjana, potser amb la televisió engegada de teló de fons, sent recitar una peça de Guerau de Liost», diu el sociòleg Salvador Cardús, una possibilitat que el mou a exclamar: «¡Poca broma!». Altres vegades és un poema anònim que ha superat la prova del temps el que sobrevola el menjador.
El catedràtic de Pedagogia Jaume Sarramona afegeix que aquesta tradició contribueix a exercitar la memòria, una pràctica «lamentablement» caiguda en desús, i posa a prova facultats com «l’entonació o la capacitat per dramatitzar», dimensions totes elles que proporcionen una formació integral i que s’han de cultivar. N’hi ha més. Des del punt de vista pedagògic considera igualment valuós que els nens «no solament rebin regals, sinó que també els aportin. I el poema nadalenc és el regal que fan a pares, avis i familiars a la festa», diu.