lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de febrer, 2009

Tortosa permetrà la signatura de les expropiacions dels pous de Vinallop

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va aprofitar els minuts previs al ple d'ahir per anunciar que l'Ajuntament no posarà cap impediment perquè els tècnics de l'empresa estatal Acuamed aixequen avui les actes de les expropiacions dels pous d'emergència de Vinallop. Bel va explicar que l'Ajuntament ha rebut la documentació que certifica que Tortosa tindrà el subministrament garantit si hi ha un episodi de contaminació al riu durant la neteja del pantà de Flix. A més, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) s'hauria compromès a connectar una canonada fins al dipòsit del polígon Baix Ebre, si el pou de Campredó quedés contaminat.

VilaWeb/ElPunt: Tortosa permetrà la signatura de les expropiacions dels pous de Vinallop

Castells anuncia que el PIB català caurà un 2% aquest 2009

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, ha avançat aquest dimarts que el PIB català pot baixar un 2% aquest 2009, encara que ha advertit que no es podrà concretar la xifra amb exactitud fins a final de mes, quan la Generalitat revisarà les seves previsions macroeconòmiques per a aquest any.

En una intervenció a la comissió d'Economia, Finances i Pressupost del Parlament català, Castells ha afegit que aquesta previsió va "en línia" amb la situació internacional, i ha recordat que a l'Estat espanyol s'espera una caiguda del PIB del 1,6%. Respecte la inflació, ha considerat que ara "no és el problema", i que al mes de juny pot arribar a ser de gairebé el 0%, encara que ha matisat que les possibilitats de deflació són "petites, limitades".

El conseller també ha destacat que la crisi actual és "d'una intensitat i complexitat sense precedents", i que ens trobem en un context de "recessió en els països occidentals i d'estancament claríssim en l'economia mundial".

Biel Majoral: 'La República és necessària'

El cantant musica poetes i escriptors de valors republicans El cantant Biel Majoral musica, al compacte Cançons republicanes, textos de Pere Capellà, Joan Brossa, Agustí Bartra, Joan Oliver, Miquel Forteza, Blai Bonet, Josep Palau i Fabre i més. D'aquests textos, n'hi ha que foren escrits durant la República i n'hi ha que no, però tots en comparteixen l'esperit. El cantant reivindica els valors republicans i adverteix de les restes de franquisme que encara perduren.

Biel Majoral fa un homenatge als textos de Pere Capellà (1907-1954), un mestre d'Algaida (com ell mateix) que durant la República va publicar el llibre 'Cançons republicanes', que ha inspirat el títol del seu compacte. La resta dels autors, explica Majoral, 'comparteixen la il·lusió i l'esperança de les cançons republicanes i n'escriuen durant la resistència al franquisme'.

Condemna menor pel cas del toro Osborne del Bruc

El jutjat penal número 10 de Barcelona ha condemnat a una pena de multa de 192 euros els dos joves que el juliol de l’any passat van intentar aterrar l’estructura del toro Osborne del Bruc, l’última que encara s’exhibeix a Catalunya. El jutjat ha considerat provat que la seva acció va consistir en una falta de danys. En cas de no fer efectiva la multa, els dos condemnats, Miquel Coma i Jordi Garcés, haurien de complir una pena de vuit dies de privació de llibertat.

En valorar la resolució judicial, Jordi Garcés va assegurar ahir que no pensen abonar la multa. Ja durant el judici, els dos processats van deixar clara la seva ferma oposició a l’exhibició de la imatge de la silueta taurina, que van definir com “una provocació al poble català”.

L’oposició del moviment independentista al toro del Bruc no s’acaba amb aquest judici. Maulets, la CUP i altres organitzacions han convocat per al 7 de març una marxa reivindicativa al mateix municipi del Bruc.

Boadella diu que dirigeix un teatre d'Esperanza Aguirre "pel plaer de no treballar a Catalunya"

El director d'Els Joglars anuncia que celebrarà el 50 aniversari de la companyia només a Madrid perquè a Catalunya estan "demonitzats". Viu feliç a la capital espanyola "perquè és una ciutat i no una capital de província com Barcelona".

Albert Boadella, ha assegurat que va acceptar l'oferta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, per dirigir el Teatro del Canal "per la necessitat o més aviat pel plaer de no haver de treballar a Catalunya".