lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de novembre, 2007

Voll-Damm, escollida com la millor 'lager' forta del món

Voll-Damm, la cervesa doble malta del grup Damm, ha rebut la màxima distinció en la categoria strong lager, reservat a cerveses de tipus lager (el més comú) amb més de 5,8 graus, i s'ha proclamat com la millor cervesa forta del món d'aquesta edició dels premis de la revista Beers of the World, en què competien 216 marques de cervesa de 56 països.

Voll-Damm és una cervesa tipus Märzen (un subtipus de lager) de gust més fort, la característica distintiva de la qual és el seu doble contingut de malta, que li atorga unes propietats organolèptiques especials. Voll-Damm és "l'única marca de cervesa nacional doble malta", segons la companyia.

Boadella se'n va ! Pos que s'hi pòsigue un tap !!!

Un Boadella ressentit i rebotat diu 'Adéu a Catalunya' Boadella 021107 COMr El nacionalisme català és l'origen dels seus mals. Albert Boadella, però, sembla haver trobat la seva aspirina en el nacionalisme egspañol. I és que no us podeu perdre aquest article si voleu saber una mica més sobre ‘Adéu Catalunya. Crònica d'amor i de guerra’, un assaig en el qual Boadella s'acomiada de la ‘lluita contra una tribu tancada en l'endogàmia i la paranoia’. Però ho fa en "una golondrina" en alta mar, en aigües egspañoles, per a no trepitjar terra catalana, a unes quantes milles de la Barcelona que el va veure néixer al 1943.

Afirmacions com aquesta, parlant de la Fira de Frankfurt, formen part del seu redactat: ‘Ha estat un show perquè uns quants mamons del establishment català hagin viscut durant un any de preparatius’.

A Bot, bòfia i a Gandesa, gandòfia !!!

XX Festa del vi a Gandesa Al marge de les mostres i tastos, la Festa del Vi incorpora també un important vessant gastronòmic amb El Repte de la Clotxa del segle XXI, diumenge, on

el conegut cuiner Nando Jubany presentarà quatre propostes d'actualització d'aquest plat tradicional, acompanyat dels quatre corresponents maridatges vinaters.

Diumenge al migdia, precisament, tindrà lloc el dinar popular de la clotxa, i durant tot el cap de setmana s'han programat diferents activitats culturals, lúdiques i juvenils. La festa, fins i tot, incorpora enguany un

concurs on el guanyador podrà obtenir el seu pes en vi de la DO Terra Alta.

Softcatalà tradueix al català dos programes de software lliure

Els programes de software lliure Sunbird 0.7 i Gimp 2.4.0 ja són disponibles en català gràcies a la recent traducció de l'associació Softcatalà. El primer dels programes traduïts, Sunbird 0.7 és un gestor de calendaris i agenda electrònica que ara ja es pot utilitzar íntegrament en català, ja que la traducció de Softcatalà inclou el Lightning 0.7, una adaptació del Sunbird que s'integra al gestor de correu Thunderbird.

Pel que fa al segon programa, Gimp 2.4.0, es tracta d'una aplicació per al retoc fotogràfic que inclou eines avançades de disseny gràfic. Totes dues aplicacions es poden baixar des del web de Softcatalà.

web de Softcatalà

Catalunya passa a la final

La selecció s'imposa a Xile (2-1) i aspira a guanyar la Copa Amèrica El passeig de Catalunya a la Copa Amèrica ha hagut de superar un esvoranc considerable. La selecció s'ha guanyat el dret a disputar aquest dissabte (TV3, dotze de la nit, si no passa res) la gran final, contra Argentina o Brasil, que juguen aquesta matinada, però després de patir el matx més complicat fins ara. Xile ha oposat molta resistència, tanta com la impaciència dels propis catalans, que no han respirat fins al gol d’or anotat per Molet a la pròrroga.