lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juliol, 2008

ERC constitueix la mesa del consell nacional apel·lant a la «voluntat d'integració» de tots els sectors

ERC va constituir ahir la mesa del consell nacional a Sant Celoni sense que la direcció aconseguís arribar a cap acord per integrar-hi la resta de sectors. L'alcalde de Flix i senador Pere Muñoz va ser-ne elegit president i, com a tal, nou membre de l'executiva, després que els crítics de Joan Carretero i Uriel Bertran descartessin formar-ne part i l'entorn de Puigcercós no arribés a cap acord amb el de Josep-Lluís Carod-Rovira.

Muñoz va garantir la seva «voluntat d'integració» i de «posada en comú de totes les sensibilitats del partit». També hi va apel·lar reiteradament el secretari general d'ERC, Joan Ridao, que es va referir als congressos regionals i comarcals que se celebraran els mesos vinents i que són clau per a tots els sectors a l'hora de conformar-hi possibles noves majories. El primer serà dissabte vinent a les Terres de l'Ebre. En l'informe de la presidència, Puigcercós va argumentar que el temps «dóna la raó» a ERC, quan va decidir forçada per les bases demanar el «no» a l'Estatut en el referèndum. En espera que els governs català i espanyol tanquin un acord sobre el nou finançament, i que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la reforma, per al líder d'ERC comença «la prova de foc» per veure si el text és útil per als catalans.

Bloc de Pere Muñoz: PRESIDENT DEL CONSELL NACIONAL D'ESQUERRA

L'onzena edició de la Móra Morisca preveu superar els 25.000 visitants de 2007

La capital de la Ribera d'Ebre acull aquest cap de setmana per onzè any consecutiu la festa de la Móra Morisca, una fira ja consolidada que rememora els segles de convivència de les cultures jueva, morisca i cristiana al municipi. Les novetats més destacables del certamen són els nous espectacles aeris de trapezi i xanques, els tallers-guarderia per als més petits i tota una sèrie d'actes previs a la festa que s'han anat desenvolupant des del mes d'abril. La Móra Morisca també aposta enguany per la gastronomia i l'apartat cultural, que oferirà exposicions entorn a la festa. L'Ajuntament de Móra d'Ebre preveu que aquest cap de setmana se superin els 25.000 visitants de la passada edició.

Déjà-vu !!!

Detecten una segona partícula radioactiva a Vandellòs 2, a la mateixa zona que la que van recollir fa dos dies La central nuclear de Vandellòs 2 ha comunicat aquest diumenge al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) la detecció i la recollida d'una nova partícula radioactiva, la segona en tres dies. Segons informa el CSN, totes dues partícules, la de divendres i la d'avui, diumenge, s'han localitzat a zones pròximes al tanc d'aigua de recàrrega.

El Consell atribueix la presència de les partícules ''amb tota probabilitat'' a una modificació de disseny que s'ha fet recentment en aquesta mateixa zona. També anuncia, el CSN, que el personal de la central continua fent les inspeccions, segons el pla previst.

Segons es va fer públic ahir, dissabte, divendres 11 de juliol, el titular de la central va recollir aproximadament un litre de terra contaminada procedent de les proximitats del ''taller calent'' de la instal·lació, que és on es manipulen peces i eines de la zona controlada.

La contaminació es va detectar en la càrrega d'un camió pel portal de sortida de vehicles de la central. El personal va recollir i va separar de la terra una partícula radioactiva que contenia cobalt 60 i manganès 54. Tot seguit es va verificar la neteja de la zona de procedència i de la resta de la càrrega del camió.

Ahir, dissabte, Ecologistes en Acció i Greenpeace van demanar al CSN que aclareixi ''amb celeritat'' l'origen de la partícula detectada divendres a Vandellòs 2. Les dues organitzacions van acusar el CSN d'haver actuat de forma prematura i de voler minimitzar l'abast d'aquella troballa, donat que li va adjudicar un Nivell 0 en l'escala internacional INES.

En el comunicat d'avui, el Consell confirma les dades que donaven ahir dissabte les entitats ecologistes sobre el lloc de localització de la primera partícula i la compsició de la mateixa. Ecologistes en Acció i Greenpeace retreien també al CSN que no hagués fet cap comunicat de premsa per informar de la primera troballa i es limités a ressenyar-la en la secció de successos del seu lloc web.

VilaWeb/ElPunt: Mes incidències a Vandellòs 2 i a Cofrents

VilaWeb/ElPunt: Detecten un altre punt contaminat a Vandellòs II i dedueixen que les partícules no provenen d'Ascó I