lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de gener, 2008

PP fecit: "La gran mentira de Zapatero"

-Quin nivell !!! Això és sortir del foc per caure a les brases. Hem de fotre el camp ja !!! Quins dos mesos mos asperen !!!

Independència de Catalunya i Euskadi, només si guanya el PP

Edicions 62 aprofita la campanya electoral per treure al carrer dos llibres de còmic escrits per periodistes enquadrats en el PSOE i el PP, Enric Sopena i César Vidal.

La visió socialista de La EsPPaña de Rajoy és ben curiosa: Sopena -amb il·lustracions de David Ramírez- mostra un malson de Mariano Rajoy en què es preveuen les conseqüències d'una futura victòria del PP. Déu és -qui, si no!- José Luis Rodríguez Zapatero, i acusa Rajoy d'haver provocat la independència de Catalunya i Euskadi. Atenció a la successió d'esdeveniments que imagina Enric Sopena.

César Vidal ridiculitza l'Estatut i mostra Catalunyacom una terra on l'únic valor necessari és el coneixement del català.

D'aquesta manera el còmic explica que "los nacionalistas catalanes pretenden reservar todos los empleos de Cataluña solo para los que hablan en catalán".

Salut iniciarà la construcció de l'heliport i de l'ampliació de l'Hospital de Móra d'Ebre l'any vinent

El director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Ismael Roldán, ha declarat aquest divendres al matí que durant aquest 2008 es farà el projecte de reforma i ampliació de l'Hospital de Móra d'Ebre i de creació d'un heliport, de manera que l'any vinent ja es podrien iniciar les obres. Roldán ha participat en l'acte de celebració de les primeres 1.000 hores de vol de l'helicòpter medicalitzat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) amb base a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, que actua a les comarques tarragonines i al sud de Lleida. Aquesta base es va inaugurar l'octubre del 2003 i des d'aleshores ha anat incrementant de manera significativa els seus serveis.

-No ho sé, no ho sé... Moltes visites i promeses. Es nota que s'acosten eleccions !!!

Joel Joan diu que Ibarretxe és un "exemple per a nosaltres"

L'actor Joel Joan, que va presentar el lehendakari Juan José Ibarretxe a Barcelona, va agrair en acabat l'acte la seva presència i va afirmar que "moltes gràcies per ser aquí, per portar llum a les nostres vides i per portar esperança". A més, va elogiar "la fermesa" del lehendakari perquè "és un exemple per tots nosaltres un polític com ell". Les paraules de Joel Joan van ser llargament aplaudides, després dels crits d"independència" que van omplir l'auditori AXA de Barcelona.

Sobirania i Progrés: Èxit aclaparador de la conferència pública d'Ibarretxe a Barcelona

Joan Ridao: Vot exigent i compromès

Hi ha qui encara, a hores d'ara, es pregunta què hi anem a fer els independentistes catalans a Madrid. La resposta, per òbvia, hauria de caure pel seu propi pes. És a Madrid on, malauradament, encara més se'ns hi ha perdut. Per això Esquerra concorre a les eleccions espanyoles, amb la voluntat de consolidar un grup parlamentari obtingut per primer cop el 2004. Perquè tenim la necessitat de fer sentir la veu sobiranista del nostre país. Perquè haurem de seguir anant a Madrid a fer-nos sentir i influir mentre sigui allí on es decideixen temes cabdals per al nostre futur, començant per la nova llei de finançament autonòmic.

La necessitat de superar un model de finançament que, per pegots que hi posem, ens condemna a un espoli fiscal sistemàtic és una de les urgències que caldrà afrontar ja a començament de la propera legislatura al Congrés de Diputats. Per això hem de ser forts a Madrid i consolidar el grup parlamentari. I això no ho farem possible amb crides a la desmobilització en el camp del catalanisme sobiranista. Perquè no seran aquells partits catalans que dilueixen la seva representativitat al Congrés els que seran exigents en aquest punt. I tampoc cal esperar més d'aquells que en el seu dia van renunciar a exigir el concert econòmic i fa quatre dies van pactar de matinada un sistema de finançament que reduïa a la mínima expressió l'Estatut que havia aprovat el Parlament de Catalunya.

Esquerra no es presenta a les eleccions espanyoles amb l'obsessió d'obtenir un ministeri. Ni especularà amb pactes a dreta i esquerra. Ras i curt: si d'Esquerra depèn, el Partit Popular no governarà. D'altres, no poden dir el mateix. Això no significa que veiem en José Luis Rodríguez Zapatero un home creïble. Coneixem la frivolitat amb què ha actuat el president espanyol i el seu incompliment reiterat de compromisos assolits, començant per l'Estatut. O la llei de memòria històrica, la publicació de les balances fiscals o el traspàs íntegre dels papers de Salamanca. Sí, Esquerra va allargar la mà al president del govern espanyol després de vuit anys de governs de José María Aznar i en els primers dos anys de legislatura es va aturar el transvasament de l'Ebre o es va obrir la porta a una mínima presència del català a Europa, entre d'altres coses. Però, a més, Esquerra va propiciar un intens debat sobre la concepció centralista de l'Estat espanyol i la possibilitat de reformular Espanya a partir d'un reconeixement del seu caràcter plurinacional. Gràcies a això tenim certificat i contrastat que no hi ha voluntat política per avançar en aquesta direcció. Però també hem de saber que només hi ha una opció que garanteixi fermesa desacomplexada i compromís: Esquerra Republicana de Catalunya. Per això mateix no es pot malbaratar ni un sol vot dels ciutadans d'aquest país. El vot d'Esquerra serà el vot de l'exigència, el vot del compromís.

Personalitats de diversos àmbits del País Basc presenten avui un manifest a favor del dret a decidir

La plataforma Erabaki, constituïda per personalitats de la cultura, la universitat, els moviments socials i l'esport, presentarà avui a Bilbao un manifest, titulat 'Volem decidir i decidirem!', a favor del dret a decidir.

El manifest, que ha estat subscrit per un centenar de personalitats de diversos àmbits, incideix en quatre reivindicacions: "Decidir perquè és el nostre dret; decidir per obrir el camí a la pau; decidir per obrir el camí a la normalització política; i decidir per elegir el nostre propi futur en llibertat".

El document serà presentat per l'exdirectora d'Emakunde, Txaro Arteaga, i el periodista Julio Ibarra, a l'Hotel Carlton de Bilbao.

Reus i Vic acolliran l'experiència pilot de centres educatius especials per a immigrants

Reus i Vic han estat els dos municipis seleccionats per iniciar l'experiència pilot de centres educatius especials per a immigrants que el Departament d'Educació ha engegat i que començaran a funcionar el 2008-2009. Aquests espais seran "independent"' dels centres escolars i acolliran l'alumnat que arriba un cop el curs ja ha començat, ja sigui de Primària o Secundària.

Des del setembre s'han incorporat al sistema educatiu més de 2.500 alumnes i, actualment, hi ha 133.000 alumnes estrangers, el 12,5% de la població escolar de Catalunya. Aquests espais seran gestionats i finançats conjuntament pel Departament i els ajuntaments.

El sindicat majoritari de l'ensenyament públic a Catalunya, USTEC- STEs, considera que no "queden clars" els motius i objectius de la proposta d'Educació de crear nous centres especials per a immigrants. A més, creuen que seria "més racional reforçar i ampliar el que ja existeix" i "no pas inventar noves formes".

En aquest sentit, el sindicat defensa les aules d'acollida perquè estan "funcionant bé" i, el problema, "en tot cas", és que no n'hi ha "suficients"; que l'alumnat no s'hi queda prou temps per poder adquirir aquests coneixements o que el professorat no sempre reuneix les condicions específiques per assolir els objectius.

Ibarretxe il·lusiona amb la seva proposta sobiranista

Ni un pas enrere. El lehendakari Juan José Ibarretxe es manté ferm en la seva voluntat de celebrar una consulta popular sobre el dret a decidir dels bascos el proper 25 d'octubre. Ahir ho va reiterar en una conferència impulsada per la Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés i el Cercle d'Estudis Sobiranistes a l'Auditori AXA de Barcelona, que va quedar petit amb l'assistència de més de 700 persones.

Ibarretxe, que va ser rebut i acomiadat amb crits d'"independència" i el públic dempeus, va deixar clar que no acceptarà un nou "cop de porta" com el que va donar el Congrés a la seva proposta de reforma de l'Estatut l'any 2005. Va tornar a estendre la mà de l'entesa al govern espanyol, però va assegurar que si el seu full de ruta no s'accepta, "ho tirarem endavant perquè és la societat basca qui ha de legitimar el procés". Raimon-País Basc

El president basc va exposar l'anomenat pla Ibarretxe II, que preveu un referèndum d'autodeterminació per a l'any 2010, i el va defensar davant del fracàs de la via estatuària per resoldre el conflicte basc. El dirigent del PNB, que va iniciar la conferència en català, va equiparar aquest fracàs a l'oposició i conseqüent retallada a Madrid de l'Estatut aprovat pel Parlament català. Per advertir també els defensors de l'Estatut, Ibarretxe va explicar que des del govern de José María Aznar els bascos "no hem rebut cap transferència".

Ibarretxe va advertir al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que tampoc acceptarà que "es negui a negociar amb el president democràtic de la societat basca allò que ha estat negociant amb ETA". Després de qualificar d'"honest" l'intent de Zapatero d'acabar amb la violència, va reclamar que "mai més sigui ETA la que obri i tanqui la llum de l'esperança quan li dóna la gana com ha passat fins ara". La clau de la solució al conflicte "l'ha de tenir la societat basca", va sentenciar. La sorpresa la va donar l'expresident Pasqual Maragall, que va assistir a primera fila d'un acte en què no hi havia cap membre del PSC ni tampoc d'ICV-EUiA. L'expresident no va saludar Ibarretxe personalment, però va aplaudir efusivament el lehendakari i va marxar de pressa. També hi eren els convergents Felip Puig, Francesc Homs i Oriol Pujol i els candidats d'ERC, Joan Ridao i Joan Tardà, així com el crític Uriel Bertran. Cap membre del govern català va assistir a la conferència, que es va concloure amb la cançó País Basc de Raimon sonant de fons.