lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de gener, 2008

Reus i Vic acolliran l'experiència pilot de centres educatius especials per a immigrants

Reus i Vic han estat els dos municipis seleccionats per iniciar l'experiència pilot de centres educatius especials per a immigrants que el Departament d'Educació ha engegat i que començaran a funcionar el 2008-2009. Aquests espais seran "independent"' dels centres escolars i acolliran l'alumnat que arriba un cop el curs ja ha començat, ja sigui de Primària o Secundària.

Des del setembre s'han incorporat al sistema educatiu més de 2.500 alumnes i, actualment, hi ha 133.000 alumnes estrangers, el 12,5% de la població escolar de Catalunya. Aquests espais seran gestionats i finançats conjuntament pel Departament i els ajuntaments.

El sindicat majoritari de l'ensenyament públic a Catalunya, USTEC- STEs, considera que no "queden clars" els motius i objectius de la proposta d'Educació de crear nous centres especials per a immigrants. A més, creuen que seria "més racional reforçar i ampliar el que ja existeix" i "no pas inventar noves formes".

En aquest sentit, el sindicat defensa les aules d'acollida perquè estan "funcionant bé" i, el problema, "en tot cas", és que no n'hi ha "suficients"; que l'alumnat no s'hi queda prou temps per poder adquirir aquests coneixements o que el professorat no sempre reuneix les condicions específiques per assolir els objectius.