lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de juliol, 2009

Sant Domingo a Miravet

Salut i bones fornades als canterers!!!

Tres anys esperant la sentència de l'Estatut

Avui, divendres 31 de juliol, es compleixen tres anys des que el PP va presentar el recurs al Tribunal Constitucional espanyol (TC) demanant que es pronunciés sobre la constitucionalitat de l'Estatut de Catalunya, aprovat pel Parlament el setembre de 2005, pel Congrés espanyol el març de 2006 i pels catalans en referèndum el 18 de juny de 2006. El PP va presentar un recurs qüestionant conceptes fonamentals del text com el de nació, el reconeixement de la llengua catalana, el nou finançament i les relacions bilaterals entre els executius espanyol i català. El Defensor del Pueblo espanyol i diverses comunitats autònomes s'hi van afegir i van presentar sengles recursos que, tres anys i una recusació més tard, continuen sense resoldre's. Els partits catalans es preparen per rebre la sentència al setembre i la societat civil ja organitza reaccions preveient una nova retallada.

Puigcercós: “ERC no se sumarà a una campanya de linxament contra CiU pel seu no al finançament”

El president d'ERC, Joan Puigcercós, adverteix als seus socis que la formació republicana “no se sumarà” a una “campanya de linxament” contra CiU pel seu no a l'acord de finançament.

-Nosaltres també sabem què és dir no i anar contracorrent, i no és agradable. Tenen dret a discrepar, estan a l'oposició, els hem de respectar. I si diuen que intentaran millorar-ho si governen, si ho aconsegueixen des d'ERC hi donarem suport, perquè és bo pel país. No és just dir que CiU amb això actua deslleialment amb el país quan tots sabem que el PSC feia esmenes l'endemà de l'acord de l'Estatut, que CiU va tancar l'Estatut de forma deslleial amb Zapatero i que ICV es va sumar al més còmode. Ara seria injust carregar tots els neulers a CiU, perquè hi ha tres corresponsables d'aquest model estatutari.

El líder republicà també es mostra crític amb el paper d'ICV amb la LEC –“han confós centralisme amb centralitat”–, i adverteix que manté el concert econòmic com a condició per als pactes postelectorals a partir de la propera legislatura, que vol centrar en el “dret a decidir”. I amb la previsió que a la tardor es posi en marxa la ponència parlamentària per elaborar la Llei electoral, ha avisat que ERC “no admetrà que es deixi territoris sense vot”.

Els pagesos volen ajudar i fer de bombers

Unió de Pagesos (UP) demana que s'enceti un debat sobre la possibilitat que pagesos i voluntaris puguin col·laborar en l'extinció d'incendis després de la polèmica creada arran de l'incendi d'Horta de Sant Joan, 'sense obviar en cap moment la participació dels professionals'. Segons el coordinador nacional, Joan Caball, els pagesos volen ser 'agents actius' en l'extinció de focs ja que 'tenen la capacitat de portar aigua en cisternes' per 'defensar el que és nostre i s'està cremant'. A més, Caball assegura que en les zones conreades 'és més fàcil aturar l'avenç del foc'.

El tribunal antidopatge italià reobre la causa contra Pep Guardiola

El Tribunal Nacional Antidopatge, dependent del Comitè Olímpic Italià (CONI), ha decidit aquest divendres reobrir la causa contra l'exfutbolista i actual entrenador del Barcelona Pep Guardiola per dopatge durant la seva etapa com a jugador del Brescia. Guardiola va ser absolt el maig passat per la Cort de justícia federal de la federació italiana.

Fonts del CONI han indicat que la Fiscalia Antidopatge considera "inacceptables" els motius que van determinar l'absolució del jugador per part de la justícia esportiva italiana, raó per la qual ha decidit apel·lar.

Segons aquestes fonts, "els motius més específics pels quals no els considera acceptables es donaran el 15 de setembre". La sentència va ser ratificada per la Comissió d'Apel·lació de la FIGC. El jugador va presentar una instància de revisió, que va ser acceptada per la Cort de Justícia Federal de la federació italiana el 8 de maig passat.

Les tres centrals nuclears es connecten a la xarxa elèctrica

La central nuclear Ascó I es va connectar ahir a la xarxa elèctrica després de l'aturada no programada que hi va haver dissabte passat 25 de juliol. La posada en marxa d'Ascó I ha suposat que les tres centrals catalanes estiguin connectades a la xarxa elèctrica des del març passat, quan es va aturar Vandellòs II amb motiu de la recàrrega programada de combustible i la instal·lació d'un nou sistema de refrigeració, que ha comportat una aturada de llarga durada a la central. L'última aturada d'Ascó I va estar motivada per la parada de la turbina, que també va fer aturar automàticament el reactor.

Millet dimiteix com a president de Bankpime després de la investigació del Palau

El president i conseller del Banc de la petita i mitjana empresa (Bankpime), Fèlix Millet, ha renunciat als seus càrrecs a l'entitat bancària, després d'haver dimitit també com a president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i de l'Agrupació Mútua el 27 de juliol passat.

Segons ha informat Bankpime en un comunicat, el seu consell d'administració ha decidit acceptar la renúncia de Millet en una reunió extraordinària celebrada ahir al vespre.

Fèlix Millet era president de Bankpime des de l'11 d'octubre de l'any 2007. Però aquest element que era ? President de tot? Que si l'orfeó català, agrupació mutua, bankpime...no si encara resultarà que treballava a la generalitat...quins collons!!