lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’octubre, 2011

Amunt, ERC !!*!!

L'enquesta del CEO indica que els republicans remunten el vol Es complirà a ERC el principi del revulsiu del canvi d'entrenador de futbol? Demoscòpicament sí. Així ho ha destacat aquest matí el director del Centre d'Estudis d'Opinió, Jordi Argelaguet, que interpreta l'increment de la intenció directa de vot de la formació apuntada en la tercera onada del Baròmetre d'Opinó Política del CEO com una clara "inflexió d'ERC" cap amunt.

De fet, l'enquesta realitzada es va realitzar entre el 29 de setembre i el 13 d'octubre, coincidia amb la celebració del congrés dels republicans que va escollir nova direcció amb Oriol Junqueras al capdavant. Els resultats xifren una intenció de vot directa del 5% quan fa tres mesos era del 3,2% i amb tendència negativa. Per Argelaguet, la coincidència temporal amb els canvis registrats a ERC ajudarien entendre que la formació "ha invertit la tendència a la baixa, ha aturat la davallada". Segons el CEO malgrat que l'augment de la intenció de vot és "justeta" i "és aviat per valorar-la", l'increment és "significatiu" sobretot en el seu "electorat, que torna a valorar la marca”.

Creix el suport a la independència de Catalunya

El 45,4% dels catalans votaria a favor de la independència si se celebrés un referèndum, mentre que només el 24,7% es posicionaria en contra, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) fet públic aquest dimarts.

Els resultats l'estudi consoliden la tendència alcista dels partidaris de la secessió a Catalunya, incrementant en 2,5 punts els partidaris del ‘sí' respecte al baròmetre de juny.

Més suports suscita la reivindicació del concert econòmic per a Catalunya, que secunden amb més o menys fermesa 3 de cada 4 catalans: el 48,4% es mostra totalment a favor, i el 27,3% es mostra més aviat a favor, per només un 17,7% que la rebutja totalment o parcialment .

El PSC, contra l'oficialitat del català a Europa perquè «ara no toca»

En què quedem ? El PSC rebutjarà l'esmena per l'oficialitat del català a la Unió Europea, de CiU, ERC i ICV, a només tres dies de les eleccions del 20-N, aquest 17 de novembre.

L'eurodiputat socialista Raimon Obiols i el popular Alejo Vidal-Quadras són els dos únics catalans que podran votar-la, perquè formen part de la comissió d'Exteriors de l'Eurocambra, però tot apunta a que ho faran en contra.

Fonts del PSC han avançat que Obiols no donarà suport a la proposta de Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva, que volen que s'aprofiti l'ingrés de Croàcia a la UE el 2013 i la incorporació del croat a les llengües oficials per afegir-hi també el català, perquè “no toca”.