lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de setembre, 2009

Puigcercós alerta que Montilla governa gràcies als independentistes titllats ahir de 'criatures malcriades'

'S'acaba el model autonomista' El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha respost avui a l'atac frontal que ahir va fer el president del Govern, José Montilla, contra els partidaris de superar el marc estatutari vigent, a qui va acusar de 'criatures malcriades'. Puigcercós ha alçat la bandera independentista, a un any vista de les eleccions, i ha arribat a retreure al PSC que pactés amb ERC si és que realment comparteix l'opinió de Montilla. 'S'ha equivocat quan ha dit que la consulta d'Arenys dóna arguments a la caverna mediàtica. Si això fos veritat, el PSC no hauria d'haver pactat amb els independentistes aquest Govern d'Entesa, i vostè no seria president', ha dit Puigcercós en el marc del Debat de Política General d'enguany.

'En la pròxima etapa, haurem de posar el dret de decidir sobre la taula. Ni jo ni el meu partit no fem política per deixar les coses com com estan, ni per gestionar resignadament les misèries d'un autonomisme que ja no pot oferir res d'interessant al poble català. Qui es vulgui moure, que ens truqui, perquè ERC ja ha començat a caminar', ha reblat.

Avui: Puigcercós demana a Montilla que "rectifiqui" la seva postura sobre les consultes sobiranistes

Mieres aprova una moció de suport a la consulta independentista impulsada per entitats

Govern i oposició de l'Ajuntament de Mieres (Garrotxa) han expressat de forma unànime el seu suport a una consulta independentista que vulgui impulsar una entitat. La moció que així ho recull va ser aprovada en el ple d'aquest dimarts al vespre i es va convertir en el primer municipi garrotxí que s'ha posicionat de forma oficial en favor d'aquesta consulta.

Es preveu que aquest dimecres s'hi afegeixi també el municipi de la Vall d'en Bas, governat per CiU i amb el suport d'ERC a l'oposició, les dues úniques forces polítiques amb representació.

La moció aprovada per unanimitat a Mieres incloïa una felicitació a la població d'Arenys de Munt per la "bona rebuda" del referèndum que van impulsar alhora que se solidaritzaven en la seva forma de fer.

Avui: Unanimitat a Blancafort per donar suport a una consulta popular sobre la independència

Avui: Ripoll, Arbúcies i Blanes també celebraran consultes sobre la independència

Els referèndums per la independència arriben a Galícia

'Em Aríns, como em Arenys: Independência!'. D'aquesta manera el poble gallec d'Aríns, a quatre quilòmetres de Santiago de Compostela, està anunciant la jornada sobre consultes populars que tindrà lloc aquest dissabte 3 d'octubre. L'esdeveniment vol homenatjar la iniciativa d'Arenys de Munt i està impulsat pel col·lectiu independentista 'Sei O Que Nos Figestes... Nos Últimos 525 Anos'. Entre les activitats organitzades hi ha un debat sobre l'estratègia de les consultes, però sens dubte el plat fort serà la consulta popular oberta als 1.190 habitants d'Aríns. Els organitzadors, que no compten amb cap mena de suport municipal, han preparat paperetes de vot amb dues opcions: 'Desitjo que Galícia continuï essent una colònia espanyola com els darrers 525 anys' i 'Per contra, vull que a partir d'ara Galícia sigui una cosa completament diferent'. Avui: La taca d'oli d'Arenys arriba a Galícia

La Generalitat reclamarà la nul·litat del judici a Lluís Companys aquest octubre

És l'únic president europeu escollit democràticament que va ser executat pel feixisme La Generalitat reclamarà la nul·litat del judici contra el president Lluís Companys a mitjan del mes vinent segons ha anunciat aquest matí el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura. Després de la declaració de reparació i reconeixement a la figura de Lluís Companys del ministeri espanyol de Justícia, el Govern aprovarà un acord que insti el Fiscal General de l'Estat espanyol a reclamar la revisió del judici davant el Tribunal Suprem espanyol i la subsegüent anul·lació de la sentència condemnatòria del president afusellat el 15 d'octubre de 1940. Saura ha destacat que es tracta 'd'una demanda històrica per aconseguir la nul·litat del judici del president, l'únic de l'Europa democràtica afusellat'.

Els músics reconeixen que no van denunciar Fèlix Millet per 'por'

Músics catalans han reconegut que no van denunciar abans les pràctiques de Fèlix Millet al Palau de la Música per 'por' a represàlies. Albert Guinovart, Xosé Aviñoa, Xavier Benguerel o Ofelia Roca són alguns dels 300 músics que han signat el Manifest per al Palau de la Música Catalana, en què denuncien la deriva musical del temple modernista i demanen una direcció artística que respecti els valors fundacionals en favor de l'Orfeó Català. En una roda de premsa, els músics han denunciat el tracte 'negligent' i 'abusiu' cap als membres dels cors i que sempre se'ls tancaven les portes per motius econòmics. Segons Guinovart, el Palau s'ha convertit en un 'local de lloguer' per a grans promotores.

VilaWeb: Tres-cents músics signen un manifest per recuperar l'honorabilitat del Palau de la Música

El Síndic de Greuges considera que la nuclear d'Ascó va vulnerar el dret a la seguretat de les persones en l'episodi de la fuita

Rafael Ribó 300909 CATr

El Síndic de Greuges considera que l'actuació dels gestors de la central nuclear d'Ascó (Ribera d'Ebre) en la gestió de l'episodi de la fuita de partícules radioactives de novembre del 2007 “pot haver vulnerat el dret a la seguretat de totes les persones afectades” i “el dret conjunt de la població a rebre una informació veraç”. Així ho inclou en la resolució de l'actuació d'ofici oberta arran de la fuita, amb la qual reclama també al govern les “modificacions normatives necessàries” per fer possible una major presència en matèria de seguretat nuclear i un desplegament de les competències de l'Estatut. El Síndic recomana també nous mètodes de recollida i transmissió de la informació als ajuntaments i als veïns. Per tot plegat, recomana a l'administració pública catalana, en el marc de les seves competències, que s'avanci en la promoció normativa i de gestió en matèria de seguretat nuclear, en la millora dels protocols de seguiment de la vigilància radiològica i dels sistemes de recollida de la informació i del trasllat d'aquesta informació als ajuntaments i a la població potencialment afectada, com a garantia del dret a disposar d'una informació ràpida i veraç.

ElPunt: El Síndic creu que els gestors de la central nuclear d'Ascó van vulnerar el dret a la seguretat de les persones

21 milions per a la descontaminació de Flix

Els comptes del 2010 preveuen destinar 21,2 milions a la complexa descontaminació química del pantà de Flix, que hauria d'haver començat –l'any passat es van pressupostar uns 37 milions– però que no té data d'inici. Al marge de l'episodi de contaminació, la polèmica és doble perquè el territori reivindica que aquests diners no haurien de computar com a inversió. L'Ebre, això sí, s'endú igualment el gros de les partides mediambientals, amb més de 42 milions per al programa de qualitat de les aigües del delta i per a la xarxa d'indicadors ambientals de la zona. Estem salvats!!!