lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de febrer, 2008

Carod valora positivament que la UE supervisi la independència de Kosovo i demana a l'estat espanyol que no sigui el darrer a reconéixer-la

Puigcercós creu que Bush ha donat una 'lliçó de democràcia' a De la Vega i Rajoy

El vicepresident del Govern ha descartat qualsevol paral·lelisme de Kosovo amb Catalunya 'ja que són dues realitats diferents'. 'El que sí són iguals són els drets de tots els pobles per decidir el seu present i el seu futur', ha afegit Carod-Rovira. Carod ha celebrat la implicació de la UE en el procés d'independència de Kosovo com ja va fer amb Montenegro 'perquè això serà una garantia de pau i estabilitat'.

En aquest sentit, Carod-Rovira, ha demanat al govern espanyol 'que actui amb responsabilitat i amb visió de futur' perquè no sigui l'últim d'Europa en reconèixer Kosovo 'com ja va passar amb altres repúbliques on finalment van haver de fer marxa enrere'.

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, s'ha mostrat sorprès aquest diumenge en el seu bloc per 'la lliçó de democràcia' que el president dels Estats Units, George Bush, ha donat a la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i al president del PP, Mariano Rajoy, amb el seu suport a la independència de Kosovo.

Puigcercós considera que la no acceptació de la declaració unilateral d'independència de Kosovo per part dels dirigents espanyols ha suposat 'un ridícul internacional' i ha acusat els governs espanyols, italià i francès de deixar els pobles de Bòsnia-Herzegovina 'abandonats als peus de genocides com Milosevic, Vladic i tota la caterva...'.

Així mateix, el secretari general d'ERC creu que, amb la seva negativa, De la Vega i Rajoy 'han fet el ridícul' i s'han posat a l'alçada de la Rússia de Putin, contrària a les democràcies occidentals. Puigcercós tampoc s'ha oblidat de Bono, a qui ha acusat de tenir una 'memòria escassa' quan afirma que Espanya no ha d'enviar tropes a Kosovo perquè la independència 'se l'han de defensar ells' quan l'Estat hi té soldats de l'any 1999 sota el mandat de l'ONU.

El dirigent d'ERC creu que la postura de la vicepresidenta del govern i del cap de l'oposició pot voler dir que a la classe política espanyola veu els independentistes catalans 'més forts del que ens imaginàvem'. Per Puigcercós, 'nosaltres som en una banda clara, la del dret a decidir, la de la defensa de les minories, la de la democràcia' i ha afegit que als polítics espanyols els cal 'menjar moltes sopes abans de poder arribar a ser tant cultes i demòcrates com ho ha estat Vaclav Havel', en referència a la independència de Txèquia i Eslovàquia.

Bloc de Joan Puigcercós (sota la crosta): Madrid no és Praga

La PDE denuncia que els regadius «irracionals» fomenten la sequera

La Plataforma en Defensa de l'Ebre va fer ahir un acte «de dignitat» en què va denunciar que l'Ebre s'esta «eixugant» per culpa dels nous regadius i de les comportes al riu. Els manifestants també van demanar al govern que sigui «coherent» ja que els nous regadius i els canals «són contradictoris amb la nova cultura de l'aigua». «El riu s'està eixugant i, juntament amb ell, el futur del territori», va denunciar ahir la PDE en la lectura del manifest que tancava la concentració ciutadana que es va fer al costat del punt de captació del canal Xerta-Sénia. Segons el mateix manifest, això és culpa dels canals i dels nous regadius, i per això van demanar a les institucions ebrenques que defensin «el riu i el territori». Els manifestants també es van referir al govern, a qui van demanar que sigui «coherent» i que revisi els regadius i els canals perquè són «contradictoris amb la nova cultura de l'aigua». Un dels portaveus del col·lectiu, Joan Antoni Panisello, va afirmar ahir que hi ha «una contradicció molt gran» en el fet que el govern impulsi mesures contra la sequera «i alhora impulsi regadius que podrien ser un transvasament encobert cap a Castelló, com el Xerta-Sénia». Sobre aquest canal, el portaveu va manifestar: «És un projecte molt imprudent i per la manera com està fet creiem que crearà uns excedents d'aigua molt grans que faran cap a Castelló.»

VilaWeb: La PDE denuncia que el riu i el futur del territori s'eixuguen

La Veu de l'Ebre: La PDE torna a les mobilitzacions amb una concentració contra el Xerta-Sénia

Kosovo, independent !!!

Kosovo 170208 CATr El Parlament de Kosovo ha aprovat per unanimitat, a les 15.51 hores, la declaració d'independència unilateral de la província sèrbia de majoria albanesa. El nom oficial del nou estat és República Democràtica de Kosovo. La Cambra ha de donar, a més, el seu vistiplau als símbols estatals del nou país, que comptarà amb una sobirania limitada i tutelada. Pristina 170208 CATr El primer ministre kosovar, Hashim Thaçi, ha llançat un missatge tranquil·litzador als països adjacents a la República Democràtica de Kosovo manifestant que respectarà els seus territoris i sobiranies. Amb un "que es quedin tranquils", Thaçi s'ha dirigit als serbis en la seva pròpia llengua, expressant-los el seu desig que es quedin al territori perquè "és casa seva". Hashim Thaçi ha declarat que la proposta d'independència l'ha fet perquè "és la voluntat del poble". El polític ha manifestat que respectarà la proposta de l'exmediador internacional finlandès Martti Ahtisaari i que immediatament començaran a treballar en l'aprovació d'una constitució. Thaçi s'ha compromès a integrar-se a la "família europea" i ha demanat el suport dels països de la Unió Europea, a qui ha agraït el seu suport, així com a l'ONU, organisme al qual ha mostrat el seu respecte. El protocol acordat preveia que fos Thaçi, un exlíder guerriller, qui llegís la declaració d'independència davant els diputats i que després aquesta fos votada. A continuació es votarien els símbols nacionals com la bandera i l'emblema escollits entre més de 1.500 propostes. -Mola, eh ? Aviat podrem dir: Bye, bye, Spain !!!

DRETS HUMANS !!!

Un miler de persones demanen a Amposta respecte a les «tradicions» de l'Ebre

Les 10 entitats convocants de la manifestació d'Amposta, totes elles relacionades amb el sector primari de les Terres de l'Ebre, van exigir ahir respecte pels «usos i costums característics» de les Terres de l'Ebre com ara els bous i la caça en barraca. També van denunciar que els pagesos «se senten perseguits»; els caçadors, «acorralats», i els amants dels bous, «calumniats» per l'acció del Departament de Medi Ambient. La policia local va xifrar amb prop d'un miler els manifestants, en canvi, els organitzadors van afirmar que 5.000 persones van assistir a la marxa. Les entitats convocants anuncien que constituiran una plataforma per defensar els seus valors.