lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de setembre, 2007

Llibertat amb càrrecs però sense cap mesura cautelar per al segon identificat per cremar retrats dels reis.

El fiscal Ignacio Gordillo ha demanat per a ell mesures cautelars perquè comparegui cada 15 dies en el jutjat més pròxim al seu domicili. M. del Mar Bonet - Què volen aquesta gent? El jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ordena llibertat amb càrrecs, però 'sense cap mesura cautelar', per al segon jove identificat per cremar retrats dels reis, Enric Stern, en la primera manifestació antimonàrquica de la plaça del Vi de Girona el passat 13 de setembre. La fiscalia demanava mesures de compareixences quinzenals, però el jutge no ha considerat necessari establir mesures cautelars. El jove de 19 anys ha argumentat que va fer-ho perquè és antimonàrquic i perquè els Borbons no han respectat els drets dels catalans. A Stern l'han acompanyat una trentena de joves que s'estaven manifestant amb estelades a 200 metres de l'Audiència Nacional.

Cremen un pòster gegant del Rei Joan Carles a la Universitat de Barcelona.

foc al rei 280907 CATr Unes 200 persones s'han manifestat contra la Corona espanyola i han cremat una imatge de grans dimensions del Rei a la Facultat de Física de la UB perquè "rebutgem la Corona espanyola". La protesta s'ha fet en senyal de suport a l'Enric "per la seva citació a l'Audiència Nacional relacionada amb la crema de les fotografies dels Reis". En declaracions als mitjans, el portaveu del Sindicat d'Estudiants, Lluc Salelles, ha manifestat que el principal motiu de la protesta és la "persecució política que estan rebent els joves independentistes". D'aquesta manera, volen mostrar la seva "solidaritat amb l'Enric", estudiant de la Facultat. El portaveu ha instat la societat catalana "a fer un pas endavant, a criticar la política que s'està duent des de les instàncies judicials".

El Parlament reclama el retorn de la documentació de catalans que encara són a l'Arxiu de Salamanca.

El Parlament ha instat el Govern, a través d'una proposta de resolució aprovada al final del debat de política general, a fer les gestions necessàries perquè es reuneixi de forma urgent la comissió mixta entre el Ministeri i el Departament de Cultura per 'validar l'inventari de documentació catalana de privats, de persones i entitats' i 'procedir al trasllat a Catalunya' d'acord amb el que preveu la llei.

La probable majoria conservadora al TC fa perillar l'Estatut.

TC 280907 CATr El debat sobre els recursos que s'han presentat contra l'Estatut tindria lloc amb una majoria conservadora del TC.

El sector tradicional del Tribunal Constitucional (TC) ha guanyat una votació que fa que la presidenta i el vicepresident del TC s'hagin d'abstenir en el debat sobre la reforma de la Llei Orgànica del TC.

Arribat el cas, el debat sobre els recursos que s'han presentat contra l'Estatut tindria lloc amb una majoria conservadora del TC, en principi partidària de plantejar-se els recursos presentats pel Partit Popular.

L'abstenció forçada de la presidenta del TC, María Emilia Casas, ha permès que el magistrat més antic del tribunal, Vicente Conde, de perfil conservador, hagi fet ús dels poders del president emetent un vot de qualitat, amb valor doble, que ha desfet l'empat a 5 fins ara habitual a les votacions.

El 8 d'octubre es reuniran de nou els magistrats per ratificar la decisió.

-Si la majoria de Catalans, no ens interessa aquesta porqueria d'Estatutet!!, el que volem, és i com és lògic, que totes les nacions, ens puguem governar per nosaltres mateixes, és a dir la INDEPENDÈNCIA, i engegar als opressors espanyols, el seu himne i la seva bandera, a un lloc que és molt lleig de dir, però espero que tothom ho entengui. I val a dir, que aquesta opinió, són ells els que s'ho estan guanyant a pols amb tantes imposicions.

-"Majoria conservadora" (????!!!!). És un somni ? Quin llenguatge és aquest ? Típic de la societat espanyola. Potser ja fóra temps de parlar clar i català: "MAJORIA ESPANYOLA, PRO-ESPANYOLA I ANTI-CATALANA". Aquesta és la veritable identitat dels individus que ens tenen agafats pels collons.

-Referendum ? Els que facin falta. Recordeu que els territoris castellans de hispanoamérica, eran castellans, de cultura i parla castellana i malgrat tot, van declarar la guerra de independencia contra Espanya(Castella) i la van aconseguir. Que menys que un referendum. I Catalunya és un pais diferent. És una nació.

Ibarretxe anuncia una consulta popular el 25 d'octubre del 2008.

COMPAREIXENÇA AL PARLAMENT BASC El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha anunciat que convocarà una consulta popular el 25 d'octubre del 2008, data de l'aniversari de l'Estatut de Gernika. Ibarretxe ha fet aquest anunci, dins d'un full de ruta, al finalitzar el seu discurs en el debat de política general, amb què el Parlament basc inicia el nou curs polític.

"No estem davant un problema jurídic, sinó de voluntat política", ha manifestat el dirigent del PNB. Segons ha dit, la seva proposta és per "canalitzar la solució del conflicte". Ibarretxe havia començat la seva intervenció a les 9.30 hores i havia avançat que avui donaria la "clau democràtica" a la societat basca al final del discurs.

El lehendakari ha advertit que ETA "no pot impedir que el poble basc faci el seu camí, ni tampoc la violència d'ETA pot ser utilitzada pel Govern espanyol de torn com a excusa política per impedir que el poble basc recorri el seu propi camí".

Per això, ha assegurat que la societat basca, que ha d'"assumir un paper protagonista" en qualsevol procés de normalització i pacificació, serà "l'encarregada de posar en marxa el rellotge, de marcar-nos els temps i les regles de joc i, finalment, validar el resultat del procés".

Ibarretxe s'ha referit al procés de pau que ETA ha donat per finalitzat i, després d'assenyalar que l'única "culpable" del fracàs ha estat l'organització terrorista, ha dit que "malgrat els errors, que n'hi ha hagut, ha valgut la pena". Ha reiterat: "Sempre recolzarem diàlegs, contactes o negociacions per buscar una solució". A més, ha afirmat que la violència "no pot impedir" que s'afrontin iniciatives polítiques per "obrir un "nou cicle històric si no tenim vertigen de la pau".

Per a aquest procés, segons Ibarretxe, ja s'ha avançat a l'haver-se aconseguit una posició majoritària dels partits que "assumeix la identitat del poble basc" i que existeix un "conflicte polític" que s'ha de resoldre. El lehendakari ha dit que la solució a aquest conflicte no es basa a acordar un marc com l'autonomia o la independència, sinó en el fet que els partits es posin d'acord sobre les "regles de joc democràtic perquè es puguin defensar i materialitzar tots els projectes polítics, en termes d'igualtat".

"Respectar la voluntat de la societat basca i reconèixer els diferents àmbits de decisió del poble basc en què avui està estructurat políticament i jurídicament aquest poble --ha destacat-- constitueix l'arrel del conflicte que s'ha de resoldre". Per afrontar aquest procés, Ibarretxe ha aclarit que "tots els seus participants" s'han de comprometre amb el "respecte de tots els drets humans" i amb una aposta per les vies polítiques i democràtiques, exclusivament.

En aquest sentit, el lehendakari s'ha negat a "entregar la clau de la política a ETA" i ha advertit que "confondre pau amb normalització política" és "un obstacle per buscar la solució a la violència".

Ja ho va anunciar al primer Consell de Govern després de l'estiu.

The Police reconquista Barcelona amb els himnes d'una generació.

'Roxanne' i 'Every breath you take' van aconseguir portar al clímax els més de 50.000 fans.

Barcelona va respondre ahir a la nit amb emoció a l'entrega de The Police. El públic fins i tot va perdonar la mitja hora de retard al cèlebre trio, que va triar l'Estadi Olímpic per a l'únic concert a Espanya. Va ser un xou per rejovenir ànimes.

Roxanne/The Police

Every Breath You Take/The Police