lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de setembre, 2008

Nicaragua, el primer estat que reconeix la independència d'Ossètia del Sud i d'Abkhàzia

El president de Nicaragua, Daniel Ortega, ha dit avui que e govern del país reconeixia la independència d'Abkhàzia i Ossètia del Sud. D'aquesta manera Nicaragua es converteix en el primer estat, després de Rússia, que reconeix la independència de les dues repúbliques caucàsiques Veneçuela i Bielorússia han donat suport a la decisió de Rússia de reconèixer les dues repúbliques però encara no les han reconegudes formalment.

Daniel Ortega també es mostra d'acord amb 'la posició de Rússia per tal d'acabar el conflicte dialogant amb països europeus', a més, ha criticat les polítiques hegemòniques i el capitalisme global que intenten envoltar Rússia amb un setge militar invertint milers de dòlars a l'OTAN. Segons Ortega hi hi ha un pla per tal de desintegrar Rússia, tal i com es va fer amb la URSS.

Les nuclears hauran d'invertir més per poder renovar les llicències

El CSN condiciona l'allargament de la vida útil prevista de les centrals a les millores que s'hi facin Lluís Coll 040908 RAC1 A les centrals nuclears no els sortirà barat funcionar més enllà de la seva vida útil prevista quan es van construir, d'un màxim de 25 anys. El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va estirar les orelles a l'Associació Espanyola de la Indústria Elèctrica (Unesa) en la reunió que van mantenir ahir al matí a Madrid. En la trobada, convocada d'urgència el 25 d'agost –l'endemà de l'incendi que va forçar l'aturada de Vandellòs II–, l'ens regulador de la indústria nuclear va retreure a les elèctriques l'augment del nombre d'incidències que han tingut lloc els últims mesos a les centrals i va demanar un increment de recursos i inversions a les plantes. La presidenta del CSN, Carmen Martínez Ten, i el ministre Sebastián, durant la reunió d'ahir.

VilaWeb/ElPunt: Les nuclears hauran d'invertir més per poder renovar les llicències d'explotació

No diguis blat, si no és al sac i ben lligat!!! (II)

ERC creu que el govern espanyol rectifica la seva estratègia de "tensió" contra Catalunya El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha destacat avui que en els últims dies el govern de José Luis Rodríguez Zapatero intenta rebaixar la "tensió" en el debat sobre el finançament, en haver-se adonat que s'ha "equivocat" en alimentar el ressentiment de la resta d'Espanya contra Catalunya.

Després de reunir-se amb el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, Puigcercós ha denunciat que el govern espanyol, amb l'objectiu de parar els peus a les reivindicacions financeres de Catalunya, va recórrer en els últims mesos a una tàctica de la "vella escola": intentar "posar la resta de territoris de l'Estat contra Catalunya". "Rodríguez Zapatero i el seu equip ministerial s'han equivocat. Ha estat un error. Aquesta tensió que ha intentat provocar el govern espanyol i a la qual han contribuït alguns barons territorials no contribueix al diàleg i a un bon clima", ha advertit.

Puigcercós espera que en els pròxims dies, segurament després de la diada de l'Onze de Setembre, el govern de la Generalitat i CiU tanquin una proposta conjunta de finançament.