lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de setembre, 2007

El Barça derrota el Saragossa amb un gran festival de gols (4-1)

Messi, amb dos, Iniesta, i Márquez, pel Barça, i Zapater pel Saragossa, han anotat els gols en un excel·lent partit. Puyal 260907 Al Camp Nou li ha caigut la bava, encantat com mai amb un Barça excepcional. El Camp Nou ha contemplat entusiasmat un equip deliciós, el millor que s'ha vist en molt temps, a l'altura del campió que va ser i que anava perdut sense que ningú sabés si algun dia tornaria. Ha tornat. Aquesta nit, el millor Barça ha ressuscitat i ha construït una preciosa obra d'art que trigarà temps a oblidar-se i que obre un futur més que esperançador. Més enllà del recital que ha donat davant un Saragossa empetitit (4-1), que ha patit un càstig terrible, el Barça ha estat molt a prop de la perfecció. Messi ha estat perfecte. Iniesta, gegantí.

Joan Laporta defensa la Selecció Catalana sense pèls a la llengua.

En una entrevista al caspós programa esportiu El Larguero de la SER, el president blaugrana va fer tota una declaració d'intensions i es posicionà sense pèls a la llengua sobre el seu desig que la Selecció Catalana pugui competir algun dia oficialment. També va tenir paraules per l'actual situació a Catalunya 'complicada des dels últims temps: llargues apagades, trens que s'espatllen i un aeroport que no ens acaben de traspassar. De vegades tenim la sensació que només servim per a pagar'.

El PP diu que ERC "aspira a liderar la revolta contra la Corona"

Acebes demana que el Govern vigili l'incompliment de la llei de banderes.

La batalla dels símbols ha tornat aquest dimecres al Congrés dels Diputats en una sessió en què el secretari general del PP, Ángel Acebes, ha assegurat que ERC 'aspira a liderar la revolta contra la Corona' a Catalunya, i ha advertit que la seva formació presentarà mocions i portarà als tribunals tots els ajuntaments que no col·loquin la bandera espanyola al seu balcó. Les manifestacions dels populars, que acusen el govern espanyol de no fer res per resoldre la situació, han provocat la reacció de la vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega, que ha assegurat que el PP prova de fer dels símbols un motiu de discòrdia i confrontació, i ha advertit que amb els símbols, a més de conjugar el verb 'haver', cal intentar declinar el verb 'voler' i això no tan sols val amb el verb 'imposar'. 'No s'és més patriota per imposar –ha dit De la Vega- sinó per convèncer'.

Mira qui parla !!!

Duran critica els polítics amb "ambició de poder".

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha lliurat a Praga la medalla Manuel Carrasco i Formiguera a l'expresident Václav Havel, ha afirmat durant el seu discurs que "la política, per a Havel, sempre ha de ser una política fonamentada en la coherència, en els valors. La política ha de respondre a un ideari i a un compromís, i no ha de ser mai el terreny adobat per al tactisme, per als canvis de rumb en funció de les enquestes, per a la demagògia o per a construir aliances i pactes que vagin en contra d’allò que hom defensa. La política no és, d’entrada, una qüestió de números, sinó una qüestió de principis i de valors. No es pot fer política –o no s’hauria de fer política— defensant alhora el blanc i el negre o intentant acontentar tothom venent-nos els nostres ideals i faltant als nostres compromisos".

"La política és un compromís moral. Un compromís tant amb la nostra consciència com amb la nostra societat. El polític que traeix la seva consciència només per ambició de poder no està servint el seu poble. El polític que ara defensa uns valors i després en defensa uns altres, tampoc no està servint la seva comunitat. La història recordarà amb estima les persones coherents, dignes i rectes, i no pas els polítics tactistes i sense objectius que giren segons bufa el vent".

Vilafranca rebutja fer onejar la bandera egspañola

A la votació, el PP es queda sol. Una trentena de membres de l'esquerra independentista es van aplegar al saló de plens de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, durant la sessió del passat dimarts, amb pancartes on es podia llegir "Espanyola? No. Catalana? Sí". El motiu de la concentració era mostrar "el rebuig a la moció presentada pel grup municipal del Partit Popular, que demanava que les banderes de Catalunya, Espanya i Europa fossin presents a la façana del consistori i al saló de plens". La CUP, per la seva banda, va presentar una esmena a la totalitat a la moció del PP en què "instava el govern municipal a fer onejar la senyera a la façana del consistori". L'esmena s'aprovà amb els vots favorables de la CUP, CIU, ERC i ICV, l'abstenció del PSC i el vot en contra del PP.

En la seva intervenció, el regidor de la CUP Otger Amatller ha assegurat que "la moció del PP tan sols responia a les directrius marcades pel nou president dels populars a Catalunya, Daniel Sirera", i també que "l'esquerra independentista no es quedarà de braços plegats davant d'aquesta mena de provocacions".

El portaveu del PP a Vilafranca, Josep Ramon, ja va presentar una moció similar dos anys enrere, que també va ser rebutjada pel ple. En la roda de premsa que el PP va fer per presentar aquesta nova moció, el regidor popular va anunciar que, "si es tornava a rebutjar la proposta, enviaria un requeriment al delegat del govern i que estudiaria la possibilitat d'emprendre accions legals".