lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de setembre, 2007

Vilafranca rebutja fer onejar la bandera egspañola

A la votació, el PP es queda sol. Una trentena de membres de l'esquerra independentista es van aplegar al saló de plens de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, durant la sessió del passat dimarts, amb pancartes on es podia llegir "Espanyola? No. Catalana? Sí". El motiu de la concentració era mostrar "el rebuig a la moció presentada pel grup municipal del Partit Popular, que demanava que les banderes de Catalunya, Espanya i Europa fossin presents a la façana del consistori i al saló de plens". La CUP, per la seva banda, va presentar una esmena a la totalitat a la moció del PP en què "instava el govern municipal a fer onejar la senyera a la façana del consistori". L'esmena s'aprovà amb els vots favorables de la CUP, CIU, ERC i ICV, l'abstenció del PSC i el vot en contra del PP.

En la seva intervenció, el regidor de la CUP Otger Amatller ha assegurat que "la moció del PP tan sols responia a les directrius marcades pel nou president dels populars a Catalunya, Daniel Sirera", i també que "l'esquerra independentista no es quedarà de braços plegats davant d'aquesta mena de provocacions".

El portaveu del PP a Vilafranca, Josep Ramon, ja va presentar una moció similar dos anys enrere, que també va ser rebutjada pel ple. En la roda de premsa que el PP va fer per presentar aquesta nova moció, el regidor popular va anunciar que, "si es tornava a rebutjar la proposta, enviaria un requeriment al delegat del govern i que estudiaria la possibilitat d'emprendre accions legals".

Cap comentari: