lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de juliol, 2009

Puigcercós dóna per 'tancat' el debat sobre la remodelació del Govern amb la negativa de Montilla

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha donat per 'tancat' el debat sobre una hipotètica remodelació del Govern que ell mateix va obrir diumenge afirmant que veuria 'lògic' que en aquest moment, després de l'acord de finançament, hi haguessin aquests canvis. Puigcercós ha dit que si el president de la Generalitat 'considera que tots els violins, totes les trompetes i tots els instruments estan afinats, ell decideix orquestrar el Govern, dirigir-lo'. Puigcercós ha explicat que ha parlat amb Montilla sobre aquesta qüestió en una conversa en la qual el president li va manifestar que no tenia intenció de canviar l'executiu.

Avui: Montilla i Puigcercós SL (Iu Forn)

Saura no renuncia a ser conseller, fins i tot d'Interior, en un proper Govern

Joan Saura ICV 290709 CATr

El president d'ICV i conseller d'Interior, Joan Saura, ha afirmat aquest dimecres que tot i la seva renúncia a encapçalar la candidatura de la formació a les properes eleccions només renuncia a això i no a formar part de la llista ni a tornar a ser conseller 'fins i tot d'Interior'. Saura ha explicat que només passa de la 'primeríssima línia a la primera línia' i que té intenció d'anar a la llista, si així ho creu convenient el partit, i de ser president d'ICV fins al 2012. El conseller ha revelat que la decisió ja estava presa abans de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya i que només es tractava de trobar el moment adequat per comunicar-la.

Montilla demana que es deixi de caricaturitzar els partits catalans com a 'depredadors o xantatgistes'

El president de la Generalitat, José Montilla, que ha participat aquest matí en un esmorzar informatiu a Madrid, ha demanat respecte per totes les formacions polítiques catalanes 'perquè les seves idees representen electors'. Considera que 'caricaturitzar' els partits catalans com a 'depredadors o xantatgistes' és 'absolutament injust i desproporcionat' sobretot, ha dit, quan Catalunya sempre ha contribuït a la solidaritat amb l'estat espanyol. El president ha llançat un missatge al govern espanyol avisant-lo que no pot ser una excusa pensar que es perden vots per complir els compromisos adquirits amb Catalunya i ha dit que el desenvolupament de l'Estatut és 'imprescindible i innegociable'.

El líder estatal d'IU se suma a la ILP Televisió sense Fronteres

El coordinador estatal d'Izquierda Unida (IU), Cayo Lara, s'ha sumat a la campanya de recollida de signatures Televisió Sense Fronteres, promoguda per Acció Cultural del País Valencià arreu de l'Estat espanyol perquè TV3 es pugui veure al País Valencià. La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Marga Sanz, ja anuncià al març que la seua formació participaria plenament en aquesta ILP que ha d'aconseguir 500.000 signatures arreu de l'Estat espanyol per obligar el Congrés a debatre una llei que permeti la plena reciprocitat entre Canal 9 i TV3.

El Parlament retrà homenatge a Macià el proper Onze de setembre

La crisi econòmica provocarà canvis als actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya d'aquest 2009. El Parlament ha decidit no fer aquest any la recepció oficial que, des de feia dos anys, havia ofert als jardins del Parc de la Ciutadella a la societat civil. L'objectiu és reduir despesa. El president del Parlament, Ernest Benach, ha explicat que aquesta decisió suposarà un estalvi d'uns 35.000 euros, ja que l'any passat l'acte va costar uns 49.000 euros, i aquest any serà d'uns 14.000 en l'acte que es farà en el seu lloc. Aquest serà un homenatge al president Francesc Macià en el 150è aniversari del seu naixement.

Greenpeace: 'De mica en mica anem ocupant un patrimoni irrecuperable'

Segons l'últim dictamen de Greenpeace sobre espais protegits, al nostre país n'hi ha 43 d'amenaçats: 21 al País Valencià, 14 a les Illes i 8 a Catalunya.

L'amenaça que pesa sobre els 43 espais amenaçats és triple: d'ordre urbanístic, d'obres públiques i de contaminació.

La protecció dels espais naturals hauria de servir per conservar-ne els valors naturals i paisatgístics, però la realitat és una altra, car és l'administració mateixa que vulnera les lleis de protecció que dicta. Per Greenpeace, si hi hagués voluntat política, hi hauria solucions per a preservar l'entorn; solucions que no són gens difícils d'aplicar.

Cal, doncs, per un canvi de política, amb el ferm propòsit d'assegurar la sostenibilitat de les costes, i per moltes raons; per exemple, per afavorir un turisme (de qualitat i respectuós del medi) com a factor de creixement econòmic.

Preparen noves accions independentistes per a la Supercopa espanyola

Una polèmica semblant a la que es va generar arran de la xiulada a l’himne espanyol durant la passada final de la Copa del Rei de Futbol podria repetir-se aquest mes d’agost. I per partida doble, si es confirmen les intencions de les plataformes independentistes Catalunya Acció (catalana) i Esait (basca) de dur a terme accions reivindicatives en els dos partits de la Supercopa espanyola.

El president executiu de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha assegurat que la seva organització ja està preparant, juntament amb la plataforma basca Esait, accions per manifestar el sentiment independentista als partits de la Supercopa que disputaran aquest mes d'agost el FC Barcelona i l'Athletic de Bilbao. El partit d’anada es jugarà a San Mamés el dia 16, mentre que el de tornada serà al Camp Nou, el dia 23.

Un fons històric privat de la Serra d'Almos s'integra a l'arxiu de la Ribera

El fons patrimonial de Casa Jaques de la Serra d'Almos, que data d'entre els segles XV i XVII, ha estat cedit pels seus propietaris a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Aquest fons està format per 23 pergamins que la família Castellví Anguera, que és la propietària dels documents, va generar i va recollir en el desenvolupament de les activitats i treballs derivats de la gestió de les seves possessions agrícoles.

El fons conté sobretot documentació relativa a enllaços familiars, com ara capítols matrimonials, i documents que fan referència a la gestió de les seves propietats agrícoles al municipi de la Serra d'Almos i als masos de la partida de Tartacó, com ara vendes o arrendaments de finques. El major nombre de documentació conservada prové de la casa coneguda popularment com ca Jaques, tot i que també conserva documentació de casa Cedó, amb els quals es van emparentar.

Esclata una furgoneta bomba en una caserna de Burgos

Una furgoneta bomba ha explotat sense previ avís cap a les 04.00 de la matinada al costat de la caserna de la Guàrdia Civil a Burgos, entre el carrer Jerez i l'avinguda Cantàbria, segons informen fonts policials. Carregada amb 200 quilos d'explosius, el vehicle estava aparcat a 16 metres de la façana posterior de la caserna des de la tarda de dimarts.

L'explosió, que ha provocat danys greus a l'edifici, de 14 plantes, ha deixat un cràter de set metres de diàmetre i dos metres de profunditat.

La xifra de ferits com a conseqüència de l'explosió s'eleva a 54, entre ells, dues dones embarassades i sis nens, tots amb ferides lleus. D'ells, 38 han estat traslladats a l'Hospital General Yagüe de la capital.

Fonts de la investigació creuen que l'autoria es podria atribuir a ETA, tot i que encara no s'ha confirmat aquest extrem ja que ningú l'ha reivindicat i les accions d'ETA acostumen a anar precedides d'un avís telefònic.

“El meu cor sempre serà blaugrana”

“Em quedo amb allò bo i amb els que m’ha donat la felicitat, que són els meus companys i l’ afició i a la resta no els tinc res a dir”. Amb aquesta frase es pot resumir el pas pel F.C. Barcelona de Samuel Eto’o. Un gran agraïment a companys i afició i una voluntat d’evitar polèmiques i quedar-se només amb les coses bones en la seva relació amb Pep Guardiola i Joan Laporta. En una entrevista a La Vanguardia, el ja jugador de l’Inter de Milà afronta el futur amb il·lusió sense oblidar els anys passats a Barcelona. “La meva història amb el Barça ni en els meus millors somnis hagués imaginat que fos tan bona”, confessa. “El meu cor sempre serà blaugrana”, afirma. La Vanguardia: "No esperaba salir del Barça"

Avui: Bon viatge, Samuel (Toni Brosa)

Marianne Faithfull

Marianne Faithfull - Sister Morphine

La cantant Marianne Faithfull actua avui dimecres a l'Auditori de Barcelona, per inaugurar el VIIè Festival Mas i Mas, i com a únic concert que donarà aquest any a l'Estat per presentar el seu nou disc, Easy come, easy go. Marianne Faithfull - As Tears Go By

Icona de la moda anglesa, nòvia de Mick Jagger durant els millors temps dels Stones, amant de diverses estrelles del rock i drogo-addicta gairebé terminal als setanta, Faithfull és una autèntica musa del rock, alternant l'activitat musical amb el cinema (recentment, en el paper protagonista d'Irina Palm), i una supervivent. No en va, l'any 2007 va superar un càncer de pit que la va obligar a anul·lar del tot l'activitat professional. Avui, amb seixanta-dos anys viscuts al màxim i una espectacular veu ronca i maltractada, Faithfull arriba a l'Auditori per a presentar el nou treball. I ho fa adaptant peces de Dolly Parton, Duke Ellington, Brian Eno, Morrissey i Bernstein i (a més de temes propis) amb l'aval d'haver compartit micròfon amb Cat Power, Nick Cave, Rufus Wainwright, Antony Hegarty, Sean Lennon i Jarvis Cocker.

Viquipèdia: Marianne Faithfull