lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’agost, 2007

Rectificar és de sàbits !!!

Diu que els catalans són prou "espavilats" com per no haver d'esperar el finançament de l'estat. Maragall diu que l'Estatut no resoldrà les infraestructures i que Catalunya ha de buscar finançament "on sigui".

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha advertit que l'Estatut no pot arreglar els problemes d'infraestructures de Catalunya, perquè "dóna més competències i diners però no pot fer carreteres".

Per Maragall, els catalans són prou "espavilats" com per no haver d'esperar el finançament de l'estat sinó anar a buscar-lo "on sigui".

Maragall ha recordat a la Universitat Catalana d'Estiu que els primers túnels del país es van fer amb peatges perquè no hi havia diners estatals. Pel que fa a la construcció de l'Euroregió, l'expresident socialista ha advocat per buscar finançament a Europa però també de la iniciativa privada, especialment de les caixes d'estalvis i les institucions culturals. Maragall forever !!!

"Como te digo una cosa, te digo la otra".

Deu anys sense Tete Montoliu

A finals del 2006 una carta comunicava als principals programadors de jazz de tot l’Estat que el 2007 es complien deu anys de la mort de Tete Montoliu. Per aquest motiu, s’agraïa a tots aquells que ho volguessin tenir en compte en les seves programacions per mantenir viu el record de la figura i l’obra del músic barceloní mort a causa d’un càncer de pulmó el 24 d’agost de 1997. La carta la signava Montserrat García-Albea, segona esposa i vídua del músic. “Vaig creure que era una manera senzilla, oberta i discreta, com a ell li agradaven les coses, de convidar a tots aquells que volguessin recordar-lo”. I afegeix: “Pel que fa a mi, íntimament, encara sento el buit de la seva absència, però musicalment el tinc tan viu com el primer dia i per això no em calen homenatges”. Qui sap si és això mateix el que pensen el ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, que al llarg de tot aquest any no han fet el més mínim gest que indiqués la seva sensibilitat envers l’efemèride. Per bé que algunes d’aquestes institucions han contribuït indirectament a donar suport a algunes iniciatives impulsades des d’alguns festivals i col·lectius, en cap cas han considerat oportú donar oficialitat a un possible any Tete i festivals de titularitat pública com el Grec han desaprofitat l’ocasió de retre homenatge al músic que va situar Barcelona i Catalunya en el mapa internacional del jazz.

Tete Montoliu - Blues for Núria

Viquipèdia: Tete Montoliu

La dimissió del batlle del PP a Aitona dóna l'alcaldia a ERC

Jordi Quer no ha avisat el partit de la seva decisió. L'alcalde d'Aitona(Segrià), Jordi Quer (PP), ha dimitit del càrrec sense comunicar-ho a la direcció del partit. En el ple extraordinari que s'ha fet al municipi del Segrià, Quer es va abstenir en la votació per elegir el nou batlle. Aquesta abstenció ha fet que el candidat d'ERC, Pau Blanco Espax, amb els vots del PSC, hagi esdevingut el nou batlle del municipi. Aquesta decisió no ha agradat la direcció del PP a Catalunya, que es recupera de la crisi provocada per la sortida de Josep Piqué. El secretari d'organització dels populars catalans, Xavier García Albiol, ha lamentat que Quer hagi pres la decisió de manera unilateral, i ha dit que conceptualment és difícil d'entendre que un regidor del PP, amb la seva abstenció, faci batlle un batlle d'Esquerra. Quant a les causes, García Albiol, en declaracions recollides per Europa Press, ha apuntat al trencament del pacte de govern establert entre el PP i CiU. Un de menos!!!

Viquipèdia: Aitona

La gent de l'Ebre crea una altra plataforma, ara contra el dipòsit de gas

L'auditori d'Alcanar va ser dimarts a la nit l'escenari de la constitució de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, contrària al projecte d'una planta de tractament de gas al terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat), així com del dipòsit submarí més gran de l'Estat a la desembocadura del riu Sénia. Unes set-centes persones van assistir a l'assemblea de la nova plataforma, que ara s'organitzarà en unes comissions de treball que concretaran el calendari de mobilitzacions durant les pròximes setmanes. Un dels portaveus, Lluc Ulldemolins, va advertir ahir que el projecte també preveu la construcció d'una altra planta davant de Salou.