07 de maig, 2008
Madrid 4 - Barça 1 ... i gràcies !!!
El delta de l'Ebre, pendent de les obres que hi frenin la regressió
Un diputat parla en català a l'Assemblea francesa per primer cop a la història
El diputat nord-català de la UMP Daniel Mach ha fet una defensa fervorosa del català durant el debat de les llengües minoritàries a l'Assemblea francesa. Mach ha dit que el català no era pas una llengua regional, sinó un idioma parlat per deu milions de ciutadans, i ha recordat que era oficial tant a l'estat d'Andorra com a la Catalunya sud. Per tot plegat, ha afirmat, en català, que la llengua era un dret. Aleshores, el president de la cambra l'ha interromput, i Daniel Mach ha repetit en francès la frase que acabava de pronunciar en català. És el primer cop a la història de l'Assemblea que s'hi parla en català.
Daniel Mach: 'La UMP i el socialisme anem d'acord per promoure legalment el català'
La Facultat de Filosofia de la UB homenatjarà demà Lluís Maria Xirinacs
L'acte, organitzat amb la Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs, serà presidit pel degà de la facultat, Jordi Sales, i també comptarà amb la presència d'Antonio Aguilera, que va dirigir la tesi amb què l'exsenador es va doctorar en aquesta universitat.
A més, hi intervindran el professor de la facultat Octavi Piulats i tres representants de la Fundació Randa: Lluís Busquets i Grabulosa, Manuel Garcia i Àngels Baldó.
El president d'Extremadura adverteix que "es veuran les cares" amb Catalunya si canvia el model de finançament
Vara ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta sobre les reivindicacions dels nacionalistes catalans en aquesta matèria, formulada per un alumne de l'Institut Enrique Díaz Canedo de Puebla de la Calzada (Badajoz) en el transcurs d'una recepció pública a 60 estudiants d'aquest centre que participen en un seminari sobre política.
El president extremeny s'ha mostrat contrari a qualsevol mena de nacionalisme, inclòs el nacionalisme espanyol, per considerar-los "excloents dels altres", i ha reconegut que Espanya, per la seva història, "és un país complicat de fer funcionar".
El País Valencià no descarta celebrar els 800 anys del naixement de Jaume I amb Catalunya i les Balears
Miró ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació del programa de publicacions que s'editaran amb motiu de l'Any Jaume I i ha recalcat que des del govern valencià estan treballant en el programa "des de fa molt temps", de manera que, tot i que arribessin propostes des de Catalunya i Balears, "no sabríem fins on podríem arribar", ja que tenen "pràcticament" tots els esdeveniments "ajustats en temps i forma".
"De qualsevol manera –ha prosseguit Miró–, sempre diem que el País Valencià té les portes obertes, ja que ens encantaria que vinguessin a visitar-nos com més gent millor, perquè aquests actes commemoratius també serveixen com un reclam turístic a través de la cultura".
Carretero aprofita el 'cas Franki' per recriminar a Puigcercós que hissés la bandera espanyola a la conselleria
El comentari de Carretero va sorgir ahir a la nit en una xerrada a Gràcia del líder de Reagrupament.cat, dins de la seva campanya electoral. Segons explica R.cat en la seva web, algun dels assistents van preguntar a Carretero què opina de l'empresonament del jove Francesc Argemí, Franki, condemnat a dos anys i 7 mesos de presó pels aldarulls originats quan un grup va intentar despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa.
Segons el líder de Reagrupament.cat, "és una barbaritat empresonar algú per una qüestió que és estrictament política". I sobre el silenci del partit davant d'aquest fet, Carretero, exconseller de Governació, va assegurar que "la direcció d'ERC no pot dir res després de l'incident amb la bandera espanyola que va protagonitzar Joan Puigcercós, que va trigar 30 segons a penjar-la quan li ho va dir José Montilla". Carretero es referia així a l'incident del 5 de desembre de 2006. Una fotografia publicada per La Vanguardia va revelar que Puigcercós, acabat de nomenar conseller de Governació, havia fet treure la bandera espanyola de la façana de L'edifici. Puigcercós va reaccionar a la publicació traient totes les banderes per apaivagar la polèmica, però Montilla li va ordenar tornar-les a posar, inclosa l'espanyola, i el conseller republicà va obeir.
Segons Carretero, "aquesta mena d'actuacions donen cobertura política a sentències judicials d'aquest tipus i això és especialment greu venint de l'independentisme".