lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de desembre, 2009

ERC porta al Parlament una resolució de defensa del 13-D i incomoda els socis

El grup parlamentari d'ERC ha decidit portar al Parlament una proposta de resolució de reconeixement a les consultes sobre la independència que es van fer aquest cap de setmana a 167 municipis. En el mateix text, des del Parlament s'encoratja a la societat civil, als electes locals i als ciutadans a "treballar conjuntament" per a les consultes previstes pel febrer i l'abril del 2010.

ERC ha decidit presentar aquesta proposta sense consensuar-ho amb els seus socis. Aquests han dit que ho estudiaran, però el PSC ha remarcat que no són partidaris de donar suport institucional a les consultes, i ICV-EUiA s'ha mostrat molesta que ERC s'hagi saltat el "protocol" entre els socis.

El text de la proposta de resolució destaca que les consultes van aconseguir "un ampli ressò i participació", ja que gairebé 200.000 vots van ser "un resultat molt important tenint en compte la naturalesa no oficial d'aquestes consultes, el fet que fossin convocades per la societat civil i no per l'administració i el seu caràcter no decisori".

La resolució aposta per ratificar els acords presos pel Parlament els anys 1989 i 1998 sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya, mostra el seu "reconeixement" a les consultes del 13-D "com a expressió de la voluntat de participació política de la ciutadania en la configuració del futur de Catalunya com a nació" i agraeix "la implicació de les persones voluntàries en els municipis on s'han organitzat les consultes i a tothom que hi ha participat'"

A més, ERC vol que el Parlament encoratgi a societat civil, electes locals i ciutadans dels municipis on s'han de fer referèndums els pròxims 28 de febrer i 25 d'abril a "treballar conjuntament perquè comptin de nou amb una participació important de la ciutadania".

Les JERC i les joventuts d'Aralar despleguen una pancarta de suport a Egunkaria i a la llibertat d'expressió

Una desena de militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) i de les joventuts de la formació abertzale Aralar (Iratzarri) han desplegat aquest matí dues pancartes de suport a Egunkaria i a la llibertat d’expressió davant la seu de l’Audiència Nacional espanyola a Madrid. Sota el lema Llibertat d’expressió. Estat espanyol presó de pobles s’han desplegat dues pancartes conjuntes de les dues organitzacions juvenils d’esquerra independentista, una en català i l’altra en basc.

VilaWeb:Els periodistes d'Egunkaria tornen a negar les acusacions i recorden les tortures patides

La Generalitat aconsegueix introduir l''esmena catalana' en l'esborrany d'acord de Copenhaguen

Finalment l'ONU reconeixerà la importància dels governs no estatals en la lluita contra el canvi climàtic. La Generalitat i els seus socis de la Xarxa de Governs Regionals per a la Sostenibilitat i del 'Climate Group' han aconseguit introduir l''esmena catalana' en l'esborrany de l'acord que divendres han de tancar els 192 governs a la Cimera de Copenhaguen. L''esmena catalana' reivindica que qualsevol acord de retallada d'emissions tingui en compte els governs regionals. Així ho ha anunciat aquest dimarts el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, 'molt satisfet pel contingut, que reconeix que s'haurà de comptar amb nosaltres en el futur, i íntimament satisfet pel fet que es digui esmena catalana'.

Carretero vol aconseguir majoria absoluta en les properes eleccions al Parlament de Catalunya

Joan Carretero, líder de Reagrupament.cat, ho té claríssim. Desitja que el seu partit, que es presentarà per primera vegada a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, guanyi els comicis per majoria absoluta. D'aquesta manera ratifica el que fa mesos va dir que consideraria un fracàs si treien menys de 10 escons.

“I és que si un equip de futbol no surt amb la voluntat de guanyar tots els partits val més que no jugui”, ha dit Carretero a RAC 1 fent una comparació amb l'esport pel qual sent devoció. “Aquest país necessita un canvi radical en la composició del Parlament”, ha dit, “perquè tot això està podrit”.

I sense apartar-se del món del futbol, Carretero ha tornat a admetre que ha mantingut converses amb el president del FC Barcelona, Joan Laporta. Del president blaugrana ha dit que comparteixen “una mateixa visió del país” però que ara “la seva feina és liderar el millor club de futbol del món”.

Carme-Laura Gil avisa Carles Móra: 'El significat de 'precipitar-se' és 'estimbar-se''

L'exconsellera d'Ensenyament Carme-Laura Gil (CiU) reflexiona sobre la ILP que impulsa l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, perquè se celebri un referèndum vinculant el 25 d'abril. L'avisa que 'el significat etimològic de precipitar-se és estimbar-se' i es pregunta: 'Aquells que voldrien que ens llencéssim de cap saben on ens llencem?, al buit?, al desencant?, saben que ens estimbem?...' També apunta: 'L'experiència ens ensenyen que la pressa és mala consellera i que la dissensió entre sobiranistes és una desgràcia.'

El president de Cantàbria demana que el fiscal general de l'Estat intervingui contra les consultes del febrer i l'abril

El president de Cantàbria, el regionalista Miguel Ángel Revilla, ha demanat avui que el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, intervingui en el procés de consultes populars sobre la independència si continuen proliferant arreu del país, com sembla que passarà el 28 de febrer i el 25 d'abril. Considera que són 'una cosa lamentable' i un 'disbarat' davant el qual els Estats Units, Alemanya i França 'es posen les mans al cap', perquè els catalans dediquen temps a aquestes activitats en comptes de lluitar contra l'atur.

'La crisi és la preocupació dels espanyols i no fer mascarades cada diumenge encara que els doni suport al president del Barça i quatre alcaldes nacionalistes o radicals', ha afirmat.